NarkoTwitter får Rusreformprisen 2022

Årets prisvinner skiller seg ut på mange måter. NarkoTwitter er en uformell gruppering av ruspolitiske aktivister på Twitter, ofte med brukererfaring, som har blitt en viktig aktør i norsk rusdebatt. – At NarkoTwitters... Les mer »
avis media

LESERINNLEGG: Er det Israel eller Norge som er en apartheidstat?

I den gamle Høyre-avisen Aftenposten som etter sitt innhold nå har plassert seg langt ute på den politiske venstresiden, blir vi belært om apartheid. Det er fire representanter for SV, Norsk Folkehjelp og LO... Les mer »
voldtekt vold kvinner

Nye tall: Hver tredje kvinne har opplevd fysisk eller seksuell vold

Ifølge en studie utført for Spotlight Initiative, et globalt initiativ fra FN, har 1 av 3 kvinner på 15 år og eldre opplevd fysisk eller seksuell vold. Studien viser også at problemet... Les mer »
røykdetektor

Så enkelt kan røykvarsleren redde liv

Av alle boligbranner i Norge skyldes de fleste dødsfallene inhalasjon av røyk, ofte med utspring fra stekeovnen. En røykvarsler alarmerer, men gjør ikke noe med årsaken. Med produktet Strømkutt, reduserer man risikoen... Les mer »
lpp

Pårørende innen Psykisk helses logo går i svart på pårørendedagen 22. september

LPP – Landsforeningen for Pårørende innen Psykisk helses logo går i svart på pårørendedagen i frivillighetens år, opplyser Anna Cecilie Jentoft, landstyremedlem i LPP. – Vi er lei av at vår rolle som... Les mer »
medietilsynet

Ny EU-regulering skal styrke pressens uavhengighet

Den nye mediefrihetsforordningen skal beskytte mediene mot statlig og privat redaksjonell påvirkning, inkludert sosiale medieplattformers moderering av redaksjonelt innhold. – Reguleringen kan gi økt pressefrihet både i Norge og Europa, sier Hanne... Les mer »
pc

LESERINNLEGG: Det er Norge som har problemer, ikke Israel

En politisk sammenheng vi kan observere århundrer tilbake er at dersom makthavere får problemer med å holde kontroll over folket og makten sin, velger de å peke på en syndebukk i stedet for... Les mer »
lege

Legekrisen: Kvart million nordmenn venter på å bytte fastlege

Som en del av fastlegeordningen har pasienter rett til å bytte fastlege. Men hvor reell er denne retten? Legelisten.no har, i samarbeid med førsteamanuensis Helge Skirbekk ved Universitetet i Oslo, undersøkt dette.... Les mer »
natt tog

Nå kommer snøen – Få på vinterdekkene

I dag kan det bli glatt når den første snøen kommer til de nordvestlige fjelltraktene i Sør-Norge. Tryg Forsikring ber bilister som skal i høyden om å få på vinterdekkene. – Skal du... Les mer »
buss

Nesten 7600 busspassasjerer kontrollert for belte i buss

7594 busspassasjerer ble kontrollert da Statens vegvesen gjennomførte landsdekkende kontroller av beltebruk i buss i forrige uke. – Vi er veldig glade for at vi er tilbake med det viktige arbeidet med... Les mer »