Strømstøtten til frivilligheten må forlenges

frivillig

Olje- og energiminister Terje Aasland sier regjeringen skal forlenge strømstøtten til private husholdninger. Frivillighet Norge forventer det samme for frivillige organisasjoner.

– Høye strømutgifter gjør de frivillige organisasjonene fortsatt har behov for strømstøtte. Nå har vi et godt system for støtte på plass og vi forventer at frivilligheten også får forlenget sin støtte, sier generalsekretær i Frivillighet Norge Stian Slotterøy Johnsen 

Les også:  Historisk energiutbygging i Bodø og Nord-Norge

Mange frivillige organisasjoner har store strømutgifter i et mangfold av bygg og anlegg. Disse har ofte ikke en stor egenkapital å tære på, spesielt ikke etter en utfordrende pandemi. Over 2200 organisasjoner har så langt søkt om strømstøtte i ordningen som dekker ut mars. Frist for å søke er 15. mars. 

– 2022 er frivillighetens år. Vi vil selvfølgelig heller bruke pengene på aktiviteter rundt om i lokalsamfunn over hele landet enn særskilt høye strømregninger. Vi har alle savnet fellesskapet frivilligheten gir de siste årene, og vi trenger alle ressurser vi har til å samles og komme i gang med alle de ulike sakene og aktivitetene vi brenner for, sier Slotterøy Johnsen. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.