Derfor øker sexlysten dagen derpå

sex

Det er ikke bare chips, cola og pizza som frister når bakrusen slår inn. Ifølge parterapeut og sexolog, Ditte Winkel, er det helt naturlig å ha mer lyst på sex dagen derpå.

Startet du det nye året med en ordentlig bakrus? Og hadde du mer lyst på sex enn du pleier? Det er faktisk ikke så rart. Mange opplever nemlig en økt sexlyst når de våkner opp dagen etter en fest, og forklaringen på dette fenomenet er ganske enkel.

– Vi bruker opp alle lykkehormonene våre når vi er beruset, og derfor har kroppen et desperat underskudd når vi våkner opp neste morgen. I vår jakt på hormoner (dompanier) får vi ekstra lyst på for eksempel sex, forteller parterapeut og sexolog Ditte Winkel, som også sammenligner det med lysten på junkfood, som er enda en “quick fix” på hormonunderskuddet.

Les også:  Gratis ferieaktiviteter for barna i Danmark

Hun understreker samtidig at ingen mennesker er like. Derfor er det også langt fra alle som opplever økt sexlyst når hodepinen banker på neste dag.

– Det er selvfølgelig forskjell på hvor stor lysten er fra person til person. Det skal også ses i lyset av hvor mye alkohol du har inntatt kvelden før. Har du en voldsom hodepine og en mage som slår kollbøtte hvert kvarter, så er det ikke nødvendigvis sex som er din første prioritet, sier hun.

Men det finnes også andre faktorer som kan spille inn i vår higen etter sex. Var det for eksempel en het stemning kvelden og natten før som aldri fikk utløp, er det helt naturlig at de følelsene fremdeles sitter igjen i kroppen når du våkner opp neste dag.

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Det er alkoholens skyld
Lysten på sex henger nøye sammen med testosteronnivået i kroppen vår, og når vi inntar alkohol stiger nivået. Dette gjelder også for kvinner, som dermed kan bli mer opphissede. Når vi legger til tapet av hemninger, som er en annen effekt av alkoholberusning, så kan det faktisk skje ting og saker, mener Ditte Winkel:

– Det tar dessuten tre ganger så lang tid for kvinner å forbrenne den samme mengden alkohol som menn, ettersom vi har færre alkoholnedbrytende enzymer i kroppen. Det kan dermed også være en forklaring på hvorfor kvinner får mer lyst på sex dagen derpå. På den andre siden drikker menn kanskje mer, så det er ikke sikkert at forskjellen er så stor når det kommer til stykket.

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

En av årets største salgsdager
Det er ikke bare fastfoodkjedene som får det travelt med å betjene bakfulle nordmenn på første nyttårsdag. Det har den erotiske nettbutikken Sinful fått erfare, som i fjor omsatte for 75% mer på denne dagen sammenlignet med en vanlig januardag.

– Vi kan tydelig merke at bakrusen gjør noe med nordmenns sexlyst. Årets første dag har lenge vært en av våre største salgsdager, og vi forventer derfor også at vi får en brakstart på 2021, forteller Rune Kjelsmark, pressetalsmann hos Sinful. 

Nettbutikken har i løpet av året opplevd flere perioder med salgsstigninger på over 100 prosent. Det skyldes blant annet Korona-pandemien, som for alvor satte fart på salget av sexleketøy og erotiske produkter.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.