buss

Yrkestrafikkforbundet vil ha nordisk samarbeid for sikrere busser

Manglende kollisjonssikkerhet i buss har lenge vært en utfordring som har blitt underprioritert. Derfor etterspør nå Yrkestrafikkforbundet et nordisk samarbeid, for å sette problematikken på dagsorden – både på et lokalt og... Les mer »
demokratene

LESERINNLEGG: Norge kan ikke lengre ha åpne grenser og fri flyt av lykkejegere og asylsøkere

Er det noen som virkelig tror du at globalistiske politikkere på stortinget og i regjering, vil stoppe innvandrere, grunnløse asylsøker og lykkejegere å få opphold i Norge? Av Vidar Kleppe, stortingskandidat for... Les mer »
elbil lader

Ny undersøkelse: Flere velger elbiler i Norge

Mer enn fire av ti nordmenn sier at deres neste bil blir en elbil. NAF har siden 2017 spurt norske bilister om hva slags bil de skal ha neste gang de skal... Les mer »
pc

Medietilsynet: – EUs digitale lover må sikre medienes uavhengighet

Medietilsynet er opptatt av å verne ytringsfriheten og medienes uavhengighet når EU nå utformer nytt lovverk på det digitale området. EUs lovforslag om digitale tjenester (Digital Services Act) og digitale markeder (Digital... Les mer »
avis media

LESERINNLEGG: Økning av jødehat i Norge i sommer

Vi har i sommer omtalt en markert økning av klart antisemittiske innlegg og argumenter i norske medier.  De har kommet både fra kirkelig, politisk og annet sekulært hold, men har ikke utmerket seg ved å være... Les mer »
hund

Mattilsynet hindret ulovlig innførsel av 34 hunder i storaksjon

Mattilsynet gjennomførte i perioden november 2020 til april 2021 en aksjon hvor alle som passerte grenseovergangen til Norge over Gardermoen, Svinesund og Ørje med hund, ble kontrollert. I aksjonen ble det blant... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Krav til helseattest for eldre bilførere også etter 1. august

27. mai vedtok Stortinget å be regjeringen oppheve kravet om helseattest for eldre bilførere, med virkning fra senest 1. august. Samferdselsminister Knut Arild Hareide har nå vurdert hvordan dette skal følges opp.... Les mer »
kirkens sos

Sterk økning i pågang til Kirkens SOS i sommer

Sist uke mottok Kirkens SOS over 6.200 henvendelser på telefon, melding og chat. – Ensomhet og selvmordstanker har ikke tatt ferie, sier generalsekretær Lasse Heimdal. Blant de 6.200 henvendelsene kommer hovedandelen inn... Les mer »
Norsk elbilforening

Ny undersøkelse: Stadig flere har ladeboks i garasjen

Tre av fire bruker hjemmeladeboks når de lader elbilen hjemme. Det viser ferske tall fra spørreundersøkelsen Elbilisten 2021, utført av Norsk elbilforening. I årets undersøkelse svarer hele 77 prosent av elbilistene at de bruker ladeboks... Les mer »
fartsgrense

Øvelseskjøring? Her Trygg Trafikks tips

Sommeren er høysesong for øvelseskjøring. Her er Trygg Trafikks tips for en trygg og god vei til lappen. – Bruk sommerferien til å la ungdommen ta over kjøringen. Det er viktig at... Les mer »