bøker

Ny bok fra Museumsforlaget: Kunstsentrenes vekselstrøm

Nordnorsk kunstsenter ligger i Svolvær, og her kan alle kunstnerne i Nordland søke utstillingsplass og oppleve kunstutstillinger fra kollegaer. Fra de tre første kunstsentrene ble etablert i Bergen, Trondheim og Stavanger i 1976,... Les mer »
jitse

Ny quiz-bok: Kan du Nord-Norge?

Nå kommer den ultimate Nord-Norges-quizen. Er du glad i quiz og er du glad i Nord-Norge, da da er boken «Kan du Nord-Norge?» for deg. Boken er skrevet av redaktør Markus Skårnes... Les mer »
Dagrunn Grønbech

Kvinnepioner Berit Ås har i en alder av 94 år utgitt diktbok

Foregangskvinnen, fredsforkjemperen og politikeren Berit Ås fra Asker har skrevet dikt siden hun lærte å skrive. Selv om hun som kvinneforsker er mest kjent for de fem hersketeknikkene som kan benyttes for... Les mer »
bonnier

Ny bok: Sukkerdetox på 14 dager

Bente Josefsen lanserer boka «Sukkerdetox på 14 dager» 2. januar, i håp om å hjelpe folk til et sunnere, lykkeligere og lengre liv. I dag har 70% av den norske, voksne befolkningen livsstilssykdommer,... Les mer »
damm

Ny bok: Slaget om Narvik

Julen 2022 har storfilmen «Kampen om Narvik» kinopremiere. En stjernespekket rolleliste med regissør Erik Skjoldbjærg bak kamera leverer en av de mest påkostede produksjonene i norsk filmhistorie. Handlingen i filmen utspiller seg med et... Les mer »
katt jul

10 julegavetips som er bra for lommeboka, miljøet og livsgleden

Julegaver trenger ikke koste tusenvis av kroner og komme rett fra fabrikk. Her er DNTs 10 julegavetips som er bra for lommeboka, miljøet og livsgleden. – Jeg tror mange har lyst til... Les mer »
mikrofon musikk tale

PåPir biliotekbar: Bokslipp med Per Sundnes og Kate Ellen

Søndag 4. desember kan PåPir bibliotekbar i Bodø skilte med storflott besøk. Klokken 18.00 arrangeres det nemlig bokslipp med kjendisen Per Sundnes og forfatteren Kate Ellen. Kate Ellen er født i USA,... Les mer »
godfisk

Ny bok: Hellstrøms hemmeligheter fra havet

I flere tiår har Eyvind Hellstrøm hatt en forkjærlighet for fisk og skalldyr. Her gir han deg sine beste tips for hvordan du kan lage enkle og gode sjømatretter på eget kjøkken.... Les mer »
tromsø

LESERINNLEGG: Fortellingen om en fredsdue

På en snarvisitt i Tromsøbyen passerte jeg det gamle politihuset, i et strøk hvor det nå er blitt NAV-kontorer. På gatehjørnet her var en bilist uheldig å skade en due som spaserte... Les mer »
Bok i Nord

Ny bok om Nord-Norges største båtbygger

For første gang skrives det bok om Nord-Norges største og mest kjente båtbygger, Nils Skandfer. Det er Ingvald Hanssen (76) fra Sørreisa i Troms som har tatt på seg denne usedvanlig omfattende... Les mer »