ambulansebil

Enebolig i brann i Sømna – En person skadet

Politiet fikk en melding om brann i enebolig i Sømna på Helgeland natt til lørdag i 24-tiden. Nødetatene rykket ut til stedet. Det skal ha vært en beboer i eneboligen som kom... Les mer »
natur snø

Vil begrense skogvern på Helgeland

– Skogvern er viktig for bevaring av artsmangfold, men vi vet også nå at bærekraftig drift av skogen er bedre for klimaet enn at den står og råtner på rot. Derfor ønsker... Les mer »
straff dom

Rektor fra Helgeland dømt for å ha bestilt overgrep på nett

En tidligere rektor ved en skole i Nordland er i Helgeland tingrett dømt til seks måneders fengsel. Dette etter å ha medvirket til seksuell omgang med jenter mellom 14 og 16 år,... Les mer »
kluturminnefondet

Stor statlig støtte til MK Svanen på Træna

Kulturminnefondet har nylig bevilget 150.000 kroner til reparasjon av forstavn på MK Svanen på Helgeland. MK Svanen er en 43 fots kutter, bygget med skrog i tre i 1926 på Hemnesberget. Fartøyet... Les mer »
snøskred

Farevarsel for snøskred i Nordland

Det er fortsatt faregrad 4, oransje farevarsel for snøskred i Ofoten, Salten, Helgeland og Svartisen, opplyser NRK. Varslet er ventet å gjelde de neste dagene. I Lofoten og Vesterålen er det meldt... Les mer »
ferge

Boreal bedrer regularitet i ferjetrafikken på Helgeland

Boreal tar grep for å sikre bedre regularitet i ferjetrafikken på Helgeland, opplyser Nordland fylkeskommune. Etter en utfordrende periode med uforutsette driftsproblemer, sykdom hos mannskap, og ventekarantene, tar Boreal grep for å... Les mer »
lofoten reine

Fem millioner kroner til destinasjonsselskapene i Nordland

Fylkesrådet bevilger en million kroner til hvert av de fem destinasjonsselspene i Nordland, opplyser Nordland fylkeskommune. – Destinasjonsselskapene er svært viktige for reiseliv- og opplevelsesnæringen i fylket. Derfor går vi nå inn... Les mer »
avtale enighet

Sammen for vekst på Indre Helgeland

Mandag undertegnet Indre Helgeland regionråd og Nordland fylkeskommune en regionvekstavtale. Avtalen skal bidra til tettere samarbeid mellom Indre Helgeland regionråd og Nordland fylkeskommune om utvikling av næringsliv, utdanning og samferdsel i regionen.... Les mer »
vinter trafikk

Trafikkulykke i Grane: Kjørte på Elg

En personbil kjørte på en elg langs E6 i Grane i Helgeland natt til mandag i 22-tiden. Bilfører var alene i bilen under kollisjonen. Nødetatene rykket ut til ulykkesstedet. Bilføreren ble sjekket... Les mer »
signal

Signal i Bodø kjøper Herøy fiber i Helgeland

Signal Bredbånd kjøper 100% av aksjene i fiberselskapet Herøy Fiber AS, som er lokalisert på Herøy i Helgeland. Etter en sommer med spennende forhandlinger, er kontrakten nå skrevet under. Signal Bredbånd har... Les mer »