Ny undersøkelse: Tre av ti frykter renten

propr

En fersk undersøkelse viser av knappe 29 prosent av det norske folk frykter utviklingen i boliglånsrenten de neste 24 månedene.

– Vi ser også at kvinner er betydelig mer bekymret enn menn om utviklingen i boliglåns-renten de neste 24 månedene, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Det viser seg at 32,1 prosent av norske kvinner frykter utviklingen i boliglånsrenten de neste 24 månedene, mot kun 25,7 prosent menn, ifølge en InFact-undersøkelse uført på oppdrag for den digitale nettmegleren Propr.

Rentefrykt
Torsdag er det rentemøte i Norges Bank og konsensus blant økonomene er at styringsrenten bli holdt uendret på én prosent. Med antakelig heving på møtet i juni.

Les også:  Rentekutt: Rekordtrafikk for Landkreditt Bank

– Av alle nordmenn er det knappe 29 prosent som frykter renten de neste 24 månedene, sier han og legger til at hele 55 prosent frykter ikke renten i det hele tatt.

Nordmenn i alderen 45-64 år frykter boliglånsrenten minst med hele 58,2 prosent. De som frykter boliglånsrenten mest med 31,2 prosent er i alderen 30-44 år.

– Frykten for boliglånsrenten er også minst i hovedstaden med kun 25 prosent som frykter renten, mens det i Nord-Norge er stor frykt med 33,3 prosent, sier Eriksson.

Boligprisene stiger
Boligprisene steg med 0,8 prosent i april, ifølge Eiendom Norge. Dermed er bolig-prisene opp 2,2 prosent i april sammenlignet med samme periode i fjor.

Les også:  LESERINNLEGG: Norsk bistand gir ikke verdens fattige økt velstand

– Det er et enormt utbud av objekter i markedet og jeg tror prisbildet flater ut, noe det allerede faktisk har gjort, sier Propr-sjef Kjetil Eriksson.

Eriksson påpeker at når prisen på penger går opp, er det enda viktigere å ikke bruke for mye penger på dyre mellomledd som eiendomsmeglere.

Propr er en selvbetjeningstjeneste for å selge boligen din selv på en trygg, sikker og enkel måte til en pris som reflekterer egeninnsatsen, uten fordyrende mellomledd.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.