nfk

30 millioner til omstilling i Andøy

Andøy kommune får til sammen 30 millioner kroner til omstilling i år og neste år. Kommunen fikk omstillingsstatus av Stortinget i 2018, etter at flybasen ble vedtatt nedlagt. – Lokalsamfunnet er fullt... Les mer »
nfk

Satser blått ved Kleiva

Nå satses det blått på Kleiva. Rundt nyttår lyses anbudet på et flunkende nytt undervisningsrom på Kleiva ut. Det blå rommet skal stå ferdig høsten 2023. Det gamle svømmebassenget skal nå bygges... Les mer »
juletre

Nordlendinger trenger julemusikk: I år blir julestemningen ekstra viktig

Et sikkert tegn på nordlendinger ønsker å komme i julestemning er at vi hører på julemusikk. I år har Sonos for første gang utviklet en algoritme, som måler når vi faktisk «skrur... Les mer »
møbelringen

Møbelringen inntar Vesterålen

Møbelringen åpner ny butikk i Vesterålen, midt mellom Harstad og Lofoten. – Vi vil gjøre det enklere for kundene å komme til oss, både med nettbutikk og flere fysiske butikker over hele... Les mer »
nfk

– Gode gassnyheter for Nordland!

– Equinor sin avgjørelse om å videreutvikle Irpafeltet, er veldig gode nyheter for Nordland og våre kommuner med sterk tilknytting til petroleumsvirksomheten i Norskehavet, sier fylkesråd for plan og næring Linda Helen... Les mer »
nfk

Nye ferjeruter i Nordland

Fra 1. januar blir det ny operatør og endrede fergeruter i sambandene Sandnessjøen – Bjørn – Løkta og Søvik – Austbø – Herøy – Brasøy. Norled overtar driften fra dagens operatør Boreal.... Les mer »
gunnar andreassen

LEDER: Strømprisen i nord tidobles, NRK skylder på Sverige!

Mandag gjør strømprisen i Nord-Norge et kjempehopp til 1,78 kroner per kWh. Årsaken finner man i Sverige, påstår NRK Nordland. Av: Gunnar Andreassen, nyhetsredaktør Bodøposten.no. Både Nord-Norge og Midt-Norge får mandag en... Les mer »
nfk

Fri ferdsel på dagtid i Ryggedalstunnelen

Fra lørdag 19. november er det kolonnekjøring kun på kveld og natt i Ryggedalstunnelen. Fra lørdag 19. november ble det altså fri ferdsel på dagtid gjennom fv. 820 Ryggedalstunnelen.    – Nå blir... Les mer »
nfk

Nordland fylkeskommune: – Trygg styring i trange tider

Fylkesrådet i Nordland la nylig frem forslag til budsjettet for 2023 med mål om å ikke bidra til økte renter og høyere prisnivå for folk flest. Også fylkeskommunen merker at utgiftene øker,... Les mer »
gunnar andreassen

Uforandret ledighet i Nordland i oktober

Ved utgangen av oktober er det 1 407 helt ledige arbeidssøkere i Nordland, 5 færre enn forrige måned. Ledigheten har stabilisert seg på 1,2 prosent av arbeidsstyrken og er uforandret siden juni... Les mer »