samediggi

LESERINNLEGG: Bodø2024 og forsoning i Nordland

Det har vært interessant å følge debatten etter åpningsseremonien til Bodø2024 litt fra avstand. Som mann fra Nordland kjenner jeg meg godt igjen i forventningen om at det samiske gjerne skal synliggjøres... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: For samisk i åpningsseremonien til Bodø 2024? Svaret er mer samisk

Nordland er et område hvor samisk og norsk språk og kultur har levd side om side i generasjoner. Nordland strekker seg over fem samiske språkområder og dette er en del av det... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Bodø2024, verdiløst drømmeri?

Hvorfor mener nordmenn at kultur er verdiløst? Kan det være den kjølige lufta som gjør oss både fysisk kalde og følelseskalde? Eller har vi nok med å overleve i nordlige strøk, og... Les mer »
vegvesenet

Ekstremværet Ingunn stenger veier i Nordland – Prøver å holde Bodø åpent

Uværet «Ingunn» nærmer seg kysten av Nordland og ventes å treffe kveld/natt til torsdag. Statens vegvesen forbereder seg, og har begynt å stenge veistrekninger som allerede er berørt av uværet. Det voldsomme... Les mer »
gråter

Sjokkrapport: Barnevernet i Bodø vet ikke hvor mange barn de har i fosterhjem

Statsforvalteren har avdekket at barnevernstjenesten i Bodø, som også omfatter Gildeskål, Hamarøy, Rødøy, Røst, Steigen og Værøy, har brutt barnevernsloven og kommuneloven, opplyser NRK. – Barnevernet i Bodø har heller ikke sikre... Les mer »
bøker

Ny bok: Petter Dass

Petter Dass (1647–1707) er framfor alt kjent som forfatteren av Nordlands Trompet, et verk som har fått sin plass i vår nasjonale litterære kanon. Men Petter Dass skrev mer. Hans samlede verker omfatter ca. 1200... Les mer »
Hans Anton Kristiansen

Barnevern-skandale i Fauske: – Tilliten til barnevernet er borte

Kritikken mot barnevernet hagler også i Fauske, flere påstår at det som skjer mot barn og familier er lovbrudd og saken omtales i lokalt media, nå konstaterer en lokal barnevern-kritiker at tilliten... Les mer »
nfk

Nord universitet i Bodø får næringslivsmentorer

– Jeg er glad for å kunne bidra til en sterkere kobling mellom næringslivet og universitetet gjennom bidraget til næringslivsmentorer på Nord Universitet, sier fylkesråd for plan og næring, Linda Helén Haukland. Ordningen... Les mer »
statskog

Sikrer framtidas skoger

Framtidas generasjoner har også rett på store skoger og kvalitetstømmer. Derfor skjerper nå Statskog kontrollen med nyplantingen. Dette er første året i en landsdekkende kvalitetskontroll på furu og gran plantet i 2020.... Les mer »
privat

LESERINNLEGG: Foregangskvinner på byvandring i Bodø

Da Hederskvinner Bodø ble formelt etablert for ett år siden, valgte de å rette fokus på tolv foregangskvinner i Bodø, som ønskes å gjøres kjent og hedret i bybildet. Av: Samfunnsviter dr.... Les mer »