Fra TV-stjerner til julestjerner

bauer media

Du kjenner dem etter mange år på skjermen som programledere for diverse TV-produksjoner, som Skal vi danse, Hvem bryr seg og Jakten på kjærligheten.

Nå skal Klaus Sonstad, Gunhild Dahlberg og Marthe Sveberg sørge for julestemning på radio. Alle tre blir å høre på den riksdekkende kanalen Juleradioen som sendes over hele landet.

Jakten på stemningen
Mens Sveberg skal holde lytterne på Juleradioen med selskap hver dag fra 12. november og frem til julaften, skal Sonstad og Dahlberg ha et eget morgenprogram hver lørdag og søndag i desember.

– Vi lover å grave fram de aller fineste julesangene. Målet er at du skal kjenne julestemningen på kroppen når du skrur på radioen, forteller Sveberg, som er klar på hva som er det viktigste for henne i juletiden.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

– For meg betyr jula å gjøre noe fint for sønnen min, og å være sammen folka jeg er glad i, konkluderer 40-åringen fra Brøttum i Hedmark.

– Og så må jeg bare si, jeg elsker julegaver. Og julestrømpe. Og Skomaker Andersen. Og Tre nøtter til Askepott. Ok, nå skal jeg gi meg. Nei forresten, jeg elsker også juletre og julemarsipan.

Juledilemma
Som programledere på Juleradioen slipper man ikke unna det evinnelige spørsmålet om hvilken julesang som er den aller fineste:

Les også:  Slik blir ladesommeren

– Jeg har et veldig nært forhold til «O helga natt» med Jussi Björling. Det er særlig én setning i den sangen: För oss han nedsteg i den stilla grav. Nå fikk jeg gåsehud, ler Sonstad etter en overbevisende fremførelse.

For Dahlberg gir «Deilig er jorden» en tåre i øyekroken, mens Sveberg stiller seg omtrent på midten med «Deilig er jorden» på førsteplass og «O helga natt» på andre.

Selv om juleforberedelsene starter tidligere enn vanlig for de tre kanalvertene, er det ingenting å utsette på stemningen – heller ikke når de store spørsmålene som «pinnekjøtt eller ribbe» og «pentøy eller julegenser» skal debatteres.

Les også:  Slik pakker du feriebilen

Nytt mannskap i år
Juleradioen kom første gang på lufta i fjor og ble overaskende godt mottatt forteller ansvarlig redaktør Lasse Kokvik I Bauer Media. Lyttertallene fra TNS Kantar viste nesten 900 000 ukentlige lyttere på det meste sier Kokvik, som er veldig glad for at trioen Dahlberg, Sveberg og Sonstad med på årets lag.

Juleradioen drives av Bauer Media som også står bak radiostasjoner som Norsk Pop, Radio Vinyl, Radio Rock, Radio Norge og Radio 1.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.