LESERINNLEGG: Kvinner må vente over et år på å operere underlivet etter fødselsskader!

frp

I Hurdalsplattformet lovet Ap og Sp en storsatsning på kvinnehelse. Den sterke økningen i helsekøene bare er en av mange bevis for at regjeringen ikke har levert.

Av: Silje Hjemdal, Familiepolitisk talskvinne (FrP).

Arbeiderpartiet har totalt sviktet landets kvinner. Jeg er lei av politikere som kun holder festtaler om kvinnehelse, men som ikke er villig til å bruke de virkemidlene som er tilgjengelige for å gi bedre helsehjelp. Hvorfor vil ikke helseminister Kjerkol(Ap) bruke ledig kapasitet i private sykehus, når for mange kvinner må lide i svært lange helsekøer?

Les også:  LESERINNLEGG: Bilistene skal piskes på plass

Helsekøene har ikke vært høyere siden forrige gang Ap satt i regjering i 2013.  Dette får også konsekvenser for kvinnelidelser, og ved Haukeland Universitetssykehus er eksempelvis ventetiden 68 uker for å få operasjon for å reparere skade i underlivet etter fødsel.  Også fjerning av livmor og prolaps i underlivet har over 60 uker ventetid.

Jeg forstår godt at en del kvinner kan få fødselsangst når det er så ekstreme ventetider for å behandle skader etter fødsel. Det henger dårlig sammen med at en oppfordrer kvinner til å føde flere barn. En god kvinnehelse innebærer også å ta vare på mor etter fødsel.

Les også:  Full frifinnelse av Fosenaksjonistene

Det er nå 276 000 mennesker i helsekø. Det er en skam at kvinner må vente over et år etter fødsel med å få nødvendig helsehjelp etter fødselsskader.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.