deadline

Nordnorsk samarbeid skal styrke merkevaren Nordlaks

Nordlaks planlegger økt produksjon i årene som kommer, blant annet gjennom å ta i bruk havfarmen Jostein Albert. Nå satser de på en ny merkevarestrategi, og har fått med seg film- og... Les mer »
fartsgrense

Lofoten og Nord-Norge på bildelingstoppen

2021 har det vært et godt år for alle som har leid ut bilen sin gjennom bildelingstjenesten Nabobil i Norge. Nå har selskapet byttet navn til Getaround og lansert en ny app... Les mer »
jernbane vinter

LESERINNLEGG: Naturvernforbundet vil ha en kunnskapsbasert debatt om Nord-Norgebanen

Eivind Sivertsen fra Bardufoss spør på nordnorskdebatt.no om “hvorfor Naturvernforbundet er likegyldig til Nord-Norgebanen”. Av Leif Wasskog, leder i Naturvernforbundet i Finnmark, Anne Lise Mortensen, leder i Naturvernforbundet i Troms, Kaja Langvik-Hansen, leder i Naturvernforbundet... Les mer »
nfk

Støtter utvikling av grønn næringstransport i Nordland

Fylkesrådet bevilger i overkant av 1,7 millioner kroner til det treårige projektet ACE Green. – Det er et overordnet mål å få mer transport av gods over på bane. Dette både for å... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Nye næringsklynger til Nord-Norge

Nordland, Troms og Finnmark fikk mandag en ny næringsklynge og en sammenslutning som får plass i en ordning for mindre nettverk, kalt Hub-node. I alt 12 klynger og nettverk blir tatt opp... Les mer »
nedlagt

Rekordmange bedrifter tvangsavviklet – Nedgang i Nordland

De tre siste månedene har myndighetene tvangsavviklet rekordmange bedrifter. De fleste tilfellene skyldes manglende innsending av regnskap. Sammenlignet med samme måneder i fjor var økningen på 400 prosent i august, 300 prosent... Les mer »
signal

Signal i Bodø feirer fornøyde kunder

Signal Bredbånd AS er Nord-Norges største leverandør av innholdstjenester på fiber. Siden oppstarten i 2002 har de hatt en stor vekst, og leverer Altibox til kunder fra Brønnøysund i sør til Mehamn... Les mer »
matprat

Størst forvirring om kostrådene for kjøtt i Nord-Norge

54 % av de som bor i Trøndelag og Nord-Norge tror vi spiser mye mer kjøtt enn kostrådene anbefaler. – I snitt ligger inntaket akkurat på linje med kostrådene, sier ernæringsfaglig rådgiver... Les mer »
deadline

– Målet er å komme med 100 slogans for Nord-Norge

Plogkonferansen arrangeres i 21. oktober og nå er hele programmet klart. Temaet for konferansen er “Hvordan kan vi sammen og hver for oss bedre markedsføre Nord-Norge?” En av dem som skal hjelpe... Les mer »
egg

Egget populært i Nord-Norge

Fredag 8. oktober markeres verdens eggdag på ulike måter over hele verden. Mens 79 % av norske forbrukere opplever at egg er del av et sunt kosthold, er tallet for de som bor... Les mer »