Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

abb

ABB og Arva har inngått avtale for å sette fart på den historiske utbyggingen av energiforsyningen i Nord-regionen. Avtalen forplikter seg til en langsiktig satsing mot klimanøytralitet innen 2030 og økt kostnadseffektiv nettutbygging.

ABBs elektriske distribusjonsløsninger skal sikre effektiv og trygg flyt av fornybar energi til infrastruktur, bygg- og boligfelt.

På ti år skal Arva utvide like mye strømnett som det har tatt 125 år å bygge.  De har i dag kapasitet til å transportere 800 megawatt i sitt nett. Frem til 2032 skal dette dobles til 1.600 megawatt, som tilsvarer den største utvidelsen av dagens strømnett noensinne. Investeringene er anslått til å være på 8,5 milliarder kroner.

Les også:  Ny undersøkelse: Vannkraftverk lar fisk dø i anleggene

– Vi er godt fornøyd med å ha tegnet en ny avtale med en solid leverandør av distribusjonsløsninger til strømnettet, og forventer at dette skal understøtte selskapets strategiske mål de kommende år, sier Trond Are Bjørnvold, avdelingsleder i Nettutvikling, i Arva AS.

Som Nord-Norges ledende nettselskap står Arva overfor økende krav til høy kostnadseffektivitet, stabil energiforsyning og redusert klimaavtrykk. I tillegg drifter nettselskapet strømnett som stedvis befinner seg i et utfordrende landskap og miljø som gjør metaller ekstra utsatt for korrosjon.

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

 ABB vil levere komplette elektriske distribusjonsløsninger som omfatter prefabrikkerte -og modulbaserte nettstasjoner, samt høyspent bryteranlegg. Denne teknologien er utviklet for å motstå det utfordrende nordlige klimaet med sin unike robusthet. Den er miljøvennlig, krever ingen vedlikehold og bidrar til en mer effektiv og sikker energioverføring. Med disse kvalitetene vil løsningene hjelpe til med å redusere strømnettets miljøavtrykk og sikre en pålitelig energiforsyning.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

– I ABB er vi forpliktet til å levere fremtidsrettede og kvalitetssikrede løsninger som støtter kundenes energiomstilling og klimanøytrale mål. Med vårt Mission to Zero™-initiativ og vår teknologiske ekspertise innen elektrisk distribusjon, er vi klare til å bistå Arva med optimalisering av energiforsyningen i Nord-Norge, sier Gøran Salomonsen, daglig leder i ABB Electrification Norway AS.

Rammeavtalen trer i kraft våren 2024 og vil ha en varighet på minst to år.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.