berit ås

LESERINNLEGG: Berit Ås tildelt Folkets fredspris 2020

Forskeren, kvinnesakskvinnen og fredsforkjemperen Berit Ås er tildelt Folkets fredspris for 2020. Siden 2013 har Fredsrörelsen på Orust i Sverige utdelt Folkets fredspris, som i år går til professor emerita i sosialpsykologi... Les mer »
avfall norge

Rekordhandel på nett skaper papp-berg

Både handelsstanden og post- og pakkeselskapene forventer rekordhandel på nett i forbindelse med black friday og jul. Det betyr store berg av papp og plast. – De eskene som folk får hjem... Les mer »
rettigheter

Domstolene: Nedbemanning og økt saksbehandling

Stortinget skal behandle domstolstrukturen i tingrettene, jordskifterettene og lagmannsrettene. Parat-hovedtillitsvalgt, Rita Boine, støtter justisdepartementets forslag om å bevare de fleste domstolene som ulike rettssteder, men frykter nedbemanning og tap av kompetanse. Boine... Les mer »
tv2

Åsted Norge: 100 programmer – 100 personer identifisert og tatt

Mandag sendes program 100 av «Åsted Norge». Siden oppstarten har over 100 personer identifisert og tatt, etter å ha vært etterlyst gjennom det populære TV 2-programmet. Siden premieren mandag 25. januar 2016,... Les mer »
brann

Brann på E6 i Vefsn

Politiet har fått en melding om brann i et kjøretøy ved Luktvatnet på E6 fredag morgen i 5-tiden. Det brant i en veivals tilknyttet veiarbeid. Brannvesenet har fått kontroll på brannen. Politiet... Les mer »
nito

NITO-sjef advarer mot korona-tette toaletter

– Det er bare bæsj, tiss og dopapir som skal kastes i do, sier kommuneingeniør og visepresident i Norges Ingeniør og Teknologorganisasjon, NITO, Kjetil Lein. – Det er lett å le av... Les mer »
orkla

Tran kan forebygge korona

Denne høsten starter Oslo universitetssykehus et forskningsprosjekt som skal undersøke om tran virker forebyggende på koronavirus. Bakgrunnen er basert på funn gjort i den store Koronastudien som ble startet opp i vår.... Les mer »
vinter

Slik gjør du bilen klar for vinteren

Vinteren er på gang og da trenger bilen litt ekstra pleie for at du skal komme deg trygt rundt. – Med noen enkle grep får du en driftssikker bil i vinterhalvåret, sier... Les mer »
vinter trafikk

Ny undersøkelse: 8 av 10 bryter trafikkreglene

– At så mange bryter reglene skaper farlige situasjoner i trafikken hver eneste dag. 24 liv kunne vært spart i fjor. Det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge. Undersøkelsen... Les mer »
nasa jpl

Forsvarets forskningsinstitutt og Universitetet i Oslo i Mars-samarbeid

– Denne avtalen skal bidra til å styrke teknologiske fagmiljøer som er viktige for Forsvaret og norsk samfunnssikkerhet, sier FFI-direktør John-Mikal Størdal. Universitetet i Oslo (UiO) og Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) har i... Les mer »