småbåt

Disse frykter vi mest på sjøen

Folk som drikker vinner den upopulære kåringen, med god margin. – Dette viser at regelverket til sjøs er for løssluppent, mener forsikringsselskap. Det sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Edmond Wold... Les mer »
fritidsbåt

Gode holdninger om båt og alkohol i Nordland

I fjor var halvparten av de som omkom på sjøen alkohol eller ruspåvirket. 7 av 10 i Nordland mener man ikke bør drikke alkohol og føre båt. – Vi er glad for... Les mer »
alkohol sommer

Båtpromille: 3 av 5 uenig med politikerne

Et klart flertall rister på hodet over at promillegrensen er fire ganger høyere i båt enn på veiene. – Jo høyere promille, jo større sjanse for ulykker. Det sier fagsjef for båt... Les mer »
trygg trafikk

Trygg Trafikk: – Klart flertall ønsker promillegrense for elsparkesykkel

7 av 10 ønsker innføring av en egen promillegrense for elsparkesykler. Trygg Trafikk ber myndighetene ta grep for å hindre fyllekjøring og redusere antall ulykker. – Vi ønsker promillegrense for elsparkesykler. Det... Les mer »
politi

Biltyveri i Bodø – Mistenkt pågrepet

Politiet rapporterer at man fikk melding om en stjålet bil i Bodø i 5.30-tiden søndag morgen. Den aktuelle bilen ble funnet igjen i 6-tiden søndag morgen med en person like ved. Politiet... Les mer »
politi

Full person i Mosjøen forsøkte å urinere på folk

Politiet bortviste natt til lørdag en person fra sentrum i Mosjøen i 22-tiden. Personen ble anholdt av politiet og kjørt hjem. Personen hadde forsøkt å urinere på folk og var godt beruset.... Les mer »
mat alkohol

Ber besteforeldre i Nordland drikke mindre foran barna

Flere enn en av ti i Nordland har sett berusede besteforeldre med egne eller andres barnebarn. – For mange eldre er slepphendte med alkoholen foran barn, sier Randi Hagen Eriksrud, generalsekretær i... Les mer »
småbåt

Advarer mot båtfester

4 av 10 har tatt festen i båten, viser fersk undersøkelse. Alkovettleder Randi Hagen Eriksrud frykter ulykker og dødsfall under rekord-båtsommeren. – Dette er spådd å bli en rekordsommer uten like. Vi... Les mer »
altia

Underberg – Et ikon fyller 175 år

Sannsynligvis verdens mest berømte bitter i 175 år – Underbeg – har blitt produsert etter de høyeste kvalitetskrav siden 1846. 17 juni 1846 grunnla Hubert Underberg «H. Underberg-Albrecht» og giftet seg med... Les mer »
alkohol

Full kvinne bortvist fra Bodø sentrum

Politiet rapporterer om en kvinne i 40-årene som nektet å forlate utested grunnet beruselse natt til torsdag i 2-tiden. Den berusede kvinnen ble bortvist fra Bodø sentrum av politi på stedet, opplyser... Les mer »