frende

11 000 anmeldt for ruskjøring: – Nordmenns store skrekk

Hver eneste dag i 2023 ble 31 bilførere anmeldt for ruspåvirket kjøring. – Det er skrekkelig høye tall. Jeg tør ikke tenke på hvor mange som ikke blir tatt. Det sier Roger... Les mer »
alkohol butikk vinmonopol

Ny rapport: Mer risikofylt alkoholbruk blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte

En ny rapport fra FHI, på oppdrag fra Akan kompetansesenter, viser at risikofylt alkoholbruk er mer utbredt blant sysselsatte enn ikke-sysselsatte. I tillegg viser rapporten at bruk av illegale rusmidler blant sysselsatte... Les mer »
Skatteetaten

Fant feil hos over halvparten av serveringsstedene

I november og desember har Skatteetaten gjennomført personallistekontroller hos virksomheter over store deler av landet. 149 serveringssteder ble kontrollert, og hos 77 av dem var det feil i føringen av personallister. Disse... Les mer »
fest alkohol

Unngå brann og skader: Ni tips for godt nyttårsvett

Nyttårsfeiringen nærmer seg med stormskritt. Nyttårsaften er for mange vinterens høydepunkt, og en sentral del av nyttårsaften er selvsagt fyrverkeri. Hvert år benytter 2 millioner nordmenn seg av muligheten til å sende... Les mer »
julemat

1 av 3 foreldre tror litt alkohol i jula er ok

Desember er den måneden i året nordmenn kjøper mest alkohol, og alkohol er for mange voksne synonymt med julekos. Det kan gå utover barna, varsler generalsekretær i alkovettorganisasjonen Av-og-til. 1 av 3... Les mer »
vinter trafikk

1 av 5 har kjørt bil uten å vite om de var edru

I en fersk undersøkelse svarer 21 prosent at de har kjørt bil uten at de var sikre på at de var edru fra kvelden før. 11 651 ble anmeldt for ruspåvirket kjøring i... Les mer »
mat

Ha det gøy på julebordet – Respekter andres grenser

Hva gjør du hvis du opplever uønsket seksuell oppmerksomhet på julebord? Her er seks tips. – Vi er på full fart inn i julebordsesongen og vi vet at når det blir servert... Les mer »
pynt lys dekor

Kan få sparken for dårlig oppførsel på julebordet

Uakseptabel oppførsel på julebordet kan få konsekvenser for arbeidsforholdet – og i noen tilfeller også gi grunnlag for å si opp den ansatte. På tross av dyrtid, er det trolig mange som... Les mer »
pernod

Norgespremiere: Nå får du Absolut Espresso Martini i Bodø!

Espresso Martini går sin seiersgang verden over, og er ifølge Drinks International den fjerde mestselgende cocktailen globalt. Nå lanserer Absolut sin egen versjon på Vinmonopolet i Bodø – ferdig mikset på praktisk... Les mer »
bodø kommune

Bodø kommune: Vil du bli medlem i et kommunalt råd?

Snart skal bystyret velge medlemmer og varamedlemmer til de kommunale rådene i Bodø kommune for perioden 2023-2027, opplyser kommunen. Rådene det skal velges medlemmer til er: Bodø eldreråd, Rådet for personer med... Les mer »