Test: Disse kjøleboksene er best til bilferien

naf

NAF har testet 10 kjølebokser som kan kobles til i bilen. – Testvinneren kjøler maten raskt ned og holder godt på temperaturen, sier Jan Harry Svendsen, rådgiver i NAF.

Varmen stiger fort i bilen når solen steiker, men med en elektrisk kjøleboks klarer du å holde mat og drikke nedkjølt selv på en varm sommerdag.

I samarbeid med Testfakta i Sverige, har NAF testet ti kjølebokser som kan kobles til 12 V-batteriet i bilen. De fleste kan også kobles til vanlig stikkontakt.

– En god kjøleboks bør kjøles ned raskt og klare å holde maten kald, selv når det er høy temperatur i luften. Her er det stor variasjon mellom boksene i testen, sier Svendsen.

Les også:  Flyrutene i Nordland må bedres

NAF har testet hvor godt boksene kjøler ned innholdet i 20 grader, og hvor godt de isolerer i 35 grader.

Testvinneren Mekonomen Carwise på 20 liter har raskest nedkjøling og holder best på temperaturen. Denne kjøleboksen bruker bare en drøy halvtime på å komme ned i åtte grader. Den har også solid konstruksjon og lavt lydnivå. 

– En kjøleboks må tåle litt. Derfor har vi testet hvor godt boksene tåler å løftes og håndteres, og utsatt dem for noe knall og fall. Støynivå er også en faktor å huske på når du skal velge kjøleboks, sier Svendsen.

Les også:  Nye lufthavner for Tårnsenteret i Bodø

Andreplass i testen er delt mellom Artic Tern og Swedol, mens boksen fra Clas Ohlson Asaklitt får tredjeplass. Denne er også nest billigste boks i testen, men om du skal koble den til stikkontakt må du kjøpe en ekstra ledning.

– Med en kjøleboks med mat og drikke på bilturen slipper du dyr veimat, og kan stoppe der det passer for en rast. Nå finner du flotte rasteplasser langs mange av de nasjonale turistveiene, mange med spektakulær utsikt og gode fasiliteter. Når du kommer frem dit du skal, er det en fordel å kunne koble boksen til en stikkontakt, så er du klar for neste etappe, sier Svendsen.

Les også:  Slik pakker du feriebilen
Disse kjøleboksene er testet av NAF i samarbeid med TestfaktaPoeng av 10 mulige
Mekonomen Carwise 20 l8,7 poeng
Arctic Tern Electric Cooler Box8,3 poeng
Swedol Award YTA32X8,3 poeng 
Clas Ohlson Asaklitt 20 l8.2 poeng 
Mobicool ME277,8 poeng 
Outnorth Outwell Eco Lite7,8 poeng 
Tristar KB-75267,5 poeng 
Thansen Raze CB267,5 poeng 
Glostyle Horizon7,4 poeng 
Jula Kayoba6,7 poeng
Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.