Norsk Folkehjelp: – Det ser ut som folk tar gode valg i vinterferien

norsk folkehjelp

Etter den første vinterferieuka, med moderat og betydelig skredfare mange steder, har Norsk Folkehjelp fortsatt ikke hatt noen alvorlige hendelser – tross mye aktivitet i naturen.

– Vår opplevelse er at folk tar gode valg og tar hensyn til skredfare, værvarsel og ferdigheter, sier Ola Lislien, leder for førstehjelp og redningstjeneste i Norsk Folkehjelp.

Den første vinterferieuka er nå over, og neste uke er det blant annet Innlandet, Nord-Norge og Rogaland som tar fri.

Les også:  Den nye trendgrønnsaken: Brokkolini

Samtidig kan alle være uheldig, og da er frivillige i beredskap over hele landet.

– Uhell kan skje, og da kommer det heldigvis noen for å bistå deg. Våre frivillige er i beredskap døgnet rundt og hjelper gjerne til hvis noe skjer. Av oppdragene vi har hatt den siste uka, har det vært flest leteaksjoner, og noen oppdrag der folk har skadet seg eller blitt syke i terrenget, sier Lislien.

Les også:  Solo – Norges sprekeste 90-åring

– På tur, særlig på vinteren, er det viktig å være forberedt på uhell. Norsk Folkehjelp anbefaler å alltid ha med shelter, ekstra klær og litt mat og drikke, selv på korte turer. Uten litt beredskap, kan en skade få store konsekvenser i vinterkulda, sier Lislien.

Norsk Folkehjelp har 2000 frivillige over hele landet som er i beredskap 24/7. De rykker ut uansett vær og føre.

Les også:  4. april er gulrotens dag

– Mange bruker vinterferien til å komme seg ut og få fine naturopplevelser. Det er veldig fint å se at det gjøres på en trygg måte, sier Lislien.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Redaksjonen

Redaksjonen i Bodøposten.no består av 8 skribenter. Redaksjonen publiserer nyheter skrevet av redaksjonen, leserne eller tilknyttede pressetjenester.