Ytringsfrihetspris til Salman Rushdie

Aschehoug

Salman Rushdie ble i helgen tildelt Den norske Forfatterforenings ytringsfrihetspris 2023. Og snart slippes boken «Kniv».

– Rushdies betydning som forfatter, men også som symbol på en truet ytringsfrihet kan ikke understrekes nok. Siden Sataniske vers utkom og han ble gjenstand for fatwaen har han stått aktivt i kampen for andre forfatteres rett og mulighet til å ytre seg, også for norske forfattere. Båndene mellom Salman Rushdie og hans norske forlag, Aschehoug, er spesielt sterke og vi gratulerer ham varmt med en svært velfortjent pris, sier konserndirektør i Aschehoug, Mads Nygaard.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

Ytringsfrihetsprisen for 2023 ble også tildelt den avdøde ukrainske forfatteren Victoria Amelina. Prisen ble delt ut på Forfatterforeningens årsmøte lørdag 09. mars 2024.

16. april lanseres Salman Rushdies bok «Kniv. Refleksjoner etter et drapsforsøk». I «Kniv» skriver Rushdie for første gang, og i rystende detaljrikdom, om de traumatiske hendelsene 12. august 2022, da han ble forsøkt drept under en scenesamtale i Chautauqua County i New York State, over 30 år etter fatwaen som ble utstedt mot ham i kjølvannet av romanen Sataniske vers (1988).

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

«Kniv» er en kraftfull, svært personlig og til syvende og sist oppløftende skildring av tap, kjærlighet og kunstens kraft. Det er også en fortelling om å finne styrken til å fortsette – og til å reise seg igjen.

Boken oversettes av Kirsti Vogt.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.