Pitch

Ny bok: Matoma – aldri god nok

Den 1.mars lanseres Matoma – aldri god nok, ført i pennen av Stian Hjelvin Andersen. Tom S. Lagergren – bedre kjent som Matoma – har det siste tiåret vært en av Norges mest... Les mer »
bonnnier

Banket på moskédører i månedsvis

Politikvinnen lærte seg arabisk for å hjelpe oslokvinner ut av vanskelige forhold, men lederne i moskeene gjorde alt de kunne for å holde henne unna. – Flere av kvinnene jeg traff i... Les mer »
bonnier

Jørn Lier Horst er «Årets forfatter»

Leserne av Aftenposten Junior har kåret Jørn Lier Horst til «Årets forfatter» i 2023. Han vinner foran J.K. Rowling, og synes det er ekstra ærefullt at det er barn som står bak... Les mer »
snn

Sparebank 1 Nord-Norge: Årets kunstnerstipend er tildelt

For første gang er Samfunnsløftets stipend til yrkesaktive kunstnere i Nord-Norge delt ut. 30 kunstnere bosatt fra Kirkenes i nordøst til Sandnessjøen i sør har blitt tildelt til sammen 4,5 millioner. Hvert... Les mer »
bøker

Ny bok: Petter Dass

Petter Dass (1647–1707) er framfor alt kjent som forfatteren av Nordlands Trompet, et verk som har fått sin plass i vår nasjonale litterære kanon. Men Petter Dass skrev mer. Hans samlede verker omfatter ca. 1200... Les mer »
hes

MUSIKK: Ine Hoem og Edvard Hoem klar med julelåten «Barnas julesong»

De siste årene har Ine Hoem hatt stor suksess med å tonsette sin far, Edvard Hoems tekster. Sammen har de to også turnert, til strålende mottagelse fra publikum rundt om i landet.... Les mer »
museumsforlaget

Selbuvotter slår an i Japan!

De tradisjonsrike vottene med mønster fra Selbu i Trøndelag, altså selbuvotter, har blitt populære langt utover landegrensene. Nå bar strikkeboken «Selbuvotter» blitt oversatt til japansk! – Jeg synes det er fantastisk artig at... Les mer »
playground

Daniel Kvammen og Darling West slipper julelåta «Frosne Hjarte»

Sammen med Darling West tar Daniel Kvammen oss med på en musikalsk reise som rører ved den dype ensomheten. «Frosne Hjarte» er en låt som gir håp til de som føler seg... Les mer »
museumsforlaget

Ny bok: Mennesket og havet

I den nye utstillingen «Sjøveien» på Norsk Maritimt Museum rettes søkelyset mot kystfolkets liv på 1800-tallet, og Oslos historie som havneby på 1500- og 1600-tallet. Museets samling av tradisjonsbåter er et bærende... Les mer »
museumsforlaget

Ny bok: Erkebispegården ved Nidarosdomen

I Nidaros, middelalderens Trondheim, begynte pilegrimsvandringene til Olav den helliges grav straks etter hans død. Nidaros erkebispedømme ble etablert av paven, og erkebiskop Øystein Erlendsson bygget en katedral og en erkebispegård. Denne... Les mer »