fisking

Elva Segeråga i Meløy og Rødøy i Nordland skal rehabiliteres

Miljødirektoratet har i 2020 fordelt 21 millioner kroner til 87 prosjekter over hele landet for å bedre vannmiljøet i ferskvann og kystvann. – Mesteparten av pengene går til konkrete tiltak som skal... Les mer »
fartsgrense

Hentet av Sea King etter alvorlig trafikkulykke i Rognan

En person er brakt til sykehus med et Sea King redningshelikopter etter en utforkjøring på E6 ved Rognan tirsdag morgen, opplyser Resett. – Det ble gitt livreddende førstehjelp på stedet, og personen... Les mer »
svartisen saltfjellet

Isblokk løsnet fra Svartisen i Meløy: Sekunder unna dødsulykke

Nylig stod Annicken Marsfjell bare noen få meter unna Engabreen da en stor isklump løsnet og traff en annen person i turfølget. – Plutselig hører vi et bulder. Så raser en hel... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsminister Iselin Nybø besøker Mo i Rana og Sandnessjøen

Næringsminister Iselin Nybø besøker Mo i Rana og Sandnessjøen I Helgeland tirsdag 30. juni for å møte lokalt næringsliv, opplyser Ranaposten. – Den siste tiden har vært utfordrende for både små og... Les mer »
politi

Person i Mannegruppa Ottar arrestert i Fauske

En mann ble fredag pågrepet av politiet på Fauske for å ha varslet naboer om at de har personer domfelt for overgrep boende i nærheten, opplyser Document. – Mistanken går konkret på... Les mer »
energi strøm

Saksøker vindkraftutbyggere i Mosjøen for brudd på grunnloven

Eolus Wind skal bygge et av Norges største vindkraftanlegg på Øyfjellet i Mosjøen. Men nå er de saksøkt av Motvind Norge og reinbeitedistriktet Jillen-Njaarke, opplyser NRK. Det svensk-tyske vindkraftselskapet Eolus Wind fikk grønt... Les mer »
snn

Banksamarbeid på Helgeland klarert av Konkurransetilsynet

Ifølge en børsmelding av 18. mars 2020 skulle SpareBank 1 Nord-Norge og Helgeland Sparebank etablere et strategisk og fremtidsrettet samarbeid. SpareBank 1 Nord-Norge blir nå en langsiktig eier i Helgeland Sparebank med... Les mer »
politi

Førerløs båt i Fauske

Politiet har mottatt en melding om en førerløs båt som går i ring ute på sjøen i Fauske natt til mandag. Nødetatene har rykket ut til stedet der den føreløse båten befinner... Les mer »
svømme bad

Meløy Fritidsbad åpner igjen

På førstkommende tirsdag åpnes dørene endelig til Meløy Fritidsbad igjen for svømmeglade barn og voksne, opplyser Meløy kommune. Det vil være ekstra koronatiltak og regler forbundet med åpningen, og kommunen henstiller til... Les mer »
politi

Trafikkulykke i Gildeskål: En bil involvert

Politiet fikk en melding om at en bil hadde kjørt av veien på Mevik i Gildeskål i 14-tiden fredag. Det skal ha vært en person i bilen. Vedkommende var oppegående, men nødetatene... Les mer »