Fyrverkeri selges som varmt hvetebrød – Vær ute i tide!

fyrverkeri

Gjennom de siste årene har det blitt strengere regulering på fyrverkeri. I tillegg gjorde pandemien at folk feiret alternativt da det var antallsbegrensninger. Likevel ser fyrverkeriimportørene en kraftig omsetningsvekst i Norge.

På tross av høy inflasjon og skyhøye strømpriser unner nordmenn seg fyrverkeri også i 2022. Basert på forhåndssalget fra over 1500 forhandlere blir 2022 et nytt rekordår for fyrverkeribransjen.

De siste to årene har omsetningen av fyrverkeri økt med over 30%.

– Det er gledelig at fyrverkerisalget går opp, og at antall skader står på stedet hvil. Det betyr at folk har blitt mer oppmerksom på å ta forholdsregler, setter seg godt inn i hvordan man bruker fyrverkeri, samt bruker beskyttelsesbriller, sier Rikard Spets, talsperson for Norsk Fyrverkeriforening.

Les også:  Hvilke land heier nordmenn på under fotball-EM?

Spets påpeker at fyrverkeri bare selges 5 dager i året og at han tror det kan bli kødannelser.

–  Utviklingen er at flere ønsker å kjøpe fyrverkeri i bodene, og vi ser at det kan bli kø på flere steder. Jeg vil anbefale å være ute i god tid så man får tak i de artiklene man ønsker, og slipper kø!, sier Spets.

Det er bare lov å skyte opp fyrverkeri 31 desember mellom 18.00 og 02.00.

Les også:  Fotball-EM: Nå tar gressklipperen måldans!

En undersøkelse utført av Norstat for Norsk Fyrverkeriforening viser at hele 7 av 10 barnefamilier kjøper inn fyrverkeri og arrangerer sin egen nyttårsfeiring. Dette gjelder også i områder hvor det er offentlige fellesoppskytinger.

–  For mange familier er fyrverkeri en flott avslutning av året, og for mange barn er det den store drømmen å få være oppe så lenge at man får se på og ta del i feiringen. For å kunne ta vare på dyr, og ikke lage uheldige hendelser er det viktig at folk respekterer oppskytningstiden, slik at alle får i en fin feiring.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.