ANNONSE: Hvordan søke om kredittkort?

kredittkort

Å søke om et kredittkort kan virke som en enkel prosess, men det er flere faktorer å vurdere for å øke sjansene for å få søknaden godkjent. Her går vi gjennom hvordan du søker om et kredittkort, hva som kreves og hvordan noen søknader blir avvist. Vi vil også komme med noen tips til hvordan du øker sjansen for å få kredittkortsøknaden godkjent.

Hvor er det lettest å få kredittkort?

Ifølge Finansportalen finnes det over 250 kredittkort i Norge. Å navigere deg rundt bankenes nettsider for å finne rett kredittkort er derfor krevende og tar lang tid. Derfor anbefales det å ta i bruk en sammenligningstjeneste, som gir god oversikt over tilgjengelige kredittkort, deres betingelser, krav og fordeler.

Hos Kredittkortlisten.no vil du enkelt kunne sammenligne kredittkort ut fra dine behov og ønsker. Fordelen med å bruke en sammenligningstjeneste inkluderer:

 • Enkel tilgang til informasjon: Du slipper å klikke deg inn på hver enkelt bank for å finne informasjon om deres kredittkort. Alt er samlet på ett sted.
 • Rask sammenligning av betingelser: Du kan sammenligne renter, gebyrer, fordeler og krav for ulike kredittkort innenfor ulike kategorier.
 • Sjekk om du oppfyller kravene: Ved å se på kredittkortenes vilkår, vil du få en rask overblikk over om du oppfyller kredittkortets krav eller ikke.

Slik søker du om et kredittkort

Å søke om et kredittkort er en prosess som kan gjennomføres på noen få enkle steg. Slik går du frem for å søke om et nytt kort:

 1. Finn rett kredittkort: Før du begynner søknadsprosessen, er det viktig å finne et kredittkort som passer til din økonomiske situasjon og behov. Her kan det være lurt å bruke en sammenligningstjeneste. Vurder hva slags fordeler som er viktig for deg.
 2. Klikk deg videre til bankens nettsider: Når du har funnet det rette kredittkortet, klikker du deg videre til bankens nettside eller søknadsskjema.
 3. Fyll inn informasjon: Deretter fyller du inn nødvendig informasjon, som inkluderer personlige opplysninger som navn, adresse, fødselsdato og personnummer. I tillegg må du oppgi detaljer om din økonomiske situasjon, som inntekt, arbeidsstatus og eventuell eksisterende gjeld.
Les også:  ANNONSE: Spar penger uten å gå på kompromiss med kvaliteten på mobilabonnementet ditt

Denne prosessen tar vanligvis kun noen minutter å fullføre. Etter at søknaden er sendt inn, vil du motta en beslutning fra banken eller kredittkortselskapet innen kort tid.

Dette er kravene for å få et kredittkort

Banker og kredittkortutstedere vurderer en rekke faktorer for å avgjøre om du er en pålitelig låntaker. Faktorene varierer fra selskap til selskap, men det finnes noen generelle kriterier som de fleste tar i betraktning. Dette er noen av de vanligste kravene du må oppfylle for å få et kredittkort:

 • Alder: Du må være minst 18 år gammel for å søke om et kredittkort. Dette er et lovkrav for å sikre at søkere er juridisk ansvarlige for å inngå en kredittavtale. Noen kortutstedere kan ha høyere aldersgrenser, som 20 eller 23 år.
  • Inntekt: En fast inntekt er ofte et krav for å få kredittkort. Dette kan komme fra lønn, trygd eller andre regelmessige inntektskilder. Kortutstedere ønsker å se at du har en stabil økonomisk situasjon som gjør det mulig for deg å betjene gjelden din. Din inntekt er også en indikator på din evne til å tilbakebetale penger du låner, og dette kan også påvirke kredittgrensen du får.
  • Kredittscore: Kredittscoren din er en viktig faktor som kortutstedere vurderer. En høy kredittscore indikerer en god betalingshistorikk og lav risiko, noe som øker sjansene dine for godkjennelse. Du kan kredittsjekke deg selv hos uScore.
  • Gjeld: Hvis du har høy eksisterende gjeld, kan dette påvirke søknaden din negativt. Kortutstedere vurderer din totale gjeldsbelastning for å forsikre seg om at du ikke tar på deg mer gjeld enn du kan håndtere. En høy gjeldsgrad kan signalisere risiko for långivere, som kan føre til avslag på søknaden.

