mesta

83 000 brøytestikker satt ut i Nordland

21 000 kilometer vei fra Porsanger i nord-øst til Åseral i sør har fått satt opp brøytestikker slik at det er mulig å brøyte veien når snøen kommer. En brøytestikke for hver... Les mer »
Foto: Per-Inge Johnsen/Forsvaret

Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt i gang med øvelsen Heron 3

I perioden 24. – 28.oktober 2022 skal innsatsstyrke Heron fra Sør-Hålogaland Heimevernsdistrikt 14 (HV-14) trene på Helgeland, det vil også bli samtrening med Nordland Politidistrikt.  Treningen innebærer at det blir synlige soldater... Les mer »
Heimevernet HV14

Øvelse Helgeland: – Imponert over nivået på HV-14

Tea Wika fra Svenningdal var på kurs for tre uker siden. Mandag var hun i aksjon som med nytildelt grad som sersjant under «Øvelse Helgeland» med HV-14. Dette er hennes andre øvelse,... Les mer »
nfk

Vil ha havvind på Helgeland

Fylkesrådet i Nordland ber NVE vurdere havvindproduksjon på Helgeland Ytre. – Området ble konsekvensutredet allerede i 2012, og vi har fått ytterligere kunnskap så sent som i 2020. Å åpne dette feltet må... Les mer »
nfk

Fantastisk at Træna får nytt fiskemottak!

– Det er veldig gode nyheter for fiskerinæringa på Helgeland og hele Nordland at det nå ser ut til å bli et nytt fiskemottak på Træna, sier fylkesråd for plan og næring... Les mer »
nfk

Nordlandsbuss skal kjøre grønt på Helgeland

Nordlandsbuss er innstilt som vinner av neste 10 års bussdrift på ytre Helgeland. Nytt er at alt bussmateriell skal driftes elektrisk. Nordlandsbuss er innstilt som driver av bussrutene på ytre Helgeland de... Les mer »
nfk

Elferge inn på sambandet Tjøtta – Forvik

Boreal har satt inn den nye elferjen MF Stokkafjord på sambandet Tjøtta – Forvik. Tjøtta ligger i Alstahaug og Forvik ligger i Vevelstad i Nordland. «Stokkafjord» er en plug-in hybridferge, designet av... Les mer »
nfk

Vil ha flere flyavganger og lavutslipp på FOT-rutene i Nordland

– FOT-rutene inn og ut fra Helgeland, Evenes, og Skagen lufthavn må få flere avganger i neste anbudskonkurranse, sier fylkesrådet i sitt utkast til høringssvar til Samferdselsdepartementet. Fylkesrådet understreker også at de kommende... Les mer »
skole universitet

Etablerer seg i Mosjøen med deltidsstudiet «Reiseliv og opplevelser»

– Vi er veldig fornøyde med å få på plass studietilbudet med Mosjøen videregående skole som samlingssted fra høsten, sier avdelingsleder Unni Myklevoll ved Nordland fagskole. Studiet, som vil være samlings- og... Les mer »
nve

Helgeland blir ny region med daglige snøskredvarsler

Mandag 7. februar startet snøskredvarslingen med daglig varsling for Helgeland. Klokka 16:00 ble første daglige varsel publisert for Helgeland opplyser Ranaposten. — Det er godt å få på plass daglig snøskredvarsling for... Les mer »