strikking

Krisetall: Kjøpefesten over i varehandelen

Bemanningsutsiktene faller kraftig i bransjen for forbrukervarer og -tjenester i den nyeste arbeidsmarkedsundersøkelsen fra ManpowerGroup. Etter å ha økt gjennom pandemien, ser det nå ut til at optimismen har snudd. Ifølge Børge... Les mer »
parat

Enighet i meklingen for offshore helikopter

Det er oppnådd enighet i meklingen mellom Parat og NHO Luftfart for redningsmenn i Bristow Norway. Forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier redningsmennene har fått gjennomslag for sine krav. Larsen sier det er... Les mer »
utdanning

Samordna opptak har åpnet for søking – Nå kan du velge mellom rekordmange studier

1. februar åpnet det samordnede opptaket til universiteter, høyskoler og fagskoler. I 2023 tilbys det nesten 76 000 studieplasser fordelt på over 1800 studier ved fagskoler, høyskoler og universiteter. – Aldri før har søkerne... Les mer »
nrk

Ny programleder i «Alle mot 1»

Når den sjette sesongen av «Alle mot 1» drar i gang 11. februar, er det Selma Ibrahim som leder sendingene. Dette gjør hun sammen med Thomas Engeset og Selda Ekiz. 11. februar... Les mer »
nav bodø

Ny forskning: Arbeidsledighet er helseskadelig, spesielt for menn

Menn får flere helseproblemer av arbeidsledighet enn kvinner, ifølge fersk forskning fra OsloMet. Arbeidsledighet er skadelig for helsen, viser ny forskning fra Velferdsforskningsinstituttet NOVA ved OsloMet. – Det fører til betydelige helseproblemer hos... Les mer »
ytf

200 vil ta fagbrev med YTF

I høst lanserte Yrkestrafikkforbundet (YTF) programmet «I Rute» for å hjelpe flere i transportbransjen med å ta fagbrev. Nå har godt over to hundre personer meldt seg opp for å ta fagbrevet... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nullvisjon til havs: – Alle skal komme hjem fra jobb på havet

Regjeringen har etablert en nullvisjon for omkomne og hardt skadde på sjøen. Sjøfartsdirektoratet får i oppgave å utarbeide en handlingsplan. Regjeringen varsler også at den vil vurdere en nullvisjon mot all drukning.... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

2 millioner til ungdomsfiske i 2023

Regjeringen lyser ut 2 millioner kroner til kommuner som legger til rette for at ungdom mellom 12 og 25 år kan høste erfaringer fra fiskeryrket. – Jeg har møtt mange gutter og... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Flere ungdommer kan få lærlingkvote i 2023

Regjeringen gjør det enklere for ungdommer å få tildelt lærlingkvoter i fiskerinæringa. – Regjeringen vil gi flere ungdommer en vei inn i fiskerinæringa. Derfor endrer vi ordningen med lærlingekvoter slik at flere... Les mer »
nito

– Ikke godta at sjefen setter ned varmen!

– Ikke godta at arbeidsgiver skrur av varmen og ber deg ta på tykke klær, sier NITO-advokat Rannveig Arthur. Lave temperaturer og høye strømpriser har gjort at mange arbeidsplasser har varslet at... Les mer »