Slik lager du en blomsterkasse til 17. mai

obp

Tiden er kommet for å plante krukker i rødt, hvitt og blått! Her finner du eksempler på sommerblomster som passer godt i vårkrukkene – og tips for hva du gjør når vinterens siste krampetrekninger truer.

Noen forslag i fargene (blant mange, utvalget er stort!) kan være følgende. Dette er gode, velprøvde favoritter, men der nye sorter stadig gir bedre egenskaper og fargevarianter.

Rødt: Pelargonia, petunia, Verbena, begonia

Les også:  Helsemessige fordeler med Airfryer

Hvitt: Pelargonia, petunia, verbena, margeritt, nellik, lobelia

Blått: Petunia, lobelia, Campanula, hortensia

Vårværet i Norge er ustabilt, og snø 17. mai kan være like sannsynlig som sommervær. Planter du ut sommerblomstene er det viktig å huske at plantene må få avklimatiseres, eller herdes som det også kalles. Sett blomstene ut på dagtid, men ta dem inn om natten hvis været er ruskete, dvs svært kaldt, eller med mye vind eller nedbør. Etter at du har plantet er det fremdeles lurt å ha et øye med værmeldingen.

Les også:  Refleks redder hundeliv

Blir det kaldt om natten kan du forsiktig legge et tynt pledd, et gammelt laken eller fiberduk over plantene. Sett krukkene sammen og helst inntil veggen, det er effektivt hvis du må beskytte plantene mor frost. Skulle blomstene få frostskade er ofte planten uskadd, så plukk av de frosne plantedelene og la planten få utvikle seg videre.

Kilde: Opplysningskontoret for blomster og planter

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.