Glimt vant over AZ Alkmaar på Aspmyra

ball

Torsdag kveld møtte Bodø/Glimt nederlandske AZ Alkmaar i første åttedelskamp i Europaligaen på et nesten fullsatt Aspmyra.

Lagene spilte jevnt i første omgang, AZ Alkmaar hadde en stor målsjanse men det ble stang ut, så sendte Amahl Pellegrino Glimt-supporterne til himmels etter 40 minutter, før dommeren blåste til pause.

Etter 70 minutter satte innbytter Zakaria Aboukhlal i AZ Alkmaar en stopper for festen i nord. Så ble det straffe for Glimt, rett før kampslutt, og Ola Solbakken reddet festen og satte inn 2-1 for Glimt på Apsmyra etter 90 minutter og da kunne tilskuerne slippe jubelen løs.

– Vi er uheldige som ikke vinner kampen. Eller i det minste fikk uavgjort, sa  AZ-forsvareren Bruno Martins til TV 2.

Neste ute skal Glimt møte laget i Nederland for returoppgjøret i UEFA Europa Conference League.