vinter

Sjåfører i Nord-Norge har minst ulykker

Kjøredata fra om lag 30 000 bilister og 140 millioner kilometer gir et godt inntrykk av hvordan nordmenn kjørte i 2020. Sjåfører i Nord-Norge og de med asiatiske biler er tryggest bak... Les mer »
tom snn

SpareBank 1 Nord-Norge utvider sin satsing i Lofoten og Vesterålen

SpareBank 1 Nord-Norge utvider sin satsing i Lofoten og Vesterålen når SpareBank 1 Regnskapshuset Nord-Norge nå kjøper Lofotøy Regnskap AS i Svolvær. – Lofoten og Vesterålen er et svært viktig område for... Les mer »
vinter fjell

Stor og betydelig snøskredfare i Nord-Norge

Mye nedbør på et allerede ustabilt snødekke gjør at vi venter flere naturlig utløste skred i flere regioner fra nord i Trøndelag til Troms og Finnmark de neste dagene, melder Norges vassdrags-... Les mer »
Statens vegvesen

Skredfare og glattere veier i deler av Nord-Norge

Vegtrafikksentralen advarer de reisende. I store deler av Nordland og søndre del av Troms forventes det mellom 35 og 40 centimeter snø, opplyser Statens vegvesen. Det blir kraftigere vind, og temperaturen skal... Les mer »
netflix

Bekymret for folkehelsen i Nordland: – Sofasliterne har aldri hatt flere og bedre unnskyldninger

Treningssentrene forblir stengt, ute er det kaldt og mørkt, og nordlendinger bruker tiden til å spise, sove og se på tv. – Konsekvensene for folkehelsen kan bli fatale, advarer Mia Bergmann, nordisk... Les mer »
statsforvalteren i nordland

Statsforvalteren i Nordland: – Unngå reiser til Osloregionen

Statsforvalteren i Nordland ber folk unngå å reise til Osloregionen i tiden framover. Anbefalingen kommer etter omfattende smitteutbrudd av det muterte Covid-19-viruset på Østlandet. – På grunn av dette utbruddet, er det... Les mer »
Christian Torset

– Bør vurdere søringkarantene

Det politiske miljøet i Nord-Norge ser igjen med bekymring på utviklingen av pandemien på Østlandet. Gruppeleder på Fylkestinget Christian Torset (SV) oppfordrer til å handle raskt. – Det er åpenbart at det... Les mer »
Foto: Torstein Rasmussen

Mange skader i Nord-Norge etter «Frank»

Tryg Forsikring har per fredag ettermiddag registrert 19 skadesaker etter uværet «Frank» i Nord-Norge samt 3 etter springflo i Oslofjorden torsdag/natt til fredag. Stormskadene i nord gjelder hovedsaklig skader på tak hvor takstein... Les mer »
nordland vei trafikk

Farevarsel om kraftig vind i Nordland

Det er meldt både kaldt og forblåst vær i Nord-Norge de kommende dagene. Meteorologene har sendt ut farevarsel og venter at uværet treffer landsdelen med full styrke torsdag og fredag, opplyser NRK.... Les mer »
Samferdselsdepartementet

Mandatet for utredningen om transportløsninger i Nord-Norge er klar

Flere av Samferdselsdepartementets underliggende virksomheter skal gjennomføre en konseptvalgutredning (KVU) for transportløsninger i Nord-Norge. Statens vegvesen vil koordinere arbeidet. Oppdraget gjelder alle transportformer. Nå er mandatet og målene for utredningen klart. –... Les mer »