ANNONSE: Søke forbrukslån?

Du har i teorien to alternativ når du skal søke om forbrukslån. Enten søker du forbrukslån hos en tilbyder som spesialiserer seg på forbrukslån, eller så kan du gå for en tradisjonell bank som tilbyr forbrukslån.

Når du har kommet til en avgjørelse for om du skal benytte deg av en tradisjonell bank eller en annen tilbyder som spesialiserer seg på forbrukslån, bør du følge disse tipsene:

Forbrukslån hos en spesialist bank

En spesialist bank er en bank som først og fremst har forbrukslån som sitt hovedfelt. Dette er en bank som er spesialist på forbrukslån, derfor vil det være lønnsomt for deg å sammenligne flere slike banker når du skal søke om et forbrukslån. Her er noen generelle råd:

·  Bruk tid på å sammenligne låntilbydere før du søker om forbrukslån slik at du kan finne det beste forbrukslånet for deg og din økonomi

·  Når du har funnet det beste lånet for deg, kan du fortsette til låntilbyderens hjemmeside

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

·  Her fyller du ut en søknad om forbrukslån hos den aktuelle tilbyderen

Forbrukslån hos en tradisjonell bank

Når man snakker om tradisjonelle banker, er dette banker som ikke tilbydde forbrukslån i sitt sortiment tidligere. De siste årene har flere og flere storbanker lagt til dette tilbudet. Her trenger du bare å ta kontakt med banken din, men det vil være veldig smart å hente inn tilbud fra andre banker også, før du bestemmer deg for hvilken bank du skal gå for.

Slik søker du forbrukslån på nett

Uansett hvem du velger å søke forbrukslån hos, kan dette gjøre helt digitalt på nett. Slik gjør du:

·  Du går på hjemmesiden til den låntilbyderen du ønsker å søke forbrukslån hos, her fyller du ut et søknadsskjema

·  Videre legger du inn personlig informasjon, som blant annet alder, lønn og sivilstatus

·  Hvor mye ønsker du å låne?

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

·  Låntilbyder må deretter gjennomføre en kredittvurdering av deg, dersom denne godkjennes vil du få tilbud om forbrukslån

·  Godtar du avtalen vil det beste være å signere med BankID

·  Til slutt vil låntilbyder overføre pengene til din konto

Vær smart og søk forbrukslån flere plasser

Det beste du som lånekunde kan gjøre er å sammenligne vilkår og betingelser før du søker om et forbrukslån. Her er det lurt å bruke en lånemegler. Ved å søke gjennom en lånemegler, trenger du bare å sende inn kun en søknad, men likevel få svar fra mange banker.

Dette gjør søknadsprosessen enklere for deg, samtidig som du får en bra oversikt over hvilken aktør som tilbyr det beste forbrukslånet for deg.

Kan alle søke om forbrukslån?

Alle tilbydere har visse grunnkriterier som må oppfylles før man kan søke om et forbrukslån. Disse er de mest grunnleggende:

·  Det første kriteriet er alder. Du må være minimum 18 år, men mange aktører krever likevel en høyere alder for å søke om forbrukslån. Det vanligste kriteriet er mellom 20 – 25 år

Les også:  ANNONSE: Lønner det seg for produksjonsbedrifter å etablere seg i Nord-Norge?

·  Videre ser banken på din inntekt. De aller fleste tilbydere har kriterier som krever fast inntekt. Her er det vanligste mellom 120.000 kroner og 300.000 kroner

·  Bankene krever i tillegg at du er folkeregistrert i Norge

·  Du må også ha et norsk statsborgerskap for å kunne søke om et forbrukslån

·  Du kan ikke ha inkassokrav eller betalingsanmerkninger registrert på deg, de aller fleste tilbydere avslår søknaden din dersom du har slike heftelser.

Laveste rente

Til tross for at forbrukslån gjerne har høyere renter enn lån med sikkerhet, er forskjellene store fra låntilbyder til låntilbyder når det handler om renter på et forbrukslån. Ved å bruke en sammenligningstjeneste, hvor du kan se alle rentesatser, er det mulig å finne et forbrukslån med lav rente.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.