helse

Regjeringen letter på smitteverntiltak i 10 kommuner i Salten

Regjeringen varsler at det blir lettelser i tiltaksnivået for seks kommuner i Vestfold og Telemark og ti kommuner i Salten i Nordland natt til mandag, ifølge Resett. De regionale tiltakene i kommunene... Les mer »
hålogaland lagmannsrett

Kjørte pirattaxi og fikk stønad fra NAV – Dømt for trygdebedrageri

En mann i 30-årene var i Salten tingrett tiltalt for både trygdebedrageri og ulovlig pirattaxikjøring. Der ble han kun dømt for pirattaxi med bot på 18.000 inndragning av utbytte til staten. Men... Les mer »
smittevern

Et nytt smittetilfelle i Fauske

Siste døgn er det påvist et nytt smittetilfelle i Fauske, ifølge kommunen. Personen var allerede definert som nærkontakt og dermed i karantene, og nå altså i isolasjon. Totalt er det to personer... Les mer »
lege

950 personer i Saltdal koronavaksinert

Pr. 29. mars er 950 personer i Saltdal koronavaksinert. Av disse er 322 personer fullvaksinert, opplyser Saltdal kommune. I uke 13 (påskeuka) vil 72 personer bli vaksinert: 58 i aldersgruppen 75 –... Les mer »
vinter fjell

Snøskredfare rødt nivå i region Svartisen

NVE har utstedt snøskredvarsel, rødt nivå, for region Svartisen, opplyser Rana kommune. ​Dette berører kommunene Beiarn, Meløy, Lurøy, Rødøy, Gildeskål og Rana, og gjelder fra tirsdag 30. mars. Store ansamlinger av fersk fokksnø og vedvarende... Les mer »
Kulturminnefondet

360.000 kroner til Telegrafstasjonen på Støtt handelssted i Meløy

Kulturminnefondet kommer med et betydelig bidrag når taket på Telegrafstasjonen på Støtt gamle handelssted skal settes i stand. – Kulturminnefondet synes det er positivt at dagens eier har istandsatt flere av byggene og bruker dem aktivt innen reiseliv og... Les mer »
politiet

Trafikkulykke i Mosjøen: En person skadet

Politiet rapporterer om en trafikkulykke mellom personbil og brøytebil på Vefsenvegen i Mosjøen mandag i 8-tiden. En person ble tatt hånd om av helsepersonell på stedet. Personen ble fraktet til lokalt sykehus... Les mer »
bodø vinter

Viderefører strenge smitteverntiltak i Salten

Regjeringen har etter anmodning fra Statsforvalteren i Nordland, videreført de strenge smitteverntiltakene i Salten. Årsaken er den ustabile smittesituasjonen i Bodø og bekymring for økt smittespredning i de ni omkringliggende kommuner. –... Les mer »
sykehus doktor

Tre smitte-tilfeller i Saltdal

Saltdal kommune har nå registrert tre smittetilfeller, alle de smittede er i samme husstand. Dette dreier seg om importsmitte og personene oppholdt seg allerede i karantene når smitten ble påvist, opplyser Saltdal... Les mer »
vaksine

Hamarøy kommune: – Ta kontakt om du får symptomer etter AstraZeneca-vaksinen

Ca. 140 personer har fått AstraZeneca-vaksinen i Hamarøy. Det er bare helsepersonell under 64 år som hår fått vaksinen, opplyser Hamarøy kommune. Kommuneoverlegen Elisabeth Richter ber nå alle om å ta kontakt med legevakt... Les mer »