skatt

Budsjettet i Moskenes kommune i Lofoten erklært ulovlig

Moskenes kommune i Lofoten er i en alvorlig økonomisk situasjon. Kommunen advarer nå innbyggerne om konsekvensene, opplyser NRK. «Tiltakene vil gi et vesentlig dårligere tilbud for befolkning og næringsliv i Moskenes i... Les mer »
migrasjon integrering

73 prosent besto Statsborgerprøven i Nordland

I 2019 besto 73 prosent av kandidatene i Nordland Statsborgerprøven. Resultatene for hele landet viser at 81 prosent av kandidatene besto Statsborgerprøven i 2019. I løpet av fjoråret var det totalt 6244... Les mer »
tak brann

Hus brant ned i Vågan i Lofoten

Politiet rapporterer om en husbrann i Vågan kommune i Lofoten i 20-tiden. Huset var overtent og utrykningsenhetene dro til brannstedet. Grunnet dårlig vær og stengte veier tok det til å komme frem,... Les mer »
vann

Vega i Helgeland uten vann

Vega kommune har satt krisestab etter at en stor lekkasje lørdag førte til at hele øykommunen mistet vannet, opplyser NRK. Befolkningen i øykommunen Vega på Helgeland i Nordland oppfordres nå til å... Les mer »
rein vinter

Beitekrise i deler av Nord-Norge

Mye snø og områder med islagte beiter har ført til en svært krevende beitesituasjon for reindrifta i deler av Nord-Norge. Mattilsynet oppfordrer alle til å være oppmerksomme og ta hensyn til rein... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Næringsministeren til Lofoten

Næringsminister Iselin Nybø besøker Lofoten tirsdag 25. februar. Hun skal holde åpningstalen ved Lofotkonferansen i Svolvær, hvor hovedtema er et bærekraftig reiseliv. Hun skal også møte reiselivsaktører som kombinerer reiseliv med annen... Les mer »
brann

Boligbrann i Melbu

Politiet rapporterer om en brann i en bolig på Melbu i Hadsel i 6-tiden lørdag morgen. Nødetatene rykket ut til brannstedet. Huset er totalskadd, og brannvesenet startet slukkingsarbeider. Det er ingen opplysninger... Les mer »
coop

Coop medeier nummer 1,8 million er fra Lofoten

Samtidig som Coop utbetaler et rekordstort kjøpeutbytte til sine medeiere, runder samvirkelaget 1,8 millioner medeiere. I takt med økende interesse for delingsøkonomi opplever Coop at flere og flere kunder ser verdien av... Les mer »
lyd høyttalere radio

1 av 4 i Nord-Norge irriterer seg over støy fra naboen

En ny undersøkelse viser at støy er det som irriterer flest med naboen. Hele 20 prosent irriterer seg over naboens støy, og verst er det for de som bor i blokkleilighet. Norstat... Les mer »
Nærings- og fiskeridepartementet

Fiskeri- og sjømatministeren til Lofoten

Skrei, tang, kval og tørrfisk står på menyen når fiskeri- og sjømatminister Geir-Inge Sivertsen besøker Leknes torsdag og Svolvær fredag. – Det er skreisesong, og då er Lofoten staden å være. Eg... Les mer »