utdanning

Batterifagskole i Nordland!

Snart vil det være mulig å ta utdanning i batterifag på fagskolenivå i Nordland. – Dette er et grep vi tar for å støtte opp om utviklingen i det grønne skiftet og de... Les mer »
nfk

Vil bruke langt mer på utdanning, vei og samferdsel i Nordland

Høyre, Frp og Venstre forslag bygger på samme rammer som fylkesrådet, men vil bruke nesten hundre millioner mer på utdanning i Nordland de kommende fire årene, enn det som er satt av i... Les mer »
nfk

Nesna viktig for lærerutdanningen i Nord-Norge

– Det er gledelig at regjeringen nå gjenoppretter lærerutdanningen på Nesna, det sier fylkesrådsleder i Nordland Tomas Norvoll. Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe sier i en pressmelding i dag at han har bedt Nord universitet om... Les mer »
skole universitet

Nord universitet og Nesna går sammen: Lærerutdanningen på Nesna består

Etter at Nord universitet fusjonerte med lærerutdanningen på Nesna, ble det tre år senere bestemt at studiestedet på Helgeland skulle legges ned. Nå er det klart at lærerutdanningen på Nesna består, ifølge... Les mer »
læring lærer klasse

Inviterer skoler i Nordland til Norgesmesterskapet i klima

1. – 15. februar 2022 går Norgesmesterskapet i klima av stabelen. -Jeg håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet, sier fylkesråd Kirsti Saxi. Gjennom to uker skal... Les mer »
cv mal

Her er dyreste og billigste studentbolig i Bodø

Mange studenter sliter med å finne finne seg boliger i fylkeshovedstaden i Nordland, og prisene på husleie varierer mye i Bodø og områdene rundt. Ifølge Khrono.no er dette billigste og dyreste studentboliger... Les mer »
tv2

Seersuksessen «Toll» er tilbake med ny sesong på TV 2

Suksessen som har bidratt til rekordhøye søkertall på tollerutdanningen, sterke personligheter, og spennende oppdrag er endelig tilbake med ny sesong. I tredje sesong av «Toll» får vi innblikk i nye lokasjoner, samt... Les mer »
nfk

Jobber for nasjonal dronelinje på Andøya

Fylkesråd Elin Dahlseng Eide ber kunnskapsministeren om å opprette nasjonal dronelinje på Andøya. I Solbergregjeringens forslag til statsbudsjett i 2022, lå det ingen penger til en landslinje i dronefag. Fylkesråd Elin Dahlseng... Les mer »
nfk

Finn Henrik fikk Opplæringsprisen

Leder for Nord-Salten Opplæringskontor, Finn Henrik Pettersen, ble tildelt Opplæringsprisen 2021 under fylkestinget mandag. Yrkesopplæringsnemnda i Nordland deler hvert år ut en pris til en bedrift, lokal forening, videregående skole, person eller... Les mer »
bondegård

Kurs for unge bønder i Bodø

Nordland Bondelag inviterer nå til det årlige eierskiftekurset for unge bønder på Radisson blu hotell, Bodø 22. – 24. oktober 2021. De ønsker å tilby et kurs for unge bønder, som er en kombinasjon av nyttig... Les mer »