Ber regjeringen bla opp for nye sykehus i Nord-Norge

nfk

Flere sykehus i Nord-Norge er overmodne for renovering eller å bli byttet ut med nybygg. Nå ber fylkesrådslederen i Nordland regjeringen om å stille med penger.

På lista står blant andre de to psykiatriske sykehusene på Åsgård i Tromsø og i Rønvika i Bodø, samt sykehus på Helgeland.

– Regjeringen har sagt den skal satse på psykiatri. Å sette av penger til nye og moderne bygg som er tilpasset moderne behandling er en enkel måte å vise denne satsingen på. Det går ikke an å drive effektivt og moderne i for gamle lokaler, sier fylkesrådsleder i Nordland, Svein Øien Eggesvik.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

I Bodø er deler av det psykiatriske sykehuset så gammelt at det er fredet kulturminne. Det ble først tatt i bruk i 1902. Åsgård tok imot sine første pasienter allerede i 1961. Likevel har rett og slett ikke Helse Nord råd til å investere i nye bygg, sier Eggesvik.

– Økonomien i helseforetaket er i dag så anstrengt at flere nybygg ikke kommer på tale. Prisøkningen på bygg og anlegg har i tillegg vært formidabel de siste årene. Dermed er det svært vanskelig, om ikke umulig, å få på plass flere nybygg i Nord-Norge de nærmeste årene. Slik kan vi ikke ha det. Skal Helse Nord klare å effektivisere og få ned driftskostnadene, så er nye, moderne og billigere bygg å drive en del av forutsetningen.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.