Ekstra buss mellom Narvik og Å

nfk

Det er stort trykk på Lofotekspressen. Nå har fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø lagt ekstra penger på bordet, og har sammen med Boreal fått satt inn ekstra busser i den populære reiseruta.

– Det er bra at våre besøkende til Nordland benytter kollektive reisealternativer, understreker Kvensjø.

De ekstra bussen har vært kjørt allerede en uke, og vil kjøre til skolene starter igjen.

– Det er tydeligvis et godt grunnlag for dette kollektivtilbudet mellom Ofoten og Lofoten. Særlig i sommermånedene, slår fylkesråd Marianne Dobak Kvensjø fast.

Les også:  Skoletilbud i Nordland på høring

I juni og august kjøres suppleringstilbudet kun ved behov, mens det i juli kjøres fast supplering, altså ekstra busser slik at forhåpentligvis ingen passasjerer blir stående igjen.

– Erfaringene så langt tilsier imidlertid at suppleringsbussene nok vil bli kjørt de fleste dagene også i juni og august. Det ser ut til at behovet absolutt er til stede, sier Kvensjø.

Fylkesråd Kvensjø mener det er bra at Nordland fylkeskommune støtter opp om et grønt reiseliv, og tilbyr kollektivtransport der behovene er tydelige.

Les også:  Se hvor bussen din er på kartet i Nordland

– Vi har jo bussene tilgjengelig. Utfordringen er at også Boreal skal avvikle ferie for sine ansatte. Jeg vil gi ekstra honnør til de ansatte som sørger for at vi får gitt dette tilbudet nå på sommeren, det er et stort behov for denne ekstra kapasiteten, avslutter en fornøyd fylkesråd Kvensjø.

Ordfører i Vågan kommune, Vidar Thom Benjaminsen er fornøyd med ekstrasatsingen på Lofotekspressen.

Les også:  Spiller inn nye togruter i Nordland

– Det vil bidra til å styrke reiselivet og gjøre reiseopplevelsen bedre for våre besøkende og fastboende, sier han.

Please follow and like us:
Pin Share

Anbefalt for deg

Om skribenten: Gunnar Andreassen

Forfatter og tidl. redaktør i Aftenmagasinet, Nordlandsposten.no og Ranaposten.no. Journalist og skribent i Bodøposten.no samt andre nyhetssider og blogger.