matprat

Størst forvirring om kostrådene for kjøtt i Nord-Norge

54 % av de som bor i Trøndelag og Nord-Norge tror vi spiser mye mer kjøtt enn kostrådene anbefaler. – I snitt ligger inntaket akkurat på linje med kostrådene, sier ernæringsfaglig rådgiver... Les mer »
dagligvarer

4 av 10 føler seg lurt av matmerking i butikker: – Regelverket må bli bedre

4 av 10 i en ny undersøkelse sier de føler seg lurt av merkingen som er på maten i butikken. – Regelverket her må bli tydeligere og bedre, sier lederen i Norges... Les mer »
matbutikk

Virke: – Fortsatt prisfall på mat og drikke

Prisene på matvarer og alkoholfrie drikkevarer falt med 1,4 prosent fra august til september 2021. Til sammenligning steg total KPI med 1 prosent. Økningen i KPI siste tolv måneder ble dempet av... Les mer »
Dr. Oetker

Tre nye bakesjokolader i Bodø-butikkene fra Dr. Oetker

Interessen for baking skutt i været og flere nordmenn finner veien til bakehyllene i butikken. Det jobbes iherdig med å utvikle produkter som holder tritt med trender, kreativitet og kvalitet. Nå dukker... Les mer »
meierier melk

Fra matsvinn til vinn-vinn for TINE

Hvert eneste år kaster matindustrien over 130 000 tonn mat i Norge. Sammen med det norske oppstartsselskapet ReSourcer vil TINE utnytte melka enda bedre for å unngå matsvinn.  Når TINE lager melk, ost og... Les mer »
egg

Egget populært i Nord-Norge

Fredag 8. oktober markeres verdens eggdag på ulike måter over hele verden. Mens 79 % av norske forbrukere opplever at egg er del av et sunt kosthold, er tallet for de som bor... Les mer »
egg

10 ting du ikke visste om egg

Fredag 8. oktober feirer vi verdens eggdag. Her er 10 ting du kanskje ikke visste om egget: 1. Hvor mye egg spiser vi? I gjennomsnitt spiser vi nordmenn ½ egg om dagen,... Les mer »
poteter

Nå feires poteten – Potetens dag er 6. oktober

Poteten har sin egen merkedag, nemlig onsdagen i uke 40 som i år er 6. oktober. Potetdagen er en merkedag for å sette søkelys på alt det positive omkring poteten. Denne anvendelige... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Ny forskningsrapport vil ha bedre utnyttelse av hele fisken

Fiskeri- og sjømatministeren har fått en ny rapport fra Nofima. Den peker på hindre som næringsaktører og forskere møter i arbeidet med utnytte hele fisken, marine restråstoffer og nye arter. – Verden trenger... Les mer »
matprat

Nå skal vi feire Norges nasjonalrett – fårikålen

Høsten er høysesong for lam og en rett som varmer ekstra godt i høstkulden er Norges nasjonalrett – fårikålen. Den siste torsdagen i september er fårikålens festdag. 41 prosent av befolkningen spiser fårikål... Les mer »