ANNONSE: Drømmer du om å få en søt firbeint venn? Du kan få ønsket ditt oppfylt på dyreportal.com

hund

Det å ha en hund er noe som kan gi mange mer glede i hverdagen. Dette er noe vi har sett spesielt tydelig i løpet av de siste par årene, fordi verdenssituasjonen har vært som den har vært. Og det å dele livet sitt med en søt firbeint venn er noe som kan gi mye glede. Men ikke nok med det, det er også noe som virkelig kan være bra for både den fysiske og mentale helsen din – noe forskningen har vist oss igjen og igjen. Men hvordan finner du den riktige hunden for akkurat deg? Dette er noe vi skal se mye nærmere på i denne artikkelen, slik at du kan finne den beste lille firbeinte vennen for akkurat deg.

Det å finne og ikke minst velge en hund er et stort valg. Forhåpentligvis skal vi være sammen med dem i mange, mange år fremover, og det å finne en hund som passer til ditt liv og ikke minst har et temperament som passer sammen med hvem du er og hvilket gemytt du har. Så hvis du leter etter hunder til salgs er det viktig at du tenker over noen ganske viktige ting før du leter – slik at du har en bedre idé om hva som vil være det rette valget for deg og ikke.

Les også:  ANNONSE: Urbane grønne områder og mental helse

Dette er det viktigste å tenke på når du skal velge hund

Det finnes utallige hunderaser, så det er mange gode grunner til å ta seg god tid når det kommer til å finne den riktige hunden for deg. Det å lese seg opp på de forskjellige rasene for å finne ut av hvilke hunder som vil være gode for deg og din familie. Under skal du få en liste med spørsmål som er gode å tenke over før du ser etter en ny firbeint venn.

  •        Er dere en aktiv familie eller ikke? Noen hunderaser er ekstremt aktive, noen er middels aktive og andre er ikke så veldig aktive. En veldig aktiv hund er noe man absolutt ikke bør skaffe seg hvis man ikke er klar til å ta det ansvaret. Det er for eksempel mange som får veldig triste og frustrerte hunder fordi de ikke har valgt riktig rase og ender opp med å ikke kunne tilfredsstille det store behovet de har for å bevege seg.
  •        Hvor stor hund ønsker dere å ha? Det er litt dumt å ha en stor hund i en bitteliten leilighet, så det å tenke over hva man ønsker deg og hva man har plass til, er ikke så dumt. Igjen er dette noe som handler om hundens trivsel, og ikke minst deres trivsel, for dette er noe som henger tett sammen. Velg en hund som passer til familien deres.
  •        Hvilket gemytt trenger dere at hunden har? Forskjellige raser hunder har forskjellige styrker og svakheter fordi de rett og slett har blitt bevisst utviklet i forskjellige retninger. De veldig aktive rasene, som for eksempel alle gjeterhundene, er hunder som ikke er de som ligger i fanget og koser i mange timer. Så det å finne en hund som passer deg og din familie er utrolig viktig for at både dere og hunden skal trives.
  •        Prioriter å adoptere en hund i stedet for å kjøpe en valp. Det er så mange hunder som trenger et hjem, og det er så mye fint vi kan gjøre når det kommer å sikre disse et godt hjem. Noen ganger er det ikke det riktige for deg, så tenk over hva som passer best for familien deres.
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.