ey

Harila er årets vekstskaper i Nord-Norge

Harila er årets vekstskaper i Nord-Norge, og de skal i februar konkurrere om tittelen som årets norske vekstskaper.  Familien Harila, ved Tormod, Glenn Tore, Vegard og Bård Harila fra Harila Invest AS,... Les mer »
nordnorsk historie

Episode nr. 100 for podcasten «Nordnorsk historie»

Podcasten «Nordnorsk historie» feirer utgivelse nummer 100. Serien gjør dypdykk inn i den nordnorske historien og målet er å tilslutt lage en kronologisk fortelling om Nord-Norge. Programleder Jitse Buitink er utdannet i... Les mer »
nfk

– Dropp Nord-Norgebanen

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, er tydelig når hun spiller inn svar til høringen om Nord-Norgebanen. – Dropp luftslottene, vi har to andre svært viktige jernbanestrekninger i nord, som... Les mer »
nfk

– Burde latt Norwegian styrke Widerøe

Fylkesråd for samferdsel i Nordland, Marianne Dobak Kvensjø, mener Norwegian burde fått lov å kjøpe Widerøe. – Jeg er skuffet over at konkurransetilsynet fortsatt vurderer å stoppe Norwegians oppkjøp av Widerøe.  Jeg frykter... Les mer »
arva

Sender regninga for høye strømpriser til Nord-Norge!

På grunn av høye strømpriser sørpå, foreslår Olje- og energidepartementet (OED) å omfordele flaskehalsinntekter fra kraftsystemet slik at kunder i sørlige deler av landet får billigere nettleie. Men nordlendingene må dermed betale... Les mer »
pc

Kommuner i Nord-Norge kjøper PR-hjelp for å nå Helse Nord

Kommunene i Nord-Norge burde ikke trenge å kjøpe verken PR- eller kartleggingshjelp for å nå frem til Helse Nord. De settes nå i en uverdig situasjon i samhandling med en statlig aktør, mener... Les mer »
snn

Konjunkturbarometeret for Nord-Norge 2023: Flere negative trender

Etter en god utvikling i 2023, viser barometeret tegn til noe mer ruskevær, opplyser Sparebank 1 Nord-Norge. Konjunkturbarometeret for Nord-Norge har siden 1995 vært en viktig kilde til økonomisk kunnskap om Nord-Norge.... Les mer »
snn

Øivind Holthe fikk ny jobb i SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø

1. desember har Øivind Holthe sin første dag i en nyopprettet stilling som kommunikasjonsrådgiver i SpareBank 1 Nord-Norge i Bodø. Holthe vil tilhøre konsernets kommunikasjonsavdeling i Tromsø, men ha kontorsted i bankens... Les mer »
hes

MUSIKK: Eva Weel Skram ute med «Nordnorsk Julesalme»

Alle som har vært på en julekonsert med Eva Weel Skram de siste årene, husker hennes nydelige tolkning av «Nordnorsk Julesalme». Låten har levd sitt eget liv gjennom flere år med improvisasjon,... Les mer »
vinter vei

Dekkskifte: Dette er reglene i nord

Vinteren er i anmarsj, og tiden er inne for å skifte dekk. Men vet du hva reglene er? I de nordligste fylkene, Nordland, Troms og Finnmark, er det krav om minimum 3... Les mer »