I tillegg til disse generelle kravene, kan enkelte kortutstedere ha ytterligere spesifikke krav. Dette kan inkludere høy inntekt eller formue, yrkesstatus, ansettelsesvarighet eller tidligere kredittkortbruk.

Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Hvor høy kredittscore må man ha for å få et kredittkort?

Kredittscore er et tall som representerer din kredittverdighet basert på tidligere økonomisk atferd. Denne scoren påvirkes av flere faktorer, inkludert betalingshistorikk, inntekt, formue, alder og gjeld. I Norge bruker kredittopplysningsbyråer, som Experian og Dun & Bradstreet, skalaer som rangeres fra 1-100, hvor høyere score indikerer at du har en bedre sjanse for å få søknaden innvilget

Kredittscore kan grovt sett kategoriseres som følger:

 • 1-20: Svært lav kredittscore
  • 21-40: Lav kredittscore
  • 41-60: Middels kredittscore
  • 61-80: Høy kredittscore
  • 81-100: Svært høy kredittscore

Har du en kredittscore på over 60 vil du bli kategorisert som «lav risiko-kunde». Da vil søknaden ofte bli automatisk godkjent. Med en kredittscore lavere enn dette, utfører bankene ofte en manuell vurdering av din økonomi. I denne prosessen kan de be om ytterligere informasjon.

Hvorfor får jeg ikke godkjent kredittkort?

Det kan være frustrerende å oppleve avslag på en kredittkortsøknad, men det er flere vanlige årsaker til at dette skjer. En av hovedårsakene kan være din kredittscore, som kan være for lav i forhold til kravene til det spesifikke kredittkortet du søker om.

Kortutstedere vurderer også inntekten din nøye; hvis du ikke oppfyller minimumskravene deres, vil dette føre til avslag. Videre kan høy eksisterende gjeld signalisere risiko for långiveren, ettersom det viser at du kan få problemer med å betale eventuelle lån fra kredittkortet.

Det er også viktig å merke seg at ufullstendige eller unøyaktige opplysninger i søknaden din kan føre til avslag. Hvis du mottar avslag, er det klokt å kontakte kortutstederen direkte for å få en spesifikk forklaring på hvorfor søknaden ble avvist. Dette kan gi deg verdifull innsikt i hva du kan forbedre før du vurderer å søke på nytt.

Tips for å øke sjansene for å få godkjent kredittkort

Når du vurderer å søke om et kredittkort, er det flere tiltak du kan ta for å øke sjansene dine for å få søknaden godkjent. Disse strategiene fokuserer på å styrke din økonomiske profil og forbedre din kredittscore, som er avgjørende faktorer for kortutstedere:

 • Betal regninger i tide: En av de mest betydningsfulle faktorene som påvirker kredittscoren din er din betalingshistorikk. Å betale regningene dine til rett tid viser långiverne at du er pålitelig og i stand til å håndtere gjeld.
  • Reduser gjeld: Før du søker om et nytt kredittkort, kan det være lurt å fokusere på å nedbetale dyr gjeld, som f.eks. forbrukslån og billån. Dette vil vise at du har en bedre økonomisk stabilitet.
  • Øk inntekten: Lettere sagt enn gjort, men økt inntekt vil forbedre din kredittscore. Om du har muligheten til å jobbe litt overtid eller ta på deg en ekstrajobb, vil dette kunne øke kredittscoren betraktelig.
  • Søk om passende kort: Velg et kredittkort med vilkår som matcher din økonomiske situasjon. Sjekk på forhånd at du oppfyller kravene om inntekt og alder.
Les også:  ANNONSE: Energieffektive vinduer for nord-norske hjem

Oppsummering

Hvis du planlegger å søke om et kredittkort, bør du først sammenligne kredittkort opp mot hverandre via en sammenligningstjeneste. Dette gjør det enklere å finne et kort som passer til deg og dine behov. Deretter bør du undersøke at du oppfyller kredittkortets krav, som alder og inntekt.

Oppfyller du vilkårene, kan du gå i gang med å søke om kredittkortet. Det gjør du ved å klikke deg inn på bankens nettsider og fylle inn nødvendig informasjon. Deretter vil det bli gjennomført en kredittsjekk av din økonomi. Hvis banken konkluderer at du har en stabil økonomi, vil du få søknaden godkjent.

Dersom søknaden ikke blir godkjent, kan du kontakte banken og be om en forklaring. Dette vil kunne gi deg en god pekepinn på hva som må gjøres for å øke sjansen for å få søknaden godkjent på et senere tidspunkt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Bodoeposten.no