fly reise ferie

Streikefare i Avinor fra onsdag

Onsdag 12. juni kan 140 ansatte i Avinor gå ut i streik, om det ikke blir enighet mellom LO Stat og Spekter for 900 medlemmer i Norsk Tjenestemannslag (NTL) ansatt i Avinor.... Les mer »
Norsk Kylling

Streiken i Mattilsynet: – En potensiell tragedie

Streiken i Mattilsynet får alvorlige konsekvenser for kyllingproduksjon. Dersom myndighetene ikke griper inn snarlig, må Norsk Kylling hver dag avlive 65 000 kyllinger i fjøs, og kaste over 300 000 middager hver... Les mer »
norwegian

Ikke streik: Enighet mellom Norwegian og pilotforeningen

Norwegian og Norwegian Pilot Union (NPU) er blitt enige om en ny tariffavtale og meklingen er nå over. Dermed er en varslet streik avverget.  – Jeg er glad for at vi har... Les mer »
Fellesforbundet

Enighet mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart

13 timer på overtid ble Fellesforbundet og NHO Luftfart enig om en ny avtale på flyoverenskomsten, og unngår dermed streik. Mandag ettermiddag ble Fellesforbundet og NHO Luftfart enige om en løsning på... Les mer »
reise ferie

Mekling pågår: Streikefare for flyarbeiderne

Meklingen for flyarbeiderne er i gang mellom Fellesforbundet og NHO Luftfart. Fra mandag kan flere hundre ansatte i flybransjen være i streik. Etter at Fellesforbundet og NHO Luftfart tidligere i vår brøt... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Internasjonal dag for kvinner i maritim næring

18. mai er den internasjonale dagen for kvinner i maritim næring, en årlig begivenhet initiert av FNs internasjonale sjøfartsorganisasjon (IMO). Formålet med dagen er å synliggjøre kvinners deltakelse i næringen og fremheve... Les mer »
Norges Bondelag

Jordbruksavtale: Et viktig inntektsløft

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag er enige med staten om jordbruksavtale for 2025 på over 3 milliarder kroner. – Et samlet jordbruk har fremforhandlet en avtale som gir bonden vesentlig... Les mer »
yrkestrafikkforbundet

Yrkestrafikkforbundet: Kan bli streik

Det ble brudd i forhandlingene mellom Yrkestrafikkforbundet og Virke på grossistoverenskomsten. Partene møtes til mekling hos Riksmekleren 14. og 15. mai. Dersom partene ikke oppnår enighet vil Yrkestrafikkforbundet ta ut 24 av... Les mer »
vekter

Streiken avblåst: Enighet i oppgjøret for vekterne

Parat og NHO Service og Handel har klart å bli enige i meklingen og streik er unngått. Parats forhandlingsleder, Lars Petter Larsen, sier vekterne får 13,50 kroner i generelt tillegg. Utover dette... Les mer »
tekna

Avvikler utskjelt arbeidsgiveravgift

Regjeringen har nå bestemt å avvikle den midlertidige arbeidsgiveravgiften de innførte for statsbudsjettet 2023. – Dette var en uheldig midlertidig skatt på kompetanse, og det er bra regjeringen viser at den nettopp var... Les mer »