nfk

Sortland: Sterk Ap-kritikk av Høyre i Kleiva-saken

Hva i all verden driver Høyre med, undrer Arbeiderpartiets fraksjonsleder for utdanning Nathaniel Holan Larsen. I en fylkestingssak om Kleiva videregående skole og naturbruks-utdanningene mener Ap at Høyre overkjører rektor – og... Les mer »
Statens vegvesen

Nå får Sortlandsbrua nytt lys

Mandag 3. juni starter arbeidet med å montere nye lys på Sortlandsbrua. Trafikken blir begrenset til ett kjørefelt, og det blir lysregulering av trafikken mens arbeidet pågår. Det har bokstavelig talt sett... Les mer »
nfk

Grøftrensk skadet kulturminne i Sortland

Etter det som skulle være en helt vanlig grøftrensk på fylkesveg 82 på Reinsnes i Sortland blir fylkeskommunen etter alt å dømme anmeldt. Rensken skadet nemlig en fredet gårdshaug. Det var en... Les mer »
bodøposten

Her ruller Telia ut 5G i Nordland i sommer

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett, og nå begynner den større moderniseringen av mobilnettet i den aller nordligste delen av landet vårt. Det betyr 5G overalt hvor det... Les mer »
nfk

Sortland og Vefsn: Nytt fagskoletilbud i landbruket

Nå presenteres et flunkende nytt utdanningstilbud i nord: Agrotekniker i grovfôrbasert husdyrproduksjon. Utdanningen gjennomføres i samarbeid med naturbrukslinjene ved Sortland og Vefsn videregående skole. – Dette er et flott og lenge etterspurt... Les mer »
Pressenytt

Ida (21) fra Sortland valgt ut til talentprogram

Ida Johansen fra Sortland har fått plass i talentprogrammet til Circle K Norge. Nå skal hun igjennom en krevende toårig lederutdanning.  – Ida tilhører den nye generasjonen med ledere i Circle K... Les mer »
utdanning

Oppdrettsmillioner til tre skoler i Nordland

Nordland fylkeskommune eier tre undervisningstillatelser for akvakultur av matfisk som er tildelt Sortland, Meløy og Sandnessjøen videregående skoler. Disse skolene tilbyr  naturbruksutdanningen som leder fram til fagbrev i akvakultur. Alle tillatelsene leies... Les mer »
nfk

Et ungt fylkesråd skal styre Nordland

Det er et nokså ungt fylkesråd som vil bli valgt under Nordland fylkestings konstituering i neste uke. – Unge, og svært erfarne politikere, sier en fornøyd kommende fylkesrådsleder, Svein Øien Eggesvik. Under fylkestingets... Les mer »
nav bodø

Kraftig økning i antall mottakere av arbeidsavklaringspenger i Nordland

Ved utgangen av september var det 6 703 personer i Nordland som mottok arbeidsavklaringspenger (AAP). Dette tilsvarer 4,5 prosent av befolkningen (18-66 år). Antall AAP-mottakere i Nordland har økt for tredje år... Les mer »
nfk

Kan få hybelhus for borteboende elever i Nordland

Med 1800 borteboende elever er Nordland et av fylkene med aller flest hybelboere i videregående skole. Nå vil fylkesrådet bruke en halv million kroner for å finne ut hvordan elevene som må... Les mer »