Stortinget sa ja til regjeringens forslag i mediestøttemeldingen

tv nyheter nrk

Stortinget har vedtatt regjeringens forslag om et nytt mediestøtteråd, avvikling av NRK-lisensen og å innføre fireårige styringssignal for NRK og den direkte mediestøtten.

Kulturminister Trine Skei Grande skal snarest mulig legge frem et nytt lovforslag om Mediestøtterådets ansvar og myndighet.

Mediestøtterådet får i oppgave å fordele midler mellom de ulike tilskuddsordningene.

– Tanken er at rådet også skal ha en sentral rolle når det kommer til å bestemme innretningen av de enkelte mediestøtteordningene, uttalte Skei Grande da Stortinget behandlet mediestøttemeldingen 11. juni.

Les også:  SMB Norge: - Regjeringen tar ikke problemene i næringslivet på alvor

Hun var klar på at mediestøtterådet skal forholde seg til overordnede føringer fra Stortinget.

– Dette blir en ny og viktig oppgave som vi ser frem til å gå i gang med. Vi kommer nå til å rekruttere en ny medarbeider som får ansvar for sekretariatsoppgavene, sier direktør Mari Velsand i Medietilsynet.

Det innebærer blant annet at det skal innføres fireårig styringssignal både for NRK og den direkte mediestøtten, og at NRK skal finansieres over statsbudsjettet i stedet for via lisens.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.