REMA 1000 har aldri solgt mer grillmat

bbq

Nå er ferien i gang for mange og med den øker også lysten på grillmat. Det synes også i hva vi velger på å putte i handlekurven. Den klassiske burgeren det mest solgte produktet i kjøttkategorien og blant fiskeproduktene er laksefilet en soleklar favoritt.

Det viser tall fra REMA 1000, der mai og juni ga et realt salgshopp på grillmat. 

En undersøkelse utført av Opinion på vegne av REMA 1000 viser at folk holder seg til kjente og kjære produkter når de griller; hele 78 prosent foretrekker rødt kjøtt. Dette bekrefter også omsetningstallene, der hamburgeren er på topp.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

Samtidig viser undersøkelsen at mange ønsker seg større variasjon. Fire av ti skulle ønske de grillet mer fisk og sjømat, men kunnskap om råvarene og pris er en barriere.  

Laksefilet med skinn er det fiskeproduktet nordmenn handler mest av hos REMA 1000 i grillmånedene. Det kan Mesterkokk Bent Stiansen godt forstå: 

– Laksefilet med skinn er ideell for grilling fordi skinnet hjelper med å bevare fuktigheten i fisken. Dette sikrer at laksefileten blir saftig og smakfull etter grilling. Skinnet fungerer også som en beskyttende barriere mot den intense varmen fra grillen. Dette reduserer sjansen for at fisken blir brent eller kleber seg fast i grillristen. I tillegg er laks en utmerket kilde til omega-3 fettsyrer, og viktige næringsstoffer som vitamin D, B-vitaminer, selen og jod. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.