olje miljø

MDG slo alarm om oljeutslipp på Røst – Var fiskeolje

MDGs nestleder Arild Hermstad slo alarm om oljeutslipp etter en grunnstøting på Røst i Nordland, men han glemte en viktig detalj: oljen var fiskeolje. «Denne grunnstøtingen kan bli katastrofalt for sjøfugl og... Les mer »
posten

Husstander i Nord-Norge får nytt postnummer

7.300 husstander og 600 bedrifter får ny postadresse 1. oktober 2020. Ni byer og tettsteder får ett eller flere nye postnummer. Alle berørte postmottakere vil bli varslet i eget brev eller en... Les mer »
mikrofon

Haikjeften solgte ut eksklusiv sommerkonsert i Narvik på rekordtid

Torsdag morgen, annonserte Narvikfestivalen Haikjeften en hemmelig konsert på uannonsert sted i sitt nyhetsbrev.  De 200 billettene ble revet vekk på under femten minutter, og har utløst et ras av spekulasjoner rundt... Les mer »
gøril pedersen

Klesmerket FOGG Gildeskål åpner butikk på Grünerløkka

FOGG Gildeskål åpner sin første butikk i Oslo og sin andre butikk etter FOGG shop i Gildeskål kommune i Nordland. Med dette inntar den arktiske varmen hovedstaden. Butikken i Thorvald Meyers gate... Les mer »
deprimert

Dette er nordlendingers korona-forsetter

4 av 10 nordlendinger spiste mer og trente mindre med all innetiden, stengte treningssentre og andre koronatiltak. Samtidig har de fleste satt seg «korona-forsett» for når landet gjenåpnes. Korona-situasjonen har hatt en... Les mer »
teater

1,3 millioner til satsing på unge scenekunst-talenter i Nord-Norge

Det er nå tildelt 1,3 millioner til RadArts (nettverk for fri scenekunst) sin satsing på unge scenekunst-talenter med tilknytning til Nord-Norge! Talentprogrammet Uredd er rettet mot unge scenekunstnere i etableringsfasen som vil... Les mer »
natur

Fire soner langs Nordlandskysten vernes

Ni kystsoner fra Finnmark i nord til Vestland i sør har nå status som såkalte «marine verneområder». Dette er spesielle havområdet med et rikt mangfold av arter, opplyser NRK. Med dette øker... Les mer »
enova

Hurtiglading i Nordland: Enova prøver på nytt

Utlysningen om støtte til hurtigladere langs Kystriksveien og Lofoten endte ikke med utbygging. Nå gjør Enova et nytt forsøk på å fremskynde elbilsatsingen i Nordland og Namdalen. Selv om elbiler utgjør en... Les mer »
politiet

St. Hansbål i hagen i Narvik stoppet av politiet

Politi og brannvesenet har vært på en privatadresse i Narvik hvor det ble brent bål natt til tirsdag. Vedkommende pusset opp og brente opp det han rev, siden det var St. Hans.... Les mer »
Arctic Race of Norway

Mobile ladestasjoner for elbiler på Fredvang i Lofoten, ved Dronningruta i Vesterålen og i Harstad

Da Arctic Race of Norway bestemte seg for å bli verdens første profesjonelle sykkelritt som kun brukte elbiler, måtte de utvikle en helt ny løsning sammen med kraftselskapene i regionen. Nå skal... Les mer »