kalkulator

Lønnsoppgjøret – En realistisk ramme fra LO og NHO

– LO og NHO er blitt enige i årets lønnsoppgjør, og storstreik er heldigvis unngått. LO og NHO har i fellesskap formidlet at resultatet samlet sett har en økonomisk ramme på 2,7... Les mer »
Foto: Maria Sand

23 000 kan streike fra søndag

Det kan bli storstreik fra søndag morgen, om ikke LO og NHO blir enige i tariffoppgjøret med frist natt til søndag 11. april. Meklingsfristen i tariffoppgjøret mellom LO og NHO går ut... Les mer »
buss

Bussjåfører slipper påbud om munnbind under kjøring

Helsedirektoratet har nå gitt Yrkestrafikkforbundet medhold i at det ikke er riktig å pålegge bussjåfører å bruke munnbind når de de kjører buss, så fremst de kan opprettholde 2-metersregelen. – Vi er... Les mer »
taxi

Mange taxisjåfører usikre på framtiden

Kombinasjonen av ett års pandemi og frislipp tærer hardt på drosjenæringen. Mange er usikre på framtiden.  Fylkesleder i NT avdeling Aust-Agder, Oddrun Gjeruldsen sier til bladet TAXI nr 2 at de har... Les mer »
ys

YS-lederen om ny modell for lønnsstøtte: – Viktig for å få folk tilbake i aktivitet

Fredag presenterte Regjeringen en ny som gir bedrifter lønnsstøtte dersom de tar permitterte raskere tilbake i jobb. – Veldig mange har vært permittert veldig lenge. Å få disse tilbake i aktivitet der... Les mer »
pc laptop

2 av 3 aner ikke om de er forsikret på hjemmekontoret

Forvirring rundt forsikringsdekning på koronakontoret hjemme hos folk, viser ny undersøkelse. Sjekk om hullene er tettet, oppfordrer If. Færre enn hver tredje person (29 %) som jobber hjemmefra under koronasituasjonen, vet hvordan... Les mer »
forfatter

Koronakontor: 1 av 3 ennå i joggebukse på jobb

Nordmenn tviholder på joggebukse og fritidsantrekk på hjemmekontoret, viser fersk undersøkelse. Bare 22 prosent av dem som jobber hjemmefra svarer at de kler seg om til vanlig arbeidsantrekk, selv etter måneder på... Les mer »
mentalt lengsel

Nyansatte mister lønna ved koronafravær

Mens de fleste arbeidstakere har rett på sykepenger ved koronarelatert fravær, er det én gruppe som står helt uten inntekt dersom de får symptomer eller blir satt i karantene. Helt siden starten... Les mer »
skole universitet

Skriftlige eksamener for elever avlyses våren 2021

Regjeringen besluttet mandag å avlyse alle skriftlige eksamener i grunnskole og videregående opplæring. Muntlig eksamen gjennomføres for 10. trinn og VG3 elever, opplyser Statsforvalteren. Privatister og elever i videregående opplæring med behov for... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Foreslår ungdoms- og rekrutteringsordning i kongekrabbefisket

Fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen vil gi mer kongekrabbe til unge fiskere, opplyser Nærings- og fiskeridepartementet. – Vi ønsker å legge til rette for økt rekruttering i kongekrabbefisket, og da særlig rettet... Les mer »