læring lærer klasse

LESERINNLEGG: Ny opplæringslov svekker foreldreretten

Den nye opplæringsloven NOU 2019:23 svekker foreldreretten ved at man istedenfor undervisningsplikt innfører skoleplikt. Dette går Partiet De Kristne imot. Vi ønsker å bevare undervisningsplikten og muligheten for hjemmeundervisning uten at man... Les mer »
politihøgskolen

Avgangsstudenter på Politihøgskolen fullførte leir og utdanning

Da er det klart, samtlige avgangsstudenter fikk muligheten til å gjennomføre leiropphold, og utdanningen. Koronasituasjonen stoppet siste pulje, men restarten gikk etter planen. Ca. 180 bachelorstudenter ble fordelt på studiestedene Stavern og... Les mer »
Norsk Friluftsliv

Tre av fem har en bedre skolehverdag med uteundervisning

Flertallet av norske elever mener skolehverdagen blir bedre når deler av undervisningen foregår ute, viser en fersk Ipsos-undersøkelse. 58 prosent av de som har erfaring med uteundervisning opplever at det er bedre... Les mer »
lyd høyttalere radio

Fest i russebuss i Bodø stoppet grunnet høy musikk

Politet rapporterer at de har avsluttet en fest i en russebuss i Bodø natt til lørdag i 1-tiden. Årsaken til at de avsluttet festen var høy musikk som forstyrret nabolaget, ifølge Nordland... Les mer »
golf

Bodø Golfpark på Myklebostad er åpen

Golfsesongen er i gang, og Bodø Golfpark på Myklebostad er åpen for spill, melder golfklubben på Facebook. – Nye medlemmer strømmer til klubbene over hele landet denne våren, og vi ser frem til... Les mer »
skole universitet

Ingen nye med koronasmitte i Bodø – Skolene åpner

Det er ingen endringer i smittesituasjonen og ingen nye smittetilfeller av koronavirus i Bodø. Det opplyste smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen om under en pressebrief, fredag. Dette medfører blant annet at skolene igjen... Les mer »
fartsgrense

– Riktig av regjeringen å åpne kjøreskolene

Nå kommer føreropplæringen i gang igjen, og folk kan igjen ta kjøretimer. – Det er helt riktig av regjeringen å åpne opp nå som en smittevernveileder er på plass, sier Stig Skjøstad,... Les mer »
politi

Russefest i Maskinisten: Politiet stoppet slåssing

Politiet rapporterer om en stor ansamling av russ og andre ungdommer i Maskinisten i Bodø natt til lørdag. Det skal ha vært anslagsvis rundt 200 personer i området. Politiet har vært tilstede... Les mer »
politihøgskolen

Flere venter på jobb i politiet

Noen flere av har nå fått ansettelse i politiet. Men fortsatt er det usikkerhet og ventetid for nyutdannet politi fra de siste årskullene. Ved årsskiftet var en drøy tredjedel fra 2019-kullet i... Les mer »
leker barn

Gjør unntak for barnehage og SFO i Sørfold

Det kan søkes permisjon fra plass i barnehage og skolefritidsordning ut skole-og barnehageåret 2019/20 uten å betale for oppsigelsestid. Dette har formannskapet i Sørfold vedtatt. I forbindelse med koronasituasonen har Regjeringen fastsatt... Les mer »