vannmelon

Én av ti med barn i Nord-Norge gruer seg til sommerferien

En fersk undersøkelse gjort for UNICEF Norge viser at 10 prosent av de med med barn i Nord-Norge gruer seg til sommerferien. I tillegg sier mer enn én av fem at de... Les mer »
nfk

Delte ut historisk forfatterstipend

Forfatterne Sissel Horndal og Irene Larsen, begge bosatt i Nord-Norge, ble i dag tildelt hvert sitt arbeidsstipend på 100 000 kroner. Ronald Wærnes (Sp), fylkesråd for økonomi og kultur i Troms og Finnmark... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Samferdselsministeren besøker Nordland i elbil

Fra 29. juni til 1. juli skal samferdselsminister Jon Ivar Nygård reise i Nord-Norge for å se på en rekke veiprosjekter og veistrekninger. Han skal kjøre bil fra Alta til Narvik, og... Les mer »
vkbb

Hundre tusen til skriveprosjekt for ungdom i Nord-Norge og Svalbard

Nordnorsk forfatterlag (Nnf) inviterer ungdommer i Nord-Norge og Svalbard til å delta i sommerens spennende skrivekonkurranse. Tema for kurransen er «Kulturkræsj». Hvordan dette ordet skal tolkes fins det ikke noe fasitsvar på.... Les mer »
Arctic Race of Norway

10 Tour de France-lag til Arctic Race of Norway

Kruttsterkt felt i den niende utgaven av Arctic race of Norway som går av stabelen 11. til 14. august. Til årets utgave av Arctic Race of Norway kommer 19 lag, der 10... Les mer »
reistadløpet

Slik blir Reistadløpet Skifestival 2023

Lørdag 1. og søndag 2. april 2023 gjennomføres to av vinterens største idrettsarrangement i Nord-Norge som del av verdenscupen i langløp, Ski Classics, med to dager direktesendt TV på riksdekkende kanaler i... Les mer »
messeselskapet

Nord-Norges største bransjetreff er tilbake i Bodø!

Det er igjen duket for Nordnorsk Storhusholdningsmesse i Bodø Spektrum 15. september. Her samles matinteresserte, kokker, leverandører og bransjefolk fra hele landet for to dager med faglig påfyll, god mat og sosialisering.... Les mer »
statens vegvesen

Nytt blikk på samferdsel i nord

KVU Nord-Norge har akkurat satt i gang en spennende scenarioprosess. Scenarioene skal åpne for nytenkning om all samferdsel i Nord-Norge de neste 40 årene. – Scenarioene skal styre oss inn på de... Les mer »
nfk

Klart budskap til utenriksministeren: Forsvaret må styrkes i nord!

Fylkesråd Linda Helen Haukland (KrF) var veldig tydelig da hun møtte utenriksminister Anniken Huitfeldt (A) under årets utgave av Arctic Frontiers i Tromsø. – Forsvarets tilstedeværelse i nord blir veldig viktig i... Les mer »
natt tog

Multiconsult skal utrede Nord-Norgebanen

Multiconsult skal bistå Jernbanedirektoratet med å lage en konseptvalgutredning (KVU) for Nord-Norgebanen. Utredningen skal se på jernbaneløsninger mellom Fauske og Tromsø med en mulig arm til Harstad, hvor det ikke finnes jernbane... Les mer »