TV 2 Play sender resten av fotball-EM i HDR-kvalitet

tv2

Gode nyheter for alle fotball-frelste. Alle de resterende TV 2-sendte kampene fra EM i fotball vil bli sendt i HDR-kvalitet via TV 2 Play.

– Vi var først i Norge med å tilby fotball i 4K-kvalitet. Nå blir vi også først med å tilby fotball i HDR-kvalitet, forteller digitaldirektør i TV 2, Christian Birkeland. 

EM i Tyskland er det første fotball-mesterskapet som produseres i HDR-kvalitet. Dette kommer i stedet for 4K som de tidligere mesterskapene er blitt produsert i. 

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

– Årsaken til at UEFA har gått bort fra 4K, er at det krever en enorm båndbredde for å sende signalene. For å gjøre dette enklere for alle, har man i stedet valgt HDR, eller High Dynamic Range. Dette betyr i korte trekk enda mer livaktige bilder med bedre kontrast og et rikere fargespekter for seerne. Større forskjell på lyst og mørkt, kort forklart. Hvis TV-en støtter HDR kan du få denne kvaliteten via TV 2 Play, – vi sender både i HDR og i den tradisjonelle SDR-kvaliteten, forteller Christian Birkeland. 

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

Oppløsning blir 1080p, med 50 fps. Bitraten er 12 Mbps på det høyeste kvalitetsnivået. 

– Det har vært noen hektiske uker for utviklerne våre siden det ble kjent at EM skulle produseres i HDR. Men etter omfattende testing som blant annet har pågått åpent på TV 2 Play de siste dagene, så er vi nå trygge på at dette vil fungere som planlagt. Vi gleder oss stort til å kunne vise resten av EM i den aller beste kvaliteten som er tilgjengelig, forteller TV 2s digitaldirektør. 

Les også:  Bodø/Glimt første partnerklubb til EA SPORTS FC

HDR-kompatible TV-er begynte for alvor å komme på markedet rundt 2020, og er i dag standard i alle nyere modeller. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.