Slik blir julen på NRK

nrk

Gjør deg klar for en deilig jul med både tradisjonsrike og nye favoritter på NRK. Du kan blant annet oppleve ny julekalender, stemningsfulle konserter, julepodkast og spennende serier.

Det er duket for magi, vennskap, kjærlighet og en hel del spenning i NRK sin nye julekalender. I Kristiania magiske tivolitheater blir vi dratt tilbake til gamle dager, da Norges hovedstad het Kristiania. I serien blir vi kjent med ti år gamle Luka. Han vokser opp i fattigstrøket i Vika, rett i nærheten av Kristiania Tivoli.

Luka har alltid fått høre at tivolistrøket ikke er et sted for unger, men når han en dag forviller seg inn i tivoliets magiske teater, oppdager han en fantastisk verden han aldri har sett maken til. Men farer truer, og det blir opp til Luka og hans nye venner å slå seg sammen i kampen for å redde teateret fra den slemme og styrtrike overklassekvinnen Erle Butenschøn, spilt av Lena Kristin Ellingsen. Serien tar utgangspunkt i miljøet rundt det gamle Christiania Tivoli, et underholdningsstrøk som oppstod på slutten av 1800-tallet og samlet folk på tvers av alle samfunnsklasser.

Les også:  Disse skal lede Melodi Grand Prix 2024

I romjulen kan du også følge Lukas trylleskole. Her vil kalenderens hovedperson lære deg morsomme triks som du kan imponere venner og familie med.

I NRK TV finner du en rekke andre julekalendere, blant annet Jul i Svingen, Snøfall, Stjernestøv, Jul i Skomakergata og Amalies jul. Morten og hunden Saft Suse lærer deg å lage morsomme ting hver eneste dag i Gjør det sjøl sin julekalender. I tillegg kan du se den danske julekalenderen Julefeber.

Lille julaften er julelysene tent, maten i ovnen og hyggelige gjester på plass når vi sender Kvelden før kvelden på NRK1.

Du kan følge årets kanskje koseligste TV-sending sammen med Marte Stokstad og Mikkel Niva. Blant gjestene finner vi komiker Herman Flesvig, Lars Berrum og Henriette Steenstrup. Astrid S, Stjernekamp-vinner Bjørn Tomren og Sebastian Zalo skal opptre i løpet av kvelden. Og maten er det kokken Reneé Fagerhøi som står for.

Les også:  Advent: Store forskjeller på stearinlys

– Julematen betyr masse for meg, men jeg er ikke så opptatt av at alt må være likt hvert eneste år. Jeg er glad i å prøve nye oppskrifter og teste ut nye ting, også når det gjelder julemat. Det viktigste er at det er skikkelig hjemmelaget mat og at huset skal fylles med den deilige duften. Jeg håper jeg kan vise frem noen nye måter å gjøre klassisk tilbehør på, forteller årets kokk.

Rundt klokken 21.00 er det selvfølgelig «same procedure as last year» med Grevinnen og hovmesteren.

Kvelden avrundes med en lystig og hyggelig konsert. Herborg Kråkevik synger julen inn sammen med blant annet Kåre Conradi og Mathias Eik. Med humor og fine historier blir dette en deilig reise gjennom julas musikalske verden.

Når den store dagen har kommet vil NRK by på flere faste tradisjoner på NRK1. På julaften kan du starte dagen med Julemorgen, med Morten Strand som programleder.

Les også:  Eliteserien: Glimt vant mot Sarpsborg 08

Gjennom for- og ettermiddag kan hele familien kose seg med blant annet Tre nøtter til Askepott, Donald Duck og vennene hans, Pippi Langstrømpe, Reisen til Julestjernen og Snekker Andersen.

Du kan få den deilige julestemningen på øret hver dag til og med julaften. Live Nelvik og Ronny Brede Aase jobber endelig sammen igjen i Julestemning med Live og Ronny, en underholdende og koselig julepodkast i appen NRK Radio.

Tore Strømøy er tilbake med ny adventsserie. I Din sang skal artister lage en sang til mennesker som fortjener det, og som har sterke historier knyttet til glede, håp, lengsel og det å finne frem. Temaet i episodene er knyttet til Inger Hagerup sitt kjente adventsdikt. Ny episode hver søndag på NRK1 og i NRK TV.

En av de aller beste måtene å få julestemning på er å høre på deilig julemusikk. Det kan du finne på våre lineære TV-kanaler, i NRK TV og på NRK Radio gjennom hele desember.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.