slager

Frisk opp sommerfesten med favoritten St. Germain Spritz

Varme sommerdager gir en god anledning til å mikse en skikkelig god drink. Her er oppskriften på den friske favoritten St. Germain Spritz med hylleblomstlikør – som også anbefales av barsjefen hos... Les mer »
fritidsbåt

6 av 10 ønsker lavere promillegrense til sjøs

6 av 10 ønsker lavere promillegrense til sjøs, viser båtlivsundersøkelsen 2023. Vel 17 prosent ønsker den senket til 0,5, mens over 40 prosent ønsker å senke den til 0,2 som i vegtrafikken.... Les mer »
kroatia turistbyrå

Kroatia – En skjult perle i vinens verden

Kroatia er kjent for sine vakre strender, behagelige klima og rike kultur. Men landet er også hjemsted for en blomstrende vinindustri.  De kroatiske vinene er kjent for sin høye kvalitet og unike... Les mer »
akan

Rekord-økning i antall henvendelser til Akans veiledningstjeneste

Tallene fra første kvartal 2023 viser et rekordhøyt antall henvendelser til Akan kompetansesenters veiledningstelefon. Dette er én av flere tjenester og verktøy Akan kompetansesenter tilbyr norsk arbeidsliv, i jobben med å forebygge... Les mer »
mat middag

Hotellansatte vant tips-saken i Høyesterett

Parats medlemmer blant hotellansatte vant tips-saken i Høyesterett. Advokat i Parat, Sigurd Øyvind Kambestad, sier de i 2022 vant saken i lagmannsretten, en sak Høyesterett nå har satt endelig punktum for, og... Les mer »
bil ratt speedometer

Trygg Trafikk: – Nordmenn tekster, sover og er beruset bak rattet

Én av fire menn har kjørt bil etter å ha drukket alkohol, og mer enn hver tredje nordmann har brukt håndholdt mobiltelefon under kjøring. Dette er blant funnene i en fersk rapport... Les mer »
øl

Ny bok fra Museumsforlaget: «Tradisjonsbrygging av øl»

Ølet sto sentralt i det norske bondesamfunnet og var, sammen med kosten på gården, en del av det sosiale samspillet. Godt øl reflekterte bryggerens personlighet og status i lokalsamfunnet. Kornet det ble laget... Les mer »
bil ratt speedometer

Nå skal Tolletaten også kunne teste bilister for ruskjøring

– Det er i dag urovekkende mange bilister som kjører i rus på norske veier. Disse utgjør en stor risiko både for seg selv og for sine medtrafikanter. Vi ønsker å styrke... Les mer »
Stiftelsen Norsk Mat

«Drikkeministeren» hedret norsk øl og eplemost

– I tillegg til å være landbruks- og matminister er jeg også drikkeminister, sa landbruks- og matminister Sandra Borch under tildeling av Spesialitet til Ekeby Gårdsbryggeri og Hyggen gård under Norges Beste... Les mer »
vinter sjø fiske

Dette stjeler hyttetyvene

– Hyttetyver er ikke helt som andre tyver. Lås ned din fineste vin før du drar fra hytta, råder skadeforebygger. – Jeg anbefaler hytteeiere å ta med seg eller låse ned verdisaker... Les mer »