Skolebrødets dag markeres over hele landet fredag 21. juni

brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn etablerte Skolebrødets dag, som i år markeres fredag 21. juni. Bakerier og butikker fra Mandal i sør til Harstad i nord bruker denne dagen til å markere det kjente og kjære bakverket, Skolebrødet.

– Selv om vi skal spise sunt og riktig er det lov å kose seg også, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.

Skolebrød dukket trolig opp på 1950-tallet i Norge, og har med tiden blitt en av folkets favoritter. Skolebrød er en av de mest spiste hvetebollene, kanskje spesielt populær hos skoleelever. Også i utlandet faller skolebrødet i smak, så både i Disneyland og på et bakeri i New York kan man få kjøpt norske skoleboller.

Les også:  Mange unge har ikke reiseforsikring

Skolebrød er den kategorien søte bakverk norske bakerier selger mest av, ca. 8000 tonn hvert år.

Det finnes noen regler for hva et skolebrød er; søte hveteboller med eggekrem med eller uten vaniljesmak toppet med melisglasur og kokos. Men det finnes også flere lokale varianter.

Kjært barn har mange navn og skolebrødet blir også kalt skolebolle, purke, 12-øres, ola-bolle med mer. Hvordan man spiser bollen er nok individuelt, noen sparer det gule til slutt, andre gomler i seg kokosen på toppen først. De aller fleste har et eget forhold til skolebrødet.

Les også:  Fjellferie i sommer? Dette må du tenke på

– Ønsker du å bake selv finner du oppskrifter på både klassiske, grove, veganske, glutenfrie og fargerike skolebrød på brodogkorn.no, forteller Torunn Nordbø.

Skolebrød passer bra både til skoleavslutning og fredagskaffen på jobben. Ta turen innom bakeriet på skolebrødets dag og nyt et herlig skolebrød. Eller bak selv. Del gjerne dine opplevelser med #skolebrødetsdag

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.