båter

Støtte til tømmerkai på Gårdsøya i Brønnøy

Fylkesrådet bevilger fire millioner kroner til byggingen av tømmerkai på Gårdsøya i Brønnøy, opplyser Nordland fylkeskommune. – Fylkesrådet ønsker å bidra til at skogbruksnæringen i Nordland får bedre rammebetingelser. Skogbruksnæringa i denne... Les mer »
strøm

Høye strømpriser: Prisrekord i Nord-Norge!

Ifølge Nord Pool forventes strømprisen i Nord-Norge å nå nok en topp for sesongen i dag. Prisen vil være på hele 2,25 kroner kilowattimen, opplyser NRK. NVE forventer høye strømpriser i tiden... Les mer »
Foto: Daniel DeNiazi

Båtbrann i Sortland: To personer reddet

Sortland brann og redning fikk lørdag formiddag i 11-tiden melding om en brann i en båt ved Blokken i Sortland. Brannen er nå slukket, ifølge NRK. Det var to personer ombord i... Les mer »
tryg

Mot ny vannskade-rekord: 18681 vannskader i Nordland

Norge går mot vannskader for mer enn 3,5 milliarder kroner i år. – Det vil være ny rekord, og er trolig en direkte følge av et våtere og villere klima, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver... Les mer »
læring lærer klasse

Inviterer skoler i Nordland til Norgesmesterskapet i klima

1. – 15. februar 2022 går Norgesmesterskapet i klima av stabelen. -Jeg håper så mange som mulig vil være med i dette viktige mesterskapet, sier fylkesråd Kirsti Saxi. Gjennom to uker skal... Les mer »
natt tog

Nordlandsbanen åpen igjen

Nordlandsbanen ble stengt etter at et tog kjørte inn i et jordras mellom Stjørdal og Levanger i Trøndelag tirsdag, ifølge NRK. Nordlandsbanen ble åpnet igjen onsdag morgen i 7-tiden etter å ha... Les mer »
deadline

Maret fra Lødingen i Netflix-serien til Michelle Obama

Snøen kom som bestilt til innspillingsdagen på Lødingen. Boazovazzi og familien Buljo er å se i den rykende ferske episoden “Holiday Feast” fra serien Waffles og Mochi på Netflix. I samme episode... Les mer »
nfk

LESERINNLEGG: Et budsjett for investorer – ikke for innbyggerne i Nordland

Fylkesrådets budsjett for 2022 og økonomiplan 22-25 fortsetter utviklingen med overføring av fylkeskommunens midler til næringslivet. Dette går på bekostning av nedtrekk på utdanning og nedtrekk på tannhelse. Det foreslås kutt i... Les mer »
Foto: Daniel DeNiazi

Varetektsfengslet etter knivstikking i Svolvær

Mannen som er siktet etter knivstikkingen i Svolvær natt til lørdag, er varetektsfengslet i fire uker, opplyser Lofotposten. Han meldte seg selv for politiet, kort tid etter hendelsen. Mannen skal selv ha samtykket... Les mer »
nfk

Foreslår to nye fylkesråder i Nordland

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll foreslår Monika Sande fra Beiarn som ny fylkesråd for transport og infrastruktur, og Christian Torset fra Sortland som ny fylkesråd for kultur, klima og miljø. Monika Sande vil erstatte Bent... Les mer »