Premier League: Klopp og Salah er nordmenns favoritter

fotball

Jürgen Klopp er den mest populære manageren og Mohamed Salah er den mest populære spilleren i Premier League blant nordmenn.

Manchester-klubbene har de mest upopulære profilene, viser ny meningsmåling om nordmenns forhold til engelsk fotball. Undersøkelsen er gjennomført av Opinion, på oppdrag fra det internasjonale nettspillselskapet Unibet.

Liverpools Jürgen Klopp er en soleklar vinner blant de mest populære managerene, og Mohamed Salah en like klar vinner blant spillerne. I andre enden av skalaen er Josè Mourinho den mest mislikte manageren, mens Raheeme Sterling og Paul Pogba deler tittelen som mins populære spiller, sett med norske fotballfans øyne.

– ”Bare” 24 prosent av de spurte oppgir at de er Liverpool-supportere, men likevel har 34 prosent oppgitt Klopp som favorittmanager. Til sammenlikning er 27 prosent av de spurte United-supportere, men det er bare 16 prosent av de spurte som har Josè Mourinho som sin favorittmanager. Nesten hver tredje spurte (28 prosent) svarer at de liker United-sjefen minst av samtlige managere i Premier League, forteller PR manager Steffen Løvholen i Unibet.

Les også:  Ajax hadde flaks: Glimt ute av Conference League

– Det er tydelig at også de som holder med andre klubber enn Liverpool liker Klopp. Og Mohammed Salah er i samme båt – han har fått like mange ”stemmer” som alle andre spillere til sammen i undersøkelsen. De virker rett og slett å være lette å like begge to, også for supportere som heier på andre lag enn Liverpool, mener Løvholen

Når det gjelder hvilke spillere og managere som er mest mislikt, er det én profil som peker seg spesielt ut – Manchester Uniteds Jose Mourinho, som er mislikt av hver tredje norske Premier League-følger.

– På spillersiden er det færre som svarer at de misliker spesielt en spiller. Men blant managere er det helt annerledes; Jose Mourinho er mer mislikt enn alle andre managere til sammen, og han er faktisk mislikt av dobbelt så mange som har ham som favoritt. Bare Pep Guardiola er i det hele tatt i nærheten, forteller Løvholen.

Les også:  Disse skiskytterne er klare for Holmenkollen

Til tross for at Liverpools manager er best likt, er det ikke like mange som hverken tror eller håper at Liverpool som lag kommer til å gjøre det best i ligaen denne sesongen.

– 34 prosent av de spurte tror at Manchester City vinner ligaen, og det er jo ikke så rart, med de ressursene og den spillerstallen. Men Liverpool tar en solid andreplass med 22 prosent, rett foran Manchester United med 21 prosent, sier Løvholen.

Men – på den annen side; Manchester-lagene og Liverpool er også lagene flest håper skal gjøre det dålig denne sesongen; fire av ti håper at en av de to Manchester-lagene blir årets store skuffelse, mens 16 prosent håper på fiasko for Liverpool.

– Ingen tvil om at fotball, og spesielt engelsk fotball, mobiliserer sterke følelser, sier Steffen Løvholen.

Her er noen resultater fra undersøkelsen:

Har du en favorittmanager i Premier League?

Jürgen Klopp (34%)
Jose Mourinho (16%)
Unai Emery (8%)
Antonio Conte (4%)
Mauricio Pochettino (4%)
Josep Guardiola (4%)
Roy Hodgson (2%)
Sean Dyche (2%)
Nuno Espírito Santo (2%)
Eddie Howe (1%)

Les også:  Svømming: Ny norsk rekord og VM semifinale

Har du en manager du misliker i Premier League

Jose Mourinho (28%)
Josep Guardiola (8%)
Jürgen Klopp (5%)
Antonio Conte (4%)
Roy Hodgson (2%)
Chris Hughton (2%)
Nuno Espírito Santo (1%)
Neil Warnock (1%)
Manuel Pellegrini (1%)
Rafael Benitez (1%)

Har du en favorittspiller i Premier League?

Mohamed Salah (19%)
David De Gea (5%)
Harry Kane (3%)
Eden Hazard (2%)
Juan Mata (2%)
Marcus Rashford (2%)

Har du en spiller du misliker i Premier League

Raheeme Sterling (4)
Paul Pogba (4)
Mohammed Salah (2)
Marouane Fellaini (2)
Diego Costa (2)
Ashley Young (2)
Dele Alli (2)

Hvilken klubb tror du vinner sesongens Premier League?

Manchester City (34%)
Liverpool (22%)
Manchester United (21%)
Arsenal (9%)

Hvilken klubb håper du blir årets skuffelse?

Manchester United (21%)
Manchester City (19%)
Liverpool (16%)

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.