Flere flyreiser i Nord-Norge i oktober

fly nordland

Drøyt 4,8 millioner passasjerer reiste over Avinors lufthavner i oktober, en vekst på 4,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor. Veksten er jevnt fordelt med 4,7 prosent på innland og 4,8 prosent på utland. Økningen var størst i Nord-Norge.

Ved Oslo lufthavn var det i oktober en passasjervekst på 6,5 prosent, Oslo lufthavn stod med det for 71 prosent av passasjerveksten på Avinors lufthavner i perioden. Det var også en sterk passasjerøkning ved Tromsø, Harstad/Narvik lufthavner.

Les også:  Frykter flere alvorlige MC ulykker i Nordland

– I oktober var det størst passasjervekst til Storbritannia og Spania, etterfulgt av Polen, Finland og Litauen. Innenlands har det vært sterk vekst på de største rutene fra Oslo, spesielt Trondheim, Bergen, Stavanger og Haugesund, forklarer direktør for trafikkutvikling i Avinor, Jasper Spruit.

Flere mindre lufthavner i Nord-Norge hadde mer enn 20 prosent vekst i oktober: Svolvær 38,2 %, Hammerfest 27,1 %, Leknes 26,3%. Hasvik økte med hele 88 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Dette skyldes i hovedsak et bedre rutetilbud.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.