Streiken i Mattilsynet: – En potensiell tragedie

Norsk Kylling

Streiken i Mattilsynet får alvorlige konsekvenser for kyllingproduksjon. Dersom myndighetene ikke griper inn snarlig, må Norsk Kylling hver dag avlive 65 000 kyllinger i fjøs, og kaste over 300 000 middager hver eneste dag. I tillegg taper bøndene all inntjening.

– Dette er en potensiell tragedie for dyrevelferd, matsvinn og mennesker. Streiken får alvorlige konsekvenser for kyllingproduksjon, og rammer bondens økonomi fryktelig hardt, sier Hilde Talseth, administrerende direktør i Norsk Kylling. 

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

Norsk Kylling skulle etter planen ta inn 130 000 kyllinger til slakt fra 7 ulike bønder i Trøndelag mandag og tirsdag. Når selskapet, på grunn av streiken, ikke får ta inn kyllingen til slakt, gir dette enorme negative konsekvenser. 

– For dyrevelferden er dette svært alvorlig. Jeg kan ikke forstå at disse konsekvensene ikke gir grunnlag for dispensasjon. Konsekvensene er også svært alvorlig i et bærekraftperspektiv, og jeg syns det er uetisk at vi må kaste 60 tonn mat om dagen. Det tilsvarer 300 000 middager. 

Les også:  Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

Norsk Kylling er bekymret for bøndene de samarbeider med, som også vil oppleve store økonomiske konsekvensen av streiken. – Når bøndene ikke får levert kylling, risikerer de å miste all inntjening.  Dette utgjør ca. 20 % av årets omsetning og mer enn ett års inntjening for bonden. For bøndene som skulle levert kylling de neste dagene kan det bli en økonomisk katastrofe, avslutter Talseth, som har en klar oppfordring 

Les også:  Disse helserådene gir nordlendinger mest blaffen i

– Nå haster det. Hvis partene kommer til enighet i løpet av helgen, eller myndighetene griper inn med tvungen lønnsnemnd, har vi mulighet til å unngå en potensiell tragedie.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.