lofoten reine

LESERINNLEGG: Gi prioritet til sjømaten!

Fra nyttår trer Storbritannia ut av EU. Det betyr at markedsadgangen Norge i dag har til Storbritannia gjennom EØS-avtalen bortfaller. Forhandlinger om en ny handelsavtale med Storbritannia pågår derfor nå, noe som... Les mer »
sport norge

Sport Norge vil redde restauranter med spleiselag

Med hashtaggen #åpenimorgen vil Sport Norge oppfordre flere som har klart seg godt gjennom korona til å hjelpe restauranter som sliter. Sportsbransjen er blant dem som har gjort det godt i koronatiden.... Les mer »
handeland

Reinsdyr-sesongen er her: Derfor skal du ikke tine frossent reinsdyrskav

Akkurat nå får du ferskt reinsdyrkjøtt i dagligvarebutikken. Men ett reinsdyrprodukt forbereder du faktisk best fra frossen tilstand. Finnmark Rein, er Europas største produsent og leverandør av reinsdyrkjøtt og den første som... Les mer »
virke matpris

Fall i matvarepriser trakk prisveksten ned

Prisfall på matvarer var den viktigste bidragsyteren til å dempe den generelle prisveksten i oktober, viser ferske tall fra SSB. Samlet falt prisene på mat og alkoholfrie drikkevarer med 0,8 prosent i... Les mer »
matbutikk

Bunnpris Aspmyra i Bodø populær i Too Good To Go-appen

I det siste har flere dagligvarebutikker blitt med i Too Good To Go-appen, som bruker den i arbeidet med å redusere matsvinn. Det gjør at folk kan kjøpe billig overskuddsmat som ellers... Les mer »
Bóndi

Åpner ny restaurant i Glasshuset: Bóndi skal servere lokal mat

Bodøs nyeste restaurant, Bóndi AS har nå fått innvilget serveringsbevilling og kan omsider fastsette åpningsdato for restauranten i 3 etg. på Koch kjøpesenter i Glasshuset. Glenn Berg drev et sceneteknikk og et... Les mer »
Nofima

Riktig lagringstemperatur kan minske matsvinn

Gulroten kan leve lengre i kjøleskapet hvis den er lagret optimalt. I forskningsprosjektet OPTIROT, har seniorforsker Hanne Larsen i Nofima, sett nærmere på hva som skal til for å minske svinnet på... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Vil støtte flere serveringsbedrifter og andre reiselivsbedrifter

Regjeringen styrker og utvider kompensasjonsordningen for reiselivet. Rammen økes til 2,8 milliarder kroner og ordningen utvides ut februar. – De nye smitteverntiltakene som kom denne uken legger nye og betydelige begrensninger for... Les mer »
anima

Ny studie: Turbokylling har dårligere dyrevelferd

Ledende dyrevernorganisasjoner er enige om at turbokyllinger, som Ross 308, har verre dyrevelferd enn sakterevoksende kyllinger. En ny studie som ble utarbeidet ved hjelp av norske forskere kommer nå med samme konklusjon.... Les mer »
forfatter

Ny undersøkelse: Nordlendinger fråster om kvelden og orker ikke frokost

Om kvelden spiser nordlendinger alt fra sjokolade og kjeks til middagsrester og muffins, og om natten sover vi for lite. – Er det rart vi hopper over frokosten? spør Mia Bergmann i... Les mer »