sykkel

Utlysning av midler til sommerskole i Fauske kommune

Fauske kommune har mottatt kr 903 000,- til drift av sommerskole sommeren 2021. I den forbindelse inviterer kommunen til samarbeid med idrettslag, foreninger, bedrifter, videregående skole, og Nord universitet/pedagogstudenter som kan ta ansvar... Les mer »
sv

– Bodø SV vil at boliger skal være noe man bor i, ikke man spekulerer i

Landsmøtet i SV ble avholdt i helga, stemningen var god etter ny god måling for partiet i fylket. Nordlands delegasjon var samlet Bodø, på Thon Hotell. Haldis Andersen fra Bodø (lokallagsleder) var... Les mer »
sykehus doktor

23 smitte-tilfeller i Brønnøy

148 er i karantene som følge av smitte-tilfellene i Brønnøy. Ordføreren beskriver en vanskeleg situasjon, og vil stenge ned i minst en uke. Ordførar i kommunen, Eilif Trælnes, sier en nedstenging er... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Statsforvalteren i Nordland: – Muntlig eksamen går som vanlig våren 2021

Regjeringen har nå bestemt at muntlig eksamen foregår som vanlig for 10. trinn og avgangselever på studieforberedende og påbyggning i videregående skole. Muntlig-praktisk eksamen gjennomføres ikke, ifølge Statsforvalteren i Nordland. Trekkordningen for... Les mer »
film

Den Kulturelle Skolesekken i Nordland: Programmet for skoleåret 2021/2022 er klart

Den Kulturelle Skolesekken er en nasjonal ordning som sørger for at alle skoleelever i Norge får oppleve profesjonell kunst og kultur hvert år. – Det er et ærefullt oppdrag å jobbe fram kunst-... Les mer »
skole universitet

Fire skoler i Bodø tilbake til rødt nivå

Kriseledelsen i Bodø kommune har i dag bestemt at fire skoler skal tilbake på rødt nivå fra og med i morgen, onsdag 24. mars, opplyser NRK. De fire skolene er Alstad barneskole,... Les mer »
NTNUI

Bodøværingen Monja Lien Jakobsen (25) ny leder i Norges største idrettslag

Monja Lien Jakobsen (25) fra Bodø ble nylig valgt til ny leder for NTNUI. Idrettslaget er det største i Norge, og tilbyr aktivitet i over 50 ulike idretter til studenter i Trondheim.... Les mer »
deprimert

LESERINNLEGG: Trenger vi et mobbeombud?

Utdanning er viktig for å gi valgmuligheter til et lønnsarbeid som voksen. Å tjene egne penger har vært et viktig kvinnekrav for å gi kvinner frihet og selvstendighet. Utdanning er overlatt til... Les mer »
forfatter

Få kvinner er oppfinnere i Norge

Ferske tall fra Patentstyret viser at kun 6,1 % av fjorårets patentsøkte oppfinnelser har kvinnelig oppfinner. Det er en svak nedgang fra tidligere år. Det er likevel store variasjoner innenfor de ulike... Les mer »
Vibeke C Hammer

Toppidretts-coach Vibeke Hammer hjelper bedriftsledere ut av corona-tåka

Alle vet at mange toppidrettsutøvere bruker coacher for å forbedre og perfeksjonere sine ytelser for å nå en pallplassering. Men man bruker også coacher i næringslivet, og en av landets ledende coacher... Les mer »