Sortland og Vefsn: Nytt fagskoletilbud i landbruket

nfk

Nå presenteres et flunkende nytt utdanningstilbud i nord: Agrotekniker i grovfôrbasert husdyrproduksjon. Utdanningen gjennomføres i samarbeid med naturbrukslinjene ved Sortland og Vefsn videregående skole.

– Dette er et flott og lenge etterspurt tilbud for å løfte landbruket i Nordland. Jeg har selv benyttet meg av muligheten til å gå Voksenagronomen som er en mer utvidet utdanning i regi av fylkeskommunen, og har hatt veldig stort utbytte av dette i forbindelse med at vi kjøpte oss gård, sier fylkesråd for næring Bjørn Larsen.

– Vi er veldig stolte av våre naturbruksskoler på Marka og Kleiva, og vet at de som blir å benytte seg av dette tilbudet vil få et solid påfyll av kunnskap som kan hjelpe dem videre i arbeidet sitt. Og så skal man heller ikke se bort i fra at det å komme sammen med andre med samme interesser kan gi nettverk for framtida, sier fylkesråd Larsen.

Les også:  Økning i oppdrag for Redningsselskapet i Nordland

Dette nye tilbudet passer for de som allerede er gårdbruker og ønsker å heve din kompetanse, eller for de som ønsker seg inn i næringa. Fagskoletilbudet er et yrkesrettet studietilbud som gir relevant utdanning for i hovedsak tre målgrupper; både som sjølstendig næringsdrivende, rådgivere og som ansatt innen landbruket, men også andre innen landbruksrelaterte yrker kan øke sin kompetanse i forhold til eget arbeid, slik som selgere i landbruksrelaterte virksomheter osv.

Les også:  Jeanette og Anette ferdig med lederutdanning i Bodø

I tillegg til landbruksfag får studentene lederutdanning, veilederkompetanse og blir bedre i stand til å drive en lønnsom gård. Dette er en framtidsrettet agroteknisk utdanning som deltakerne kan ta mens de er i jobb.  Utdanninga er nettbasert med samlinger fordelt over to år.

Oppstart er høsten 2024, og søknadsfrist er 15 april.

– Nå håper vi mange søker slik at fagutdanninga blir et permanent tilbud, sier Trond Bjørkås, leder i Nordland Bondelag.

Les også:  Vil ha NATO-luftkommando i Bodø og Sørreisa

– Det har vært jobbet hardt med å få dette til, og takket være et samarbeid med Fagskolen Innlandet har det nå lyktes å få fram en spesialtilpasset modell for det arktiske landbruket basert på deres fjell-landbruksmodell. Dette hadde vi ikke klart uten støtten vi har fått fra fylkeskommunen, så stor takk til dem.  Det er nå våre gårdbrukere må benytte anledningen til å få faglig påfyll, og ikke minst jobbe med lønnsomheten i egen drift! avslutter han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.