glimt

Lukter gull: Glimt vant 0-4 borte mot Odd

Glimt møtte Odd på bortebane onsdag kveld med fire strake seiere i bagasjen. Og når dommeren blåste flyta var det fem seiere i Eliteserien på rad for Bodø/Glimt. Philip Zinckernagel scoret etter... Les mer »
fartsgrense

Hentet av Sea King etter alvorlig trafikkulykke i Rognan

En person er brakt til sykehus med et Sea King redningshelikopter etter en utforkjøring på E6 ved Rognan tirsdag morgen, opplyser Resett. – Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og personen... Les mer »
svartisen saltfjellet

Isblokk løsnet fra Svartisen i Meløy: Sekunder unna dødsulykke

Nylig stod Annicken Marsfjell bare noen få meter unna Engabreen da en stor isklump løsnet og traff en annen person i turfølget. – Plutselig hører vi et bulder. Så raser en hel... Les mer »
energi strøm

Saksøker vindkraftutbyggere i Mosjøen for brudd på grunnloven

Eolus Wind skal bygge et av Norges største vindkraftanlegg på Øyfjellet i Mosjøen. Men nå er de saksøkt av Motvind Norge og reinbeitedistriktet Jillen-Njaarke, opplyser NRK. Det svensk-tyske vindkraftselskapet Eolus Wind fikk grønt... Les mer »
natur

Fire soner langs Nordlandskysten vernes

Ni kystsoner fra Finnmark i nord til Vestland i sør har nå status som såkalte «marine verneområder». Dette er spesielle havområdet med et rikt mangfold av arter, opplyser NRK. Med dette øker... Les mer »
nrk

Slik blir sommeren på NRK

NRK inviterer med på biltur i sommer, og her er programlederne! Her følger også noen nyheter om sommertilbudet i NRK Radio. Det slippes dessuten to nye podkaster denne uken. De handler om... Les mer »
Foto: Norsk Tipping

Meløy-mann vant 2,7 millioner på Lotto

En mann fra Meløy vant Joker i lørdagens lotto og ble dermed 2,7 millioner rikere, opplyser NRK. Han er ikke sikker på hva han skal bruke pengene på, men opplyser om at... Les mer »
brannmenn brannslukking

Skogbrann i Ofoten ute av kontroll: Hytteområder evakueres

Brannvesenet har ikke kontroll på en skogbrann i Skjomen i Ofoten, melder NRK. Politiet melder at helikopterbistand er rekvirert og at mannskap fra Sivilforsvaret er varslet. Hytteområdet i Yttersandvika og Innersandvika vil... Les mer »
energi strøm

Aksjonerer mot vindkraftverk ved Mosjøen

Aksjonister forsøker onsdag å sperre en anleggsvei for å protestere mot byggingen av et vindkraftanlegg på Øyfjellet ved Mosjøen, opplyser Document.no. Det er demonstranter fra Motvind Norge, det sørsamiske miljøet i Mo i Rana,... Les mer »
politi

Fire personer arrestert etter boligbrann i Bodø

Tre menn og en kvinne er pågrepet av politiet i forbindelse med boligbrannen i Bodø sist søndag, ifølge NRK. Arrestasjonene skal ha skjedd i løpet av torsdag og fredag denne uka. Personene... Les mer »