Johannes Høsflot Klæbo tilbake på landslaget

Norges Skiforbund

Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo (27) er blitt enige om en landslagsavtale for de to neste sesongene. Både skiforbundet og Johannes Høsflot Klæbo er fornøyde med at avtalen nå er i boks.

Det betyr at Johannes Høsflot Klæbo er på landslaget både kommende VM-sesong samt sesongen med OL i Italia.

Forrige sesong valgte Johannes Høsflot Klæbo å stå utenfor landslaget, men representerte landslaget under World Cup-rennene. Nå går han helt og fullt inn i landslaget. Det har pågått samtaler om en slik løsning i snaue to måneder.

Les også:  Grasrotandelen: 280 millioner utbetales nå

Fra Norges Skiforbunds side er det daglig leder langrenn, Cathrine Instebø, som har hatt dialogen med manager og pappa Haakon Klæbo. Begge parter har hatt som mål å komme frem til en avtale hvor Johannes Høsflot Klæbo er en del av det norske landslaget.

– Jeg er svært glad for at vi nå har landet en avtale – og jeg ser frem til kommende to sesonger som landslagsutøver. Det er jo ikke hvilke som helst sesonger. Kommende sesong er det VM på hjemmebane, og året etter er det OL i Italia. Det er nå det gjelder, sier Johannes Høsflot Klæbo.

Les også:  Fotball-EM: Klare for fotballfest på TV 2 og NRK

– Vi har hatt gode samtaler over lang tid, og begge parter har jobbet godt og konstruktivt for å komme til enighet. Dette er bra for alle parter – og det gleder oss at vi har Johannes tilbake på landslaget igjen. Han hører hjemme her, sier daglig leder langrenn i Norges Skiforbund, Cathrine Instebø.

– Nå ser vi fremover mot forberedelser for en spesielt viktig skisesong med VM i Trondheim. Johannes er glad for å være på landslaget – og landslaget og skiforbundet gleder seg over at Johannes er tilbake. Dette er en vinn-vinn-situasjon, sier Cathrine Instebø.

Les også:  David Beckham blir grill-ambassadør

– Dialogen med skiforbundet har vært og er veldig god. Det har aldri vært noen tvil om hvor vi ønsket å lande – og her er vi nå. Dette blir bra, sier Haakon Klæbo.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.