Samarbeid mellom Kredinor og inkubatorselskapet TheFactory

kredinor

Kredinor inngår samarbeid med TheFactory som gir tilgang til et av Norges største gründermiljøer. Samarbeidet vil gi Kredinor innsikt til ideer og nye konsepter og deltakelse i et miljø som utvikler løsninger innenfor finansielle tjenester.

– For oss innebærer denne avtalen en helt ny måte å tenke på, sier Andreas Komnæs som er leder for forretningsutvikling i Kredinor. – Utviklingen innenfor digitale løsninger i finansbransjen går raskt, og denne avtalen bidrar til at vi er mye tettere på det som skjer. Vi er spesielt interesserte i selskaper som jobber med maskinlæring og kunstig intelligens, for å se om de kan bidra til å øke vår utviklingstakt, deriblant løsninger som kan brukes i den løpende kundeoppfølgingen. Kredinor er også ute etter konsepter som vil utvide vår verdikjede. Finner vi noen som leverer på dette har vi et godt utgangspunkt for et samarbeide, sier Andreas Komnæs.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

TheFactory ble nylig kåret til Norges beste akseleratorprogram i Norge. De har et svært godt tilrettelagt tilbud til gründere og oppstartsbedrifter, særlig gründere som retter seg inn mot bank og finans sektoren. 

– Kredinor er første inkassoselskap som knytter seg til oss som partner, sier Ingar S. Bentsen, Daglig Leder i TheFactory. – Vi vet at flere av våre 50+ startup-selskaper har spennende løsninger som kan være relevante for Kredinor, understreker han. 

– Vi investerer i gråstein som kan bli til gull, sier Hans Christian Bjørne, COO & medgründer i TheFactory. Vi tar inn selskapene på et tidlig konseptstadium og tilbyr dem faglig støtte, nettverk og opplæring. Den største merverdien er at selskapene kan gjøre unna ett års arbeid på tre måneder. De får tett oppfølging av kvalifiserte mentorer, møter partnere og kunder raskere, og får tilgang til et stort nettverk de kan dra på i lang tid framover. I tillegg tilbyr TheFactory backing på blant annet juridisk kompetanse, som er tidkrevende om de skulle gått opp den veien selv, poengterer han.

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Det er forferdelig vanskelig å lykkes som startup. Man har få ressurser og konkurrerer med andre startups og etablerte aktører med langt flere ressurser. Det er derfor en kjent sak at de fleste startups feiler, ofte så mange som 9 av 10. Samtidig vet vi at mange store etablerte sliter med å henge med i innovasjons-kappløpet. Ved å koble startups med kapital, mentorer og industrielle partnere vil vi gjøre noe med statistikken. Vi har en ambisjon om at minimum 4 av 10 skal lykkes, og hele nettverket vårt drilles på hva som skal til for å klare det, sier Ingar S. Bentsen i TheFactory.

De siste årene har Kredinor utviklet og modernisert alle digitale kanaler. Sluttkundene har tatt godt mot enklere betalingsløsninger som Betal nå – uten innlogging, Vipps og kortbetaling. Nye Min side er vesentlig forbedret, digitale inkassobrev er innarbeidet, det er tilrettelagt for automatisk gjenåpning av abonnement ved stenging og mange benytter seg nå av vår nye chat på åpne og innloggede sider på kredinor.no. I tillegg er vi langt fremme innenfor robotisering og er så vidt i gang med maskinlæring.  

Les også:  Avinors systemer ikke berørt av globale IT-problemer

– Kredinor har tatt store og viktige steg innenfor digitalisering og robotisering de senere årene, og utviklingen fortsetter. Nå kan vi komme i kontakt med gründere med nyvinninger raskere enn tidligere. Vi har også et sted for å melde inn våre behov, og tilgang til miljøer som kan utvikle løsninger vi ikke vet om i dag, men som kan være etterspurte i morgen, avslutter Andreas Komnæs i Kredinor. 

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.