Kaizers Orcherstra slipper låta «Kaleidoskophimmel»

s1

Som oppvarming til høstens utsolgte turné slipper Rogalandsbandet sin nye låt «Kaleidoskophimmel». Kaizers Orchestra har alltid hatt en dragning mot «balladen».

Gjennom karrieren har de utforsket mange ulike sjangre, alltid umiskjennelig signert av bandets karistmatiske lydbilde, instrumentering, tekst og vokal. Også balladen har de utforsket fra mange ulike perspektiver, fra «Mr Kaizer, hans Constanze og meg» og «Min kvite russer» via «Den andre er meg» til «Perfekt i en drøm» har ulike typer ballader fått sin plass på hvert album opp gjennom årene.

«Kaieidoskophimmel» er en helt ny spire på stammen, nesten Springsteensk i sin storytelling-stil. Sangen stammer opprinnelig fra arbeidet med en musikal basert på Violeta Violeta-universet og er en fortsettelse av deres siste utgitte album; Violeta Violeta III.

Les også:  Ruby Red & the Moonshine Brothers slipper albumet "Getting Louder"

– Den nye låten vår, «Kaleidoskophimmel», er en nyttårsfortelling om forelskelse. En slags musikalsk rakett som skytes ut fra det aller dypeste; et hjerte som opplever forelskelse for første gang. Ny forelskelse kjennes gjerne som om det tar fyr på innsiden, at noe eksploderer og uttrykker seg som et fyrverkeri av dundrende følelser og fargespill på himmelen. Nyforelskelse kan kanskje være noe lignende? Det finner vi ut av i september når vi spiller vår første konsert på ti år. Denne låta beskriver nok noe av den samme kriblende følelsen som vi har før høstens første møte med publikum, forteller bandet. 

Les også:  Åge Aleksandersen klar for avskjedsturné

«Kaleidoskophimmel» er andre låt fra Kaizers Orchestra etter at de i fjor høst annonserte sitt comeback etter ti års pause. I juni slapp bandet sin første singel på over ti år, og låta «Dine Gamle Dager Er Nå» ble møtt med stor begeistring fra fansen og anmelderne. “Dette er et aldri så lite stykke praktverk som skriver seg rett inn i historien som noe av det beste som har vært gitt ut av Kaizers Orchestra“, skrev Musikknyheter og ga 10 av 10 mulige.

Les også:  MUSIKK: Billie Van ute med låta "Signals"

Fredag 1. september går startskuddet for den etterlengtede comeback-turnéen i Stavanger Konserthus. I løpet av høsten spiller bandet 56 utsolgte konserter for over 82 000 fans i Stavanger, Oslo, Trondheim og Bergen.

«Kaleidoskophimmel» slippes fredag 18. august.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.