ANNONSE: Kom deg i bedre form med sykkel

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Det finnes svært gode treningstilbud i Bodø-regionen. Her kan vi velge og vrake blant ulike fasiliteter. I tillegg kommer et stort utvalg av turløyper og stier hvor man kan få seg verdifull trim.

Stadig flere velger nå å trene med sykkel. Dette gir fin kardiovaskulær aktivitet, og man utsetter leddene for langt lavere belastning enn om man skal ta seg en løpetur, for eksempel.

Du kan sykle både på egne sykkelveier og ute i naturen. Treningstypen passer like godt for de som har ambisiøse treningsmål som for de som bare ønsker litt ekstra mosjon i hverdagen. Les videre for å lære mer om hvordan du kan komme i bedre form med sykkel.

Tilpass trening i henhold til ditt personlige utgangspunkt

Det er alltid viktig å trene på en måte som passer med din kropp og generelle fysiske helsetilstand. Du bør verken gå for hardt ut, eller være i overkant forsiktig. God trening går ut på å utfordre kroppen på en måte som gir best mulig resultat.

Skal du trene deg opp etter lengre tids manglende aktivitet, kanskje fordi du ikke har hatt tid til å mosjonere så mye, eller har vært syk, så er sykling et godt valg. Å tråkke på sykkelpedaler gir en mindre belastende trening enn å jogge på hardt underlag. Du kan også tilpasse girene, slik at du får riktig motstand.

For seriøse trimmere, kan du med sykkelen utfordre deg selv, både ved effektiv intervalltrening, bakketrening og langdistansetrening. Sykkel er en svært fleksibel måte å trene på som kan gi godt utbytte for nesten alle. Bare husk å trene på en måte som både passer for din form og som virker motiverende.

Husk alltid på sikkerheten

Sikkerhet er alfa og omega for syklister. Du må sørge for å ha en god hjelm. I tillegg kommer synlighet i trafikken. En refleksvest kan være et klokt valg. En god sykkellykt er alltid lurt å ha. På den måten får du god oversikt også når det er mørkt ute, og du blir enklere å få øye på for bilister. Et lys for montering bak på sykkelen gir også økt synlighet og trygghet. Vedlikehold av sykkelen er også av stor betydning. Med et egnet sykkelstativ på plass hjemme, oppbevarer du din sykkel på en trygg måte og kan sørge for at den ikke utsettes for vær og vind

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Bodoeposten.no