MUSIKK: Mari Boine ute med låta «Dánsso fal mu váhkaran»

hes

Etter en eventyrlig start på året med enorm suksess i Hver Gang Vi Møtes, er Mari Boine klar for å trollbinde publikum med låten «Dánsso fal mu váhkaran» og sin lengste turné så langt i karrieren.

Låten med tittelen «Dánsso fal mu váhkaran» («Fortsett å danse, mitt yngste barn»), i følge med en vakker musikkvideo er ute nå.

Låta er hentet fra et splitter nytt album som ventes senere i år på By Norse Music.

Les også:  Halvdan Sivertsen: På tur opp og på turné

– «På sangen «Dánsso fal mu váhkaran» har jeg nok engang samarbeidet med Kerttu Vuolab om teksten. Jeg vil at denne sangen skal oppmuntre oss alle, men spesielt våre unge jenter, til å ha tro på seg sjøl. Oppmuntre de til å frigjøre seg fra alt det som holdt våre formødre og forfedre nede, til å være stolt over sin egen arv, forteller Mari Boine.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Mari Boine har imponert både gamle og nye fans med sin deltagelse i årets Hver Gang Vi Møtes. Det kan virke som om en ny generasjon har fått øynene opp for Boine, både gjennom hennes personlige historier om livet og oppveksten, og fengslende tolkninger av de andre artistenes sanger.

Flere deltagere i årets sesong har uttrykt en dyp respekt for Boine, og har uttalt at musikken hennes har vært den mest utfordrende å tolke.

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Mari Boine hviler slett ikke på laurbærene, og kunngjorde nylig også en imponerende liste med konserter over hele Nord-Europa, fra intime scener til store festivaler. 44 datoer allerede bekreftet i år, og stadig nye konsertdatoer legges til på turneen. Det er altså ingen tvil om at Mari Boines ekstraordinære stemme vil fortsette å sette sitt preg på 2024.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.