småbåt

LESERINNLEGG: Får vi et svømmeløft?

De nye kompetansemålene relatert til svømming, selvberging og livredning i skolen er gode tiltak. Men uten at skolene får kompetanse og ressurser til å nå dem, vil Norge fortsatt ha de dårligste... Les mer »
mat

Julebordsesongen er her: Hadde du stoppet en promillekjører?

Skremmende mange er usikre på om de hadde stoppet ruset sjåfør fra å kjøre. – Ta nøklene hvis en som har drukket vil kjøre fra julebordet. Det kan redde liv., sier fagsjef... Les mer »
mittanbud

Ikke la frosten overraske deg: Slik unngår du frosne vannrør

Når kulda kommer er du ekstra utsatt for frostskader i huset og på hytta. Det kan gå hardt utover lommeboka. Her ser du hvordan du unngår skadene. At det blir kaldt i... Les mer »
vinter trafikk

Se godt når du kjører i mørket – Ikke skru av fjernlyset for tidlig!

I vintermørket er det viktig å bruke lysene på bilen slik at du ser godt hva som er foran deg på veien. – For mange av oss skrur av fjernlyset for tidlig.... Les mer »
trump

LESERINNLEGG: USA anerkjenner Israelske bosettinger i Judea og Samaria

Den 18. november 2019 ble en ny merkedag for det jødiske folk. USA omgjorde sin tidligere offisielle påstand om at israelske bosettinger i Judea og Samaria var opprettet i strid med folkeretten. Det hadde... Les mer »
widerøe

MDGs alternative statsbudsjett en trussel mot det grønne skiftet i luftfarten

MDG fremstiller flyreiser som et luksusgode og at det i dag er for billig å fly. Dette er langt fra virkeligheten i store deler av Distrikts-Norge. Her er fly den eneste måten... Les mer »
telenor

Gi barnekonvensjonen evig liv

Når Telenors partner UNICEF markerer at barnekonvensjonen er 30 år, vil dokumentet som sikrer barn og deres rettigheter bli lagret i form av et syntetisk DNA i Arctic World Archive på Svalbard.... Les mer »
ks

Tilliten til kommunepolitikere er stabil

Innbyggerundersøkelsen 2019 viser at folk har høyere tillit til kommunepolitikerne enn til politikerne på Stortinget. Det gjelder både evne til å lytte til innbyggernes synspunkter, og tillit til at politikerne arbeider for... Les mer »
Foto: Stortinget

Antibiotika en av Europas største helseutfordringer

Under nordområde-konferansen i Bodø sin andre og siste dag var antibiotika et av hovedemnene. Eller rettere sagt: antibiotikaresistens. Professor innen smittsomme sykdommer ved Oslo universitetssykehus, Dag Berlid, startet med et foredrag der... Les mer »
nornickel

Nornickel kutter utslippene dramatisk

Den russiske smeltegiganten Nornickel investerer milliarder i grønn modernisering. Norilsk Nickel, verdens største produsent av nikkel og palladium, legger ned gamle anlegg, dette er klart etter selskapets presentasjon for Investor Day i... Les mer »