ffi

FFI starter teknologisatsing for Forsvaret i Nord-Norge

Fredag 11. juni åpnet forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og forsvarssjef Eirik Kristoffersen innovasjonsarenaen ICE worx Arctic. Her skal forskere og ingeniører samarbeide med norske teknologibedrifter og militære avdelinger i Forsvaret. Sammen skal de... Les mer »
statens vegvesen

Nå åpnes Moskenes servicebygg i Lofoten

Moskenes fergeleie har stor trafikk og tidvis lang ventetid på neste avgang til Bodø. Nå har Statens vegvesen i regi av Nasjonale turistveger og med finansielt bidrag fra Nordland fylkeskommune tilført stedet et nytt... Les mer »
s1

Violet Road gjentar fjorårets suksess med kystturné i Nord-Norge

Da pandemien brøt ut i fjor så bandet sitt snitt til å kjøpe seg inn i spabåten Vulkana. Alt de ønsket var å komme seg ut og møte publikum, så de satte... Les mer »
politiet

Båt funnet i Nordland: Er denne båten din?

Politiet opplyser at de har funnet en forlatt båt i Nordland. Nå ønsker politiet å finne eieren av fritidsbåten. Det er ikke opplyst hvor i Nordland båten ble funnet. Dersom noen kjenner... Les mer »
statens vegvesen

Norgesferie: Noen reiseråd hvis du skal nordover i sommer

Også 2021 blir en sommer der nordmenn i stor grad ferierer i eget land. Statens vegvesen opplevde i 2020 stor økning i trafikken på sine fire ferjesamband i Nord-Norge: Bodø – Røst... Les mer »
lofoten sommer

Mann døde etter båtulykke i Rødøy

I etterkant av en båtulykke i Rødøy natt til søndag, ble en hardt skadd person fraktet til UNN Tromsø. Mannen er nå erklært død, opplyser NRK. – Vedkommende, en mann i 40-årene,... Les mer »
brannmannskap

Brann i Narvik sentrum – Tre personer reddet

Det brenner i en bygård i Narvik sentrum, opplyser politiet. Nødetatene har rykket ut til stedet. Slokking og redning pågår, opplyser NRK. Det er i en bygård på Frydenlund det brenner, røykdykkere... Les mer »
nfk

Samarbeid for vekst i Vesterålen

Vesterålen Regionråd og Nordland fylkeskommune har inngått en regionvekstavtale. Avtalen skal bidra til tettere samarbeid mellom Vesterålen og Nordland fylkeskommune, blant annet om utvikling av næringsliv, utdanning og samferdsel i regionen. –... Les mer »
voldtekt vold kvinner

Tiltalt for flere voldtekter i Nordland

En mann i 40-årene er tiltalt for voldtekter av to kvinner i Nordland i 2018 og 2019. Mannen risikerer forvaring, opplyser NRK. Ifølge tiltalen har mannen en rekke ganger voldtatt en kvinne... Les mer »
alkohol sommer

1 av 3 nordlendinger har sett berusede mindreårige

Med sol og varmere vær har ungdomsfestingen tiltatt den siste tiden. Alkovettleder Randi Hagen Eriksrud har en klar oppfordring til ungdomsforeldre: vær kjipe! – Det siste året har vært krevende for mange,... Les mer »