kaffe te mineralvann

Svensk applaus for Solbergs avgiftsøkning

Samtidig som grensene åpnes, foreslår Solberg-regjeringen å øke alkoholavgiften på øl i budsjettet for 2022. – Jeg kan høre applausen fra de svenske shoppingsentrene helt hit, sier Erlend Vagnild Fuglum. – Dette... Les mer »
cocktails mocktails

Ny undersøkelse: Mange single velger å ikke drikke på den første daten

Middag med god mat, vin og drinker. Høres det ut som en klassisk date i dine ører? Men slik er det ikke. Sober October har nettopp begynt, også for de single. En... Les mer »
handeland

Verdensnyhet i Bodø: Nå kommer Tuborg som hard seltzer!

Norge blir i september det første landet i verden som lanserer Tuborgs første hard seltzer-variant. Det betyr at slitter nye Tuborg hard seltzer blir å finne i Bodø-butikkene. Hard seltzer, som litt... Les mer »
politi

Mann i 20-årene arrestert etter bråk i Bodø

Politiet fikk en melding om amper stemning i Glasshuset natt til lørdag i 4-tiden. To menn hadde kranglet. Begge partene fikk pålegg om å forlate sentrum, opplyser politiet. Men den ene parten,... Les mer »
sprit

Markant økning i antall unge som opplever drikkepress

Over halvparten av unge voksne mellom 18 og 29 år er enige i at de som ikke drikker alkohol, blir utelatt fra sosiale sammenkomster, viser en ny undersøkelse. – Det er bekymringsfullt. Det... Les mer »
småbåt

Disse frykter vi mest på sjøen

Folk som drikker vinner den upopulære kåringen, med god margin. – Dette viser at regelverket til sjøs er for løssluppent, mener forsikringsselskap. Det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Edmond Wold... Les mer »
fritidsbåt

Gode holdninger om båt og alkohol i Nordland

I fjor var halvparten av de som omkom på sjøen alkohol eller ruspåvirket. 7 av 10 i Nordland mener man ikke bør drikke alkohol og føre båt. – Vi er glad for... Les mer »
alkohol sommer

Båtpromille: 3 av 5 uenig med politikerne

Et klart flertall rister på hodet over at promillegrensen er fire ganger høyere i båt enn på veiene. – Jo høyere promille, jo større sjanse for ulykker. Det sier fagsjef for båt... Les mer »
trygg trafikk

Trygg Trafikk: – Klart flertall ønsker promillegrense for elsparkesykkel

7 av 10 ønsker innføring av en egen promillegrense for elsparkesykler. Trygg Trafikk ber myndighetene ta grep for å hindre fyllekjøring og redusere antall ulykker. – Vi ønsker promillegrense for elsparkesykler. Det... Les mer »
politi

Biltyveri i Bodø – Mistenkt pågrepet

Politiet rapporterer at man fikk melding om en stjålet bil i Bodø i 5.30-tiden søndag morgen. Den aktuelle bilen ble funnet igjen i 6-tiden søndag morgen med en person like ved. Politiet... Les mer »