kystverket

Kystverket stenger farleia gjennom Molldøra i Lofoten

På grunn av anleggsarbeid for å utbedre farleia gjennom Molldøra i Nordland, vil farleia være stengt fra 1. oktober. Anleggsarbeidet i Kystverkprosjektet utdyping av Molldøra og Småskallan starter i begynnelsen av oktober... Les mer »
Heimevernet HV14

Øvelse Helgeland: – Imponert over nivået på HV-14

Tea Wika fra Svenningdal var på kurs for tre uker siden. Mandag var hun i aksjon som med nytildelt grad som sersjant under «Øvelse Helgeland» med HV-14. Dette er hennes andre øvelse,... Les mer »
nfk

Vil lage en ny samarbeidsarena i Arktis

Fylkesrådet bevilger 153 000 norsk kroner til samferdselsprosjektet «Roadmap for Improved Arctic infrastructure and logistics system». Blant de som deltar i prosjektet er Narvik havn. – Det grønne skiftet innebærer samferdselsutfordringer på... Les mer »
nfk

«Framdrift22» drøfter fremtiden i Nordland

Hvordan skal vi nordlendinger skaffe oss relevant kompetanse og bli bedre rustet til å møte arbeidslivets behov i fremtiden? Hvordan kan vi tiltrekke oss kompetanse utenfra og beholde den i landsdelen? Kompetanseforum Nordland samler torsdag... Les mer »
nfk

Lærerstreiken: Mobbeombudet i Nordland bekymret for elevenes psykiske helse

Mobbeombud Lasse Knutsen sier at han mottar flere meldinger fra foreldre til barn som sier at det nå er veldig vanskelig. Stadig flere foreldre tar kontakt på vegne av sitt eget barn... Les mer »
lade elbil

Ladeselskaper innfører sør-norske strømpriser på nord-norske ladestasjoner

Til tross for lave strømpriser i Midt- og Nord-Norge setter mange av de store ladeselskapene nå ladeprisen til himmels – Dette er en torpedo på arbeidet med å elektrifisere bilparken i nord,... Les mer »
nfk

Felles front mot utenforskap i Nordland

Nordland fylkeskommune og NAV Nordland skrev mandag under på en ny samarbeidsavtale, der felles innsats mot ungt utenforskap er en av de viktigste oppgavene. – Fylkestinget i Nordland har vedtatt en strategi mot... Les mer »
Mestergruppen

Byggtorget Lofoten hedret

Etter to år med pandemi-pause var det igjen duket for årskonferansen til Byggtorget og Byggeriet, da over 150 forhandlere og leverandører ble invitert til storslått fest på Lillestrøm 2. – 3. september.... Les mer »
nfk

Nordland blir pilotfylke

Nordland og Rogaland skal være pilotfylke for utprøving av regionvekstavtaler med staten. – Vi er svært glade for at vi får være en av to piloter! En slik pilot gjør at vi... Les mer »
nfk

Ny veileder i konsultasjoner om samiske interesser i Nordland

Kommunal- og moderniseringsdepartementet har laget en egen veileder for kommuner og fylkeskommuner. Veilederen er ikke rettslig bindene, men skal fungere som et praktisk hjelpemiddel, opplyser Nordland fylkeskommune. For kommuner og fylkeskommuner er... Les mer »