Forsvarsministeren åpner Øvelse Nord i Bodø

Nord universitet

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram tar med seg den nye forsvarsplanen til åpningen av Øvelse Nord i Bodø.

Øvelse Nord er en fullskala beredskapsøvelse der aktører innenfor beredskap trener på håndtering av store hendelser og kriser. Nytt av året er tematikken kritisk infrastuktur, pluss totalforsvarssamling. I alt tilbys det 15 arrangement under Øvelse Nord-paraplyen.

Dagene arrangeres i uke 17 ved Nord universitet, campus Bodø (se vedlagte program).

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram kommer til Bodø for å åpne samvirkeøvelsen.

Les også:  Bodø Bilutleie feirer 50 år: – Nærmest vokst opp i selskapet

– Takk for invitasjonen til Øvelse Nord i Bodø, en by og region som alltid har vært viktig for Forsvaret. For et par uker siden la regjeringen frem den største satsingen på Forsvaret på 70 år. Da er det lite som passer bedre enn å presentere denne planen på Nordens største sivile fastlands beredskapsøvelse i Bodø, sier Gram.

Nord universitet samarbeider med mange ulike instanser under øvelsen, blant annet Hovedredningssentralen, politiet, brannvesen, kommuner, fylkeskommunen, legevakt, sykehus, Heimevernet, frivillige organisasjoner og Kystvakten.

Les også:  Wood Hotel Bodø åpnet dørene med fullbooket restaurant og hotell

Flere hundre studenter på bachelor- og masternivå deltar i øvelsen, som i år arrangeres for 29. gang.

Digitaliseringsminister Karianne Tung tar også turen til Bodø og det som er den nasjonale møteplassen for beredskap. Hun skal snakke om «Norges beredskap mot digitale trusler – en statusoppdatering: Hvilke tiltak trengs på hvilke områder? Hvordan bygge digital motstandskraft i samfunnet?»

– I en tid med mer usikkerhet må vi styrke vår beredskap både digitalt og i hele resten av samfunnet. Utviklingen av kunstig intelligens gir enorme muligheter, men stiller oss også overfor nye utfordringer. Da må vi utveksle erfaringer og oppdateringer, og jeg syns det er bra at Øvelse Nord gir oss en arena for dette, sier Tung.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.