Husk forsikring når du bytter eller leier ut bolig

kalkulator

Leier du ut boligen din i ferien, eller bytter du bolig med en annen familie? – Husk at tyveri og hærverk som skjer i leie- og bytteperioden ikke nødvendigvis er dekket av innboforsikringen, sier pressesjef Ole Irgens i Tryg.

Husbytte regnes som utleie, og en vanlig innboforsikring vil som hovedregel ikke dekke skader som påføres boligen av leietakere.

– Gjenstander som stjeles av leietakerne vil heller ikke være dekket, sier Ole Irgens i Tryg.

Les også:  Kraftig økning i tyveri fra bil

Dersom du vil ha full dekning for tyveri og hærverk under boligbytte eller utleie, bør du tegne en egen utleieforsikring.

– Det er også uansett smart å ta forholdsregler før bytte eller utleie, sier Irgens. Her er hans råd:

  • Fjern verdifulle gjenstander som sølvtøy, smykker og kunstgjenstander. Disse bør du lagre i et låst rom eller i et lokale utenfor boligen.
  • Ta opp video av alle rom slik at du kan dokumentere tilstanden dersom det oppstår diskusjoner rundt eventuelle skader i etterkant av utleie eller boligbytte.
Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– Husk også at det alltid er en risiko forbundet med å leie ut boligen til fremmede personer. Bruker du en utleietjeneste som for eksempel Airbnb, kan det gi større trygghet. Her kan det også være inkludert forsikringer som kan dekke tyveri eller hærverk, sier Irgens.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.