Helgeland: Tre millioner kroner til Venture North

nfk

Kommunene Hemnes, Lurøy, Nesna og Rana har siden 2020 samarbeidet om prosjektet Venture North . Formålet med prosjektet har vært å tiltrekke nye virksomheter og arbeidsplasser til regionen, og å bli best på lokal tilrettelegging for næringslivet. Nå bevilger fylkesrådet midler til del to av prosjektet.

– Dette prosjektet har vi stor tro på. Prosjektet har bidratt til å etablere konkrete arbeidsplasser innenfor fornybar energi, industri, havbruk og servicetilbydere. Totalt har prosjektet vært i dialog med i overkant av hundre ulike virksomheter. Det er nå flere større industriprosjekter som enten er under etablering eller vurderer etablering i alle kommunene i prosjektet, sier fylkesråd for næring Bjørn Larsen. Han legger til at det er en styrke at kommunene selv ønsker å videreføre prosjektet og gjennom det tar et større eierskap. Det at kommunene går inn med 500 000 kroner hver per år over tre år vitner om full fokus.

Les også:  MK Faxsen får over en halv million kroner i støtte fra Kulturminnefondet

– Prosjektet er blitt et naturlig kontaktpunkt for henvendelser til regionen. Det er veldig positivt at flere kommuner på denne måten samarbeider godt for å trekke til seg nye bedrifter og ny arbeidskraft

– Det er også verdt å merke seg at dette er en satsing for å trekke aktivitet til Nordland, ikke for å trekke aktivitet internt i Nordland bare til disse fire kommunene. Lykkes prosjektet med å få etableringer til sine regioner, vil dette kunne ha betydning for hele bo- og arbeidsregionen, avslutter fylkesråden.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.