iphone sommer

Nye tall: Dette frykter nordlendinger på ferie

Sykdom, terror og svindel er bare noe av det vi bekymrer oss for på utenlandsferie. Over halvparten av befolkningen sier i en ny undersøkelse utført av Ipsos for Gjensidige at de har tenkt... Les mer »
Aschehoug

Ytringsfrihetspris til Salman Rushdie

Salman Rushdie ble i helgen tildelt Den norske Forfatterforenings ytringsfrihetspris 2023. Og snart slippes boken «Kniv». – Rushdies betydning som forfatter, men også som symbol på en truet ytringsfrihet kan ikke understrekes... Les mer »
swastika

LESERINNLEGG: Krystallnatten som ikke tok slutt

Den 9. november 1938 var innledningen på noe som fremdeles pågår: Den endelige løsningen på jødespørsmålet – Jødeutryddelsen – Holocaust – Shoah. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Det skjedde... Les mer »
gunnar andreassen

Podcast fra Bodø skaper bølger: Finansierer Norge Hamas-terror?

I en fersk podcast episode diskuterer journalist og podcaster Gunnar Andreassen og standup-komiker Martin Soulimani fra Bodø terror-angrepet mot Israel, skattefinansiering av terror og mye mer, alt sammen med et humoristisk skråblikk.... Les mer »
gaza

LESERINNLEGG: Virkeligheten om Gaza er problematisk for media

Nyheten om at det var Islamsk Jihad som hadde bombet sykehuset i Gaza, slo ned som en Kassam-rakett blant politikere og journalister. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. De hadde... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Den forfalskede krigen

Krigen mot jødene har pågått i årtusener.  Som oftest har europeere stått bak, men i dag dominerer arabere den fronten, – støttet og finansiert fra Europa og væpnet fra Iran. Av: dr. Michal... Les mer »
tv nyheter nrk

LESERINNLEGG: NRK manipulerer bildet av krigen og dens lover

En stats militære forsvar mot terrorister kan ikke sammenliknes med militært forsvar mot et militært angrep fra en annen stat. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot antisemittisme. Fordi folkeretten i hovedsak... Les mer »
sidsel wold

LESERINNLEGG: Gaza, Berlin og NRK

Den moralismen som nå serveres fra politikere, medier og organisasjoner for å forsøke å skape en opinion mot Israels kamp for å utslette terror-organisasjonen Hamas, er falsk. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot... Les mer »
Foto: IDF

LESERINNLEGG: Det vanskelige dilemmaet om terrorfinansiering

Ingenting er så vanskelig for en politiker som å innrømme en tabbe. Problemet vokser med alvorlighetsgraden og blir helt uløselig når feiltrinnet er noe vedkommende skriftlig har forpliktet seg til å avstå fra.... Les mer »
israel

LESERINNLEGG: Sekstiårskrigen

I 56 år har vi hørt om Israels frigjøring av Øst-Jerusalem, Judea, Samaria og Gaza som ble invadert og okkupert av arabiske naboland i 1948. Av: dr. Michal Rachel Suissa, leder for Senter mot... Les mer »