vkbb

Hundre tusen til skriveprosjekt for ungdom i Nord-Norge og Svalbard

Nordnorsk forfatterlag (Nnf) inviterer ungdommer i Nord-Norge og Svalbard til å delta i sommerens spennende skrivekonkurranse. Tema for kurransen er «Kulturkræsj». Hvordan dette ordet skal tolkes fins det ikke noe fasitsvar på.... Les mer »
nord universitet

Nord universitet: 9 av 10 studenter går rett til relevant jobb

De fleste studenter som nærmer seg slutten av studietiden er spente på hvordan det blir å finne seg jobb. Resultatene fra Kandidatundersøkelsen viser at Nord-studenter ikke trenger å gruble på dét særlig... Les mer »
nfk

Helsefremmende støtte til videregående skoler i Nordland

11 videregående skoler har fått innvilget støtte til prosjekter som blant annet skal forebygge utenforskap og redusere sosial ulikhet blant elevene. Blant prosjektene er «Livsmestring for borteboere», «Bærekraft i samarbeid med Trollfjell... Les mer »
utdanning

Vil at fylkestinget skal bestemme utdanningstilbudet i Nordland

– Utdanningstilbudet i Nordland må være fremtidsrettet og speile de faktiske-Utdanningstilbudet må bestemmes i fylkestinget, sier Høyres gruppeleder, Beate Bø Nilsen. Hun mener fylkestinget må ta makta tilbake, og høre på elever,... Les mer »
nfk

Full satsing på voksnes utdanning i Nordland

– Fylkesrådet vil at enda flere voksne skal fullføre videregående opplæring. Derfor legger vi nå frem et eget «Kompetanseløft for voksne 2022-2024», sier fylkesråd for utdanning og kompetanse Elin Dahlseng Eide. –... Les mer »
nfk

Dans i Bodø og transport i Sandnessjøen på fylkestinget

– For Rødt Nordland er det uhyre viktig at danseklassen på Bodø videregående får starte opp i år, på tross av lave søkertall, sier gruppeleder Per Gunnar Skotåm. Han lover å fighte under... Les mer »
microsoft

Lager Minecraft Pride spill for barn

I dag lanseres en helt ny Minecraft-verden hvor Stortinget blir dekket i regnbuens farger og elever kan lære mer om Kim Friele og opptakten til den første Pride-paraden. Microsoft Norge ønsker å... Les mer »
jobbintervju

Ny giv for Bodø studentråd

Bodø kommune og Studentorganisasjonen i Bodø har på nytt etablert Bodø studentråd. Bodø studentråd består av studenter fra Nord universitet og Politihøgskolen, og representanter fra politisk og administrativ ledelse i kommunen. –... Les mer »
kalkulator

Enighet i kommuneoppgjøret – Lærerne går ut i streik

Det er enighet i lønnsoppgjøret i kommunesektoren. – Vi mener dette er et rettferdig og godt lønnsoppgjør for hele laget, sier Mette Nord. Den krevende meklingen i kommuneoppgjøret ble avsluttet tirsdag klokka 13.20, over 13 timer på... Les mer »
uit

Filmskolen i Kabelvåg blir en del av UiT

Nordland kunst- og filmhøgskole blir en del av UiT Norges arktiske universitet. Dette er nå vedtatt av Universitetsstyret. Universitetsstyret vedtok i dag virksomhetsoverdragelse av Nordland kunst- og filmhøgskole fra Nordland fylkeskommune og... Les mer »