bakervarer

I sommer ble det satt ny rekord i Bodø

Innbyggerne i Bodø har satt en ny rekord. I løpet av sommeren passerte byen 100.000 måltider reddet med appen Too Good To Go, opplyser Bodø kommune. – Det er tydelig at matredding er... Les mer »
vegetarmat

Bytt ut turpølsa med ferske grønnsaker på grillen: – Det er kun fantasien som setter grenser!

Fellesferien er i gang og norgesferie står for tur for de fleste i år også. Med en stappfull bil, barn i baksetet og telt som skal settes opp blir grillpølsa ofte den... Les mer »
Norges sjømatråd

Dette er OL-heltenes sjømatfavoritter

De norske OL-håpene får servert fersk norsk sjømat både til lunsj og middag når de lader opp til konkurransene. Og sjømaten går ned på høykant. Her avslører OL-kokk Trond Skogvoll både utøvernes,... Les mer »
matprat

Slik velger du riktig biff

Biffkjøtt er fellesbetegnelsen for det møre kjøttet fra storfe, og som kan stekes som biff eller hel filet. Det kan være en fordel å vite forskjellen på de ulike delene, da de... Les mer »
matprat

Dette utstyret gjør grillingen enda enklere

Sommeren er høysesong for grilling – og mange flytter kjøkkenet ut. Med det riktige utstyret letter du både jobben, i tillegg kan utstyret hjelpe deg på veien til et bedre resultat og... Les mer »
restaurant

Åpning av Elias Blix-tunet i Gildeskål

Etter stor innsats fra mange ble Elias Blix-tunet på Sandhornøy åpnet søndag 11. juli. Det er Nordlandsmuseet, Mona Myrvang og Bente Johnsen skal drive Elias Blix Caféen, opplyser Gildeskål kommune. Kaféen i... Les mer »
grønnsaker

Overraskende funn om tomater:
 Nordlendinger er mer opptatt av å støtte norske produsenter

En ny undersøkelse gjennomført av Opplysningskontoret for frukt og grønt viser at 45 prosent av nordlendingene ønsker å støtte norske produsenter når de skal handle tomater. Kun tre av ti i Oslo... Les mer »
virke matpris

Overraskende prisnedgang på mat og alkoholfrie drikkevarer i juni

Les mer »
harald

Sommerhandelen viktig for små kommuner

Sommeren 2020 ble tidenes beste for store deler av norsk detaljhandel. Virke, Hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringen, anslår at vi i juli og august i år vil handle for 108 milliarder kroner.... Les mer »
norsk brannvernforening

Våre tips til en brannsikker sommer

– Uansett hvor og hvordan du tilbringer sommerferien er det viktig å tenke på brannsikkerheten. Befinner du deg på campingplass, i en båt, på hytta eller ved grillen i egen hage vil... Les mer »