nfk

Vil bygge utviklingsarena for Forsvaret i Bjerkvik

Fylkesrådet bevilger over 3,4 millioner kroner til Arena Nord Utvikling for å etablere en industriell utviklingsarena for Forsvaret på Elvegårdsmoen i Narvik kommune. – Hvis Arena Nord Utvikling lykkes i arbeidet vil... Les mer »
lofotfiske

Skreien kom så sent i år at flere må permittere

Skreien kom så sent til Lofoten og Vesterålen i år at næringen begynner å bli bekymret og flere må permittere, opplyser NRK. Uvær og mindre innsig av skrei gjør at fiskerne halvveis... Les mer »
film

Nordland fylkeskommune bruker 3 millioner på opera i Venezia

Nordland fylkeskommune går nå inn med en betydelig økonomisk støtte på tre millioner kroner til gjennomføringen av prosjektet Querinioperaen i Venezia. Gjennomføringen av Querinioperaen i Venezia er et internasjonalt kulturprosjekt som tar sikte på... Les mer »
nfk

Vil teste ut grønn luftfart i nord

– Vi har samlet en hel landsdel for å posisjonere oss i den grønne luftfarten, sier gruppeleder for Høyre i Nordland fylkesting, Beate Bø Nilsen. Beate Bø Nilsen har sammen med gruppeleder... Les mer »
Nordland fylkeskommune

Støtter 40 ulike folkehelsetiltak i Nordland

1,1 millioner kroner er fordelt på 40 ulike folkehelsetiltak i Nordland. – Utjevning av sosiale helseforskjeller er førende for folkehelsearbeidet, påpeker fylkesråd Christian Torset. Tilskuddsordningen skal bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling i... Les mer »
Foto: Daniel DeNiazi

Død person funnet i Stokmarknes sentrum

Lørdag morgen i 9-tiden fikk politiet melding om at en død person var funnet i sentrum av Stokmarknes, opplyser NRK. I forbindelse med funnet av personen har politiet sperret av det aktuelle... Les mer »
energi strøm

LESERINNLEGG: Stavrum sin kortsiktige miljøfiendtlige såkalte økonomiske samfunnsutvikling for Nord-Norge

Nettavisens sjefredaktør Gunnar Stavrum hadde nylig en lang kommentar der han rett nok ikke kom med så mange påstander selv, men likevel ikke lot det være noen tvil om hva han mener.... Les mer »
politiet

Mann i Nordland siktet for voldtekt av barn

En mann i en kommune i Nordland har siden 31. januar sittet varetektsfengslet for blant annet seksuell omgang med barn under 14 år, opplyser NRK. Han er også siktet for fremstilling av... Les mer »
nav bodø

Forsøksordning i Nordland har gitt 60 fagbrev

Ida Josefine Nøstdahl fra Kjøpsvik er kandidat nummer 60 i Nordland som har tatt fag/- svennebrev gjennom prøveordningen modulstrukturert fag- og yrkesopplæring. – Det er bare å gratulere med de gode resultatene!... Les mer »
nfk

Unngikk mindre penger til reiselivet i Nordland

– Mindreforbruk på andre budsjettposter gjør at vi slipper å kutte i bevilgningen til Nordnorsk reiseliv i 2023, sier fylkesråd for plan og næring i Nordland, Linda Helen Haukland. Fylkesrådet har tidligere... Les mer »