fritt ord

Journalisten Bjørn Olav Jahr: – Fakta må alltid trumfe følelser

– Fakta må alltid trumfe følelser, sa forfatter Bjørn Olav Jahr da han mandag tok imot Fritt Ords Honnør. Journalisten og forfatteren ble tildelt Fritt Ords Honnør for grundig og standhaftig journalistikk som... Les mer »
voldtekt vold kvinner

11 millioner til forskning på overgrepsutsatte

– Det er en stor anerkjennelse av betydningen slike overgrep har for folkehelsen når forskningsrådet bevilger penger til forskning på seksuelle overgrep i en utlysning for kvinnehelse, sier Cecilie Daae, direktør ved... Les mer »
italia

Italia stopper 5G grunnet strålefare

I Italia har trådløsbransjen igjen fått avslag på sitt ønske om høyere grenseverdier, som er en forutsetning for å kunne rulle ut 5G-nettet. Dermed holder landet fortsatt fast ved sine strålegrenser som... Les mer »
helse forskning

60 millioner kroner til forskning på kvinnehelse

Forskningsrådet gir støtte til seks forskningsprosjekter som skal utvikle ny kunnskap om blant annet barneleddgikt som oftest rammer jenter, kvinners psykiske helse etter seksuelle overgrep og om kjønnsforskjeller i sykefraværet. – Vi trenger... Les mer »
gjensidige

Mange trafikkulykker har årsak i bilens berøringsskjerm

Halvparten av bilførere som har berøringsskjerm i bilen, sier de har latt seg distrahere av skjermen. I mange tilfeller har det ført til farlige situasjoner og ulykker. Det viser en undersøkelse fra... Les mer »
ford

Nye helelektriske Ford Explorer: Lexie vil bli den første som kjører jorda rundt med elbil

Nå starter den yngste personen som har besøkt alle land i verden, Lexie Alford, sin utrolige jorda rundt-reise i den nye helelektriske 5-seters SUV-en, Ford Explorer. Målet med «Charge Around The Globe»... Les mer »
kø

Skolevalget 2023: Klar borgerlig framgang

Årets skolevalg er avsluttet, etter uker med debatter, valgtorg og til slutt avstemning. FrP og Høyre går kraftig fram, sammenlignet med skolevalget som ble arrangert i forbindelse med kommune- og fylkestingsvalget i 2019.... Les mer »
Miljødirektoratet

Naturpanelet: Fremmede arter stadig større trussel

Spredningen av fremmede skadelige arter globalt har aldri vært større og viser ingen tegn til å avta. Mange av tiltakene som kan stoppe spredning finnes, men er i liten grad igangsatt. –... Les mer »
fartsgrense

Gode dekk og bremser reduserer bremselengden

Det er mange faktorer som kan påvirke bremselengden til bilen, og i tillegg til bremsene selv er bilens dekk av stor betydning. Hvis ikke dette fungerer som det skal, kan det også... Les mer »
norconsult

Helseministeren åpnet fremtidens operasjonsrom

Norconsult, NTNU og St. Olavs Hospital vil redusere farlige infeksjoner som skyldes luft- og kontaktbåren smitte i forbindelse med operative inngrep på sykehus. Nylig åpnet helseminister Ingvild Kjerkol det som kan bli... Les mer »