nfk

Skoletilbud i Nordland på høring

Nordland fylkeskommune legger nå frem et forslag til ny tilbudsstruktur på de videregående skolene for 2025-2029. Nå ønsker fylkeskommunen innspill og tilbakemeldinger på saken før den går til endelig politisk beslutning i... Les mer »
læring lærer klasse

Stor økning i gjennomføring på videregående skole i Nordland

Andelen av ungdom som fullfører og består videregående opplæring innen to år etter normert tid, har steget og endte på 78 prosent for 2017-kullet i Nordland! – Dette er det beste resultatet... Les mer »
nfk

Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Hva i all verden driver Høyre med, undrer Arbeiderpartiets fraksjonsleder for utdanning Nathaniel Holan Larsen. I en fylkestingssak om Kleiva videregående skole og naturbruks-utdanningene mener Ap at Høyre overkjører rektor – og... Les mer »
nordland fylke

Hilde kjempet for kystelevene i Nordland på fylkestinget

Nylig behandlet Nordland fylkesting sitt høringssvar på endringer av fraværsgrensen. Arbeiderpartiet sliter med å forstå posisjonens motstand mot deres forslag. Partiet foreslo at fravær som skyldes innstilte og forsinkede båter, ferger og... Les mer »
eiendom norge

Brenner med tiltak mot boligkrisen

Regjeringen Støre la i dag frem sitt forslag til revidert statsbudsjett for 2024. I tråd med budsjett-lekkasjene kommer det mer bevilgninger til Husbanken og mer penger til bygging av studentboliger. – Regjeringen... Les mer »
frp

Vil sikre flere studentboliger i Nordland

Fremskrittspartiet i Nordland ber regjeringen til å ta inn over seg det økende behovet for flere studentboliger, og bidra til medfinansiering til slike byggeprosjekter. – I den tiden vi er i nå,... Les mer »
Fellesforbundet

Historisk lønnsoppgjør i frontfaget

Solid lønnsøkning og en storstilt etter- og videreutdanningsreform er resultater i lønnsoppgjøret. – Dette er en stor seier, sier Jørn Eggum. Forbundsleder Jørn Eggum er fornøyd med resultatet fra meklingen i årets... Les mer »
læring lærer klasse

LESERINNLEGG: Er årsaken til elevdiktaturet lovendring eller mangel på lederskap?

Lektor Eric Winther fikk nylig en interessant kronikk publisert «Elevdiktaturet», der han skylder på en lovendring fra 2017 som årsaken til den nevnte uholdbare situasjonen vi har i norsk skole i dag.... Les mer »
nfk

1,8 millioner til Trainee Nordland

Traineeprogrammer i Nordland gir næringslivet konkurransedyktige arbeidskraft. – Med betydelig støtte fra Nordland fylkeskommune er det lagt et solid fundament for et sterkere og mer konkurransedyktig arbeidsmarked, påpeker fylkesråd Bjørn Larsen. Nordland fylkeskommune støtter... Les mer »
nfk

Sortland og Vefsn: Nytt fagskoletilbud i landbruket

Nå presenteres et flunkende nytt utdanningstilbud i nord: Agrotekniker i grovfôrbasert husdyrproduksjon. Utdanningen gjennomføres i samarbeid med naturbrukslinjene ved Sortland og Vefsn videregående skole. – Dette er et flott og lenge etterspurt... Les mer »