nfk

Frykter kutt i skolestruktur og yrkesfag i Nordland

Arbeiderpartiet og SV frykter sentralisering av yrkesfag og kutt i skolestruktur i Nordland. I debatten om budsjett og økonomiplan i fylkestinget denne uka beskrev Ap og SV seg som svært urolig over... Les mer »
nfk

Vil ha hybelhus for elever i Bodø

– Hybelhus for elever på videregående skole kan øke trivsel og motvirke frafall fra skolen, mener fylkesråd for utdanning Joakim Sennesvik. Nå setter han i gang en kartlegging av behovet i fylket.... Les mer »
veier

Nytt Sp-vedtak: Flere skal få bo og utdanne seg i distrikta

Senterpartiet går inn for at Husbanken skal få gi flere rimelige boliglån i 213 av de minst sentrale kommunene i Norge, at flere skal få ta utdanning der de bor og at... Les mer »
forut

Solidaritet over landegrenser på FN-dagen

Over hele Norge løpes det skoleløp og arrangeres barnehagebasar til inntekt for FORUT på FN-dagen. Det er en viktig dag for både læring og innsats for andre, og i år handler det... Les mer »
nfk

Millionbeløp til Sjunkhatten folkehøgskole i Fauske

Fylkesrådet bevilger 4,5 millioner kroner til Fauna KF for å fullføre prosjektutviklingen for Sjunkhatten folkehøgskole. – Fylkesrådet ønsker med denne bevilgningen å hjelpe Sjunkhatten over forprosjektfasen slik at det er mulig å... Les mer »
nito

– Regjeringen satser ikke på framtidas teknologer

– Vi trenger minst 1700 flere IT-studieplasser, sier NITOs studentleder Helene Gundersen i forbindelse med statsbudsjettet som ble lagt fram. – Vi styrer mot et underskudd på 40 000 IT-spesialister i 2030.... Les mer »
nito

NITO om arbeidsgiveravgiften: – Vedum viderefører sitt angrep på kunnskap og kompetanse

– Vi er skuffet over Vedums fortsatte angrep på kunnskap og kompetanse, sier Trond Markussen, president i NITO om regjeringens videreføring av den såkalte midlertidige forhøyede arbeidsgiveravgiften. I statsbudsjettet for 2023 ble... Les mer »
nfk

Kan få hybelhus for borteboende elever i Nordland

Med 1800 borteboende elever er Nordland et av fylkene med aller flest hybelboere i videregående skole. Nå vil fylkesrådet bruke en halv million kroner for å finne ut hvordan elevene som må... Les mer »
ibu

Veteran arrangerer kurs i styrearbeid i Bodø

Styrearbeideksperten Arild I. Søland fra Institutt for Bedriftsutvikling (IBU) gjester Bodø i slutten av september. På programmet står det flere intensive kurs innen styrearbeid og styreledelse. Arild I. Søland er siviløkonom har... Les mer »
Finansforbundet

Regjeringen lanserer bransjeprogram for IKT og finans

Nå har regjeringen bestemt at arbeidertakere i to nye bransjer får muligheten til å delta i etter- og videreutdanning tilpasset sin jobbhverdag. – Et viktig gjennomslag for våre 34 000 medlemmer, sier forbundsleder... Les mer »