Brenner med tiltak mot boligkrisen

eiendom norge

Regjeringen Støre la i dag frem sitt forslag til revidert statsbudsjett for 2024. I tråd med budsjett-lekkasjene kommer det mer bevilgninger til Husbanken og mer penger til bygging av studentboliger.

– Regjeringen burde gjort mye mer for å stimulere boligbyggingen etter den største nedgangen i nyboligsalget siden den andre verdenskrig, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Det er bra regjeringen både endrer situasjonsforståelsen av boligkrisen og satser på motkonjunkturpolitikk, men de kunne gjort mye mer, sier Lauridsen.

Les også:  LESERINNLEGG: Kuttene vil ramme den nordnorske befolkningen!

– De kunne redusert skattene og særlig formuesskatten som driver opp husleiene og rammer de fattigste mest, og de kunnet opphevet utlånsforskriften allerede i kongen i statsråd på fredag, sier han.

– De kunne også lagt de direkte skadelige forslagene om ytterligere reguleringer av boligmarkedet som de har annonsert i boligmeldingen i skuffen. Særlig forslaget om at kommunene skal få anledning til å bestemme eieform i nye boligprosjekter ville hemme boligbyggingen ytterligere, understreker han.

Les også:  Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Salget av nye boliger har falt sammenhengende siden sommeren 2022, og ifølge Boligprodusentene ble det i 2023 solgt om lag 13000 nye boliger.

– Fordi det tar 2-3 å bygge en bolig, har nyboligsalget stor forklaringskraft for boligbyggingen og aktiviteten i byggenæringen i 2024, 2025 og 2026, påpeker Lauridsen.

– Vi vil få betydelig ubalanser i boligmarkedet fremover og vi vil få lav boligbygging. Mest sannsynlig vil vi se en kraftig vekst i boligprisene og utleieboligprisene i årene som kommer, sier Lauridsen.

Les også:  Ny veileder kan gi flere grønne tak

– Nå handler det om å begrense av boligkrisen, og er mye regjeringen faktisk kan gjøre hvis de vil, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.