Ny bok: Matoma – aldri god nok

Pitch

Den 1.mars lanseres Matoma – aldri god nok, ført i pennen av Stian Hjelvin Andersen. Tom S. Lagergren – bedre kjent som Matoma – har det siste tiåret vært en av Norges mest suksessfulle musikkprodusenter og folkekjære TV-personligheter.

Men samtidig som Matoma har gjort stor internasjonal suksess, har han også møtt motgang i livet.

Tom ble født med svake lunger og det ble starten på en barndom preget av både mange oppturer og noen nedturer. Tom deler sterke, personlige historier fra denne tiden i sin nye bok: Han utviklet seg sent, slet med språket og hørselen og ble utsatt for mobbing, både fysisk og verbalt i en periode på barneskolen.

Les også:  MUSIKK: Anna Kajander ute med albumet "Al Dente"

Det ble oppdaget at Tom hadde lese- og skrivevansker, og han fikk konstatert dysleksi. Tom håper at hans åpenhet rundt egne opplevelser og utfordringer vil inspirere og få unge til å tenke nytt om hva de selv legger i det å «være god nok».

– Musikken ble min escape, da glemte jeg alt utafor, forteller han om barndomstiden.

For Tom startet musikkinteressen tidlig med keyboard, før han oppdaget klassisk piano og etter hvert digitale musikkprogram. Han forteller engasjert om suksessen som startet med egne opplastninger på SoundCloud fra studentleiligheten i Trondheim, til en uventet telefon fra sjefen i Warner Music USA som plutselig endret alt. 

Les også:  Ny lydbok: Bruker KI for stemmen til Kunt Hamsun i "Sult"

Med all medgangen i karrieren er også Tom helt åpen om musikkindustriens mer brutale sider og personligheter, og medgir at det hektiske turnélivet på ett punkt holdt på å ta knekken på ham. De dyrekjøpte erfaringene har gjort at han i dag prioriterer annerledes:

– Jeg står støtt i det nettopp fordi jeg har funnet balansen i livet. 

– For meg er det viktig å snu negative hendelser og erfaring i livet til noe positivt, heve blikket, engasjere meg og finne noe jeg brenner for, sier Tom.

Les også:  The Creedence Experience kommer til Svømmehallen i Bodø!

Hans engasjement for unges psykiske helse, driver også kritikken hans av det han ser som norske politikeres nedprioritering av psykisk helse i skolen og et altfor dårlig aktivitetstilbud for unge. Med stiftelsen One In A Million og festivalen Stronger2gether deler han ut penger og stipend til unge, og Tom vil bruke både stemmen og sin nye bok til å utgjøre en forskjell for andre unge i dag.

Boken er ført i pennen av Stian Hjelvin Andersen (f. 1987), forlagsredaktør og forfatter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